Λάκκο των «λεόντων» θέλει να κάνει το ΓΣΠ η ΑΕΚ!

Επτά χρόνια και πέντε μέρες μετά την παρθενική αναμέτρησή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ η ΑΕΚ επανεμφανίζεται στην κύρια φάση της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης. Στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 οι «κιτρινοπράσινοι» είχαν ξεκινήσει με εκτός έδρας ήττα απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα (0-1), στην αποψινή αναμέτρηση με τη Ζυρίχη στο ΓΣΠ (22:00, CytavisionSports1) φιλοδοξούν να κάνουν ποδαρικό με το δεξί.

Η ομάδα του Άντονι Ιραόλα έρχεται με τη φόρα των εμφανίσεών της στους προκριματικούς γύρους της διοργάνωσης και επιζητεί τη δεύτερη νίκη της στη φάση των ομίλων μετά το εντός έδρας 2-1 επί της Μακάμπι Χάιφα την 1η Δεκεμβρίου 2011 (σ.σ. με σκόρερ τους Γκαρσία και Πιντάδο).

Αν η ομάδα του Άντονι Ιραόλα βαδίσει στα χνάρια του Απόλλωνα, ο οποίος την περίοδο 2014/15 είχε ξεκινήσει την πορεία του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ μ’ ένα εντός έδρας 3-2 επί της Ζυρίχης, θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες πρόκρισής της στη νοκ άουτ φάση του θεσμού, καθώς η σειρά των αγώνων της στον όμιλο είναι εξαιρετικά ευνοϊκή.

Στο αποψινό παιχνίδι ο Ισπανός τεχνικός δεν υπολογίζει στους τραυματίες Αντωνιάδη και Τρουγιόλς, έχει όμως ξανά διαθέσιμο τον (τιμωρημένο στις εγχώριες διοργανώσεις) Γιάννου που θα επιστρέψει -κατά πάσα πιθανότητα- και στο αρχικό σχήμα, ως παρτενέρ του Τριτσκόφσκι.
 
Με τη γλώσσα των αριθμών
Η αποψινή αναμέτρηση θα ταίριαζε… γάντι στο πάλαι ποτέ Κύπελλο Κυπελλούχων, αφού τόσο η ΑΕΚ όσο και η Ζυρίχη κατέκτησαν το κύπελλο την περασμένη περίοδο. Οι «κιτρινοπράσινοι» αγωνίζονται για τέταρτη διαδοχική χρονιά στην Ευρώπη και για δεύτερη φορά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, στον αντίποδα τα «λιοντάρια» απουσίασαν πέρυσι από τις διεθνείς διοργανώσεις, μετρούν τέσσερις συμμετοχές στην κύρια φάση του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά ουδεμία πρόκριση στους 32 του θεσμού.

Οι Λαρνακείς, οι οποίοι συνέλεξαν πέντε βαθμούς στην παρθενική εμφάνισή τους στους ομίλους, είναι αήττητοι εδώ και επτά παιχνίδια στην Ευρώπη (4-3-0) έχοντας δεχτεί μόλις ένα τέρμα στη διάρκεια αυτού του σερί. Επιπροσθέτως κρατούν ανέπαφη την εστία τους στα τελευταία επτά ευρωπαϊκά παιχνίδια και στο διάστημα αυτό έχουν σκοράρει οι ίδιοι 20 τέρματα!

Η Ζυρίχη, από την άλλη, δεν έχει νίκη στις τελευταίες επτά εκτός έδρας αναμετρήσεις της (0-2-5) και συνολικά έχει πανηγυρίσει μόνο μια φορά στις τελευταίες 16 εξόδους της (1-4-11), το 3-1 επί της Σπάρτακ Τρνάβα στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ 2014/15! Σε φάση ομίλων, έπειτα από εννέα απόπειρες, αγνοούν ακόμη την εκτός έδρας επιτυχία.
 

Δειτε Επισης

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές για την 6η αγωνιστική της Β φάσης του πρωταθλήματος
Θλίψη στους πράσινους-Έφυγε από τη ζωή ο «Μιχαλάκης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ»
Επίσημη καταγγελία από την Ομόνοια για την «εισβολή» στην μπουτίκ της
Ταξίδι 24 ωρών στο Λονδίνο πραγματοποίησε ο Πρόδρομος Πετρίδης
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που μέλη της Θύρας 9 παίρνουν με το «έτσι θέλω» εισιτήρια-«Τρομοκράτησαν το προσωπικό»
Κλήση για προπονήσεις Εθνικής Κορασίδων Κ-17
Τρίτη του Πάσχα η συνέχεια στον Α' όμιλο για τη Cyprus League by Stoiximan
Έπονται εξελίξεις για το γήπεδο στην Πάφο Fc-«Είμαστε κοντά σε λύση»
Δεύτερη σερί νίκη για τις Apollon Ladies στο League Cup, θέση στον τελικό
Διπλή ποινή για τον ΑΠΟΕΛ και πρόστιμο στον Γιάννη Αναστασίου