ΒΙΝΤΕΟ: «Πόρτα» Κούμα στους υπέρμαχους της αύξησης!

Στη σθεναρή αντίσταση του προέδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα, προσέκρουσε η εισήγηση αρκετών συλλόγων της α’ κατηγορίας για αύξηση των ομάδων σε 14 ή 16. Στη σημερινή Έκτακτη Γενική Καταστατική Συνέλευση ο πρόεδρος της ομοσπονδίας αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε αλλαγή του υφιστάμενου μοντέλου, πριν καν αυτό τεθεί σε λειτουργία, δοκιμαστεί και αξιολογηθεί.
 
Το σκεπτικό του Κούμα ήταν πως οποιαδήποτε απόφαση αυτή τη στιγμή για αλλαγή του καταστατικού θα ήταν ένα τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία της ίδιας της ΚΟΠ αλλά και των μελών της, τα οποία το 2015 είχαν προβεί σε συμφωνία κυρίων ότι μετά από μια τριετία με 14 ομάδες θα ακολουθήσουν τρία χρόνια με 12.

«Νιώθω πάρα πολύ καλά γιατί τα σωματεία έκαναν αποδεκτή την εισήγησή μου στην ολότητά της. Σήμερα δεν είναι η ώρα να μιλούμε για μείωση ή αύξηση των ομάδων. Πήραμε ήδη μια απόφαση για τις 12 ομάδες, ένα πρωτάθλημα που ακόμη δεν το δοκιμάσαμε και η εισήγησή μου είναι πως θα είναι πιο σωστό και σοβαρό, να το δούμε, να το κρίνουμε και να έρθουμε του χρόνου το καλοκαίρι ή να το ενισχύσουμε ή να πάρουμε οποιεσδήποτε άλλες αποφάσεις, αλλά για εφέτος ισχύει ότι για κάτι που δεν είδες, δεν μπορείς να το κρίνεις, δεν μπορείς ν’ αλλάξεις τις αποφάσεις σου.
 
Ήδη δημιουργήσαμε μια επιτροπή που θα ασχολείται με τα θέματα του πρωταθλήματος και το πιο βασικό που ανέδειξε αυτή η συνέλευση είναι ότι πρέπει να ενισχυθεί η β’ κατηγορία, να έλθει πιο κοντά στην α’ κατηγορία και οικονομικά και αγωνιστικά, ώστε ενδεχόμενος υποβιβασμός μιας ομάδας το τέλος του κόσμου. Θέλω να ευχαριστήσω τα σωματεία για την υπεύθυνη στάση που έδειξαν σήμερα», δήλωσε μετά το πέρας της συνέλευσης ο πρόεδρος της ΚΟΠ.

 

Δειτε Επισης

Αντίδραση Άρη για το πρωτόκολλο ΥΠΑΜ και ΚΟΑ-«Εμπόδιο στην ανέλιξη των νεαρών»
Τα εισιτήρια του τελικού κυπέλλου για τους οπαδούς της Ομόνοιας
Οι 40 φιναλίστ ποδοσφαιριστές για την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν
Δημητρίου: Κρίνονται οι κόποι των τελευταίων χρόνων, να δώσουμε το 101% για να τα καταφέρουμε
ΑΕΖ και Απόλλωνας ρίχνουν την αυλαία της 13ης αγωνιστικής
Πέρασαν νικηφόρα την αγωνιστική Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Κατατέθηκε ο οκταμελής συνδυασμός Χατζηστεφάνου στην Ανόρθωση
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»
Τα δεδομένα για τα περί ενδιαφέροντος της ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα