Τουλάχιστον 200 νεκροί από τις βιβλικές πλημμύρες στη Νιγηρία

Σχεδόν 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των πλημμυρών που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις σε 12 Πολιτείες της Νιγηρίας, ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων καταστάσεων (NEMA).

Προηγούμενος απολογισμός που είχε δοθεί στη δημοσιότητα γνωστοποιούσε τον θάνατο περίπου 100 ανθρώπων εξαιτίας των πλημμυρών στη χώρα.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις την εποχή αυτή στη Νιγηρία προκάλεσαν την υπερχείλιση των ποταμών Νίγηρα και Μπενουέ και τα νερά τους πλημμύρισαν χωριά και χωράφια, εγκλωβίζοντας δεκάδες χιλιαδες ανθρώπους στα σπίτια τους.

Κατάσταση εθνικής καταστροφής κηρύχθηκε πριν από περίπου δέκα μέρες σε τέσσερις Πολιτείες: Κόγκι, Δέλτα, Ανάμπρα και Νίγηρας.

Οι Πολιτείες Κόγκι και Νίγηρας βρίσκονται στην κεντρική Νιγηρία, ενώ οι πολιτείες Δέλτα και Ανάμπρα βρίσκονται στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο γενικός γραμματέας του νιγηριανού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού Αμπουμπακάρ Κέντε εξέφρασε ανησυχία για τον κίνδυνο ξεσπάσματος χολέρας, μετά τις μεγάλες πλημμύρες.

Στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, ξέσπασε επιδημία χολέρας η οποία έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο σχεδόν 100 ανθρώπων τις δύο τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτό είναι το τιμ του Πετράκη στη Λάρισα-Ανάμεσά τους κι ένας Κύπριος
Κοντά στην επιστροφή του στην ΑΕΚ ο Γαλανόπουλος
Έδεσε τον Σέζνι έως το 2027 η Μπαρτσελόνα
Ο Κονατέ έχει αποφασίσει ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του αν δεν ανανεωθεί το συμβόλαιό του με τη Λίβερπουλ
Οι 29 ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στην πρώτη προπόνηση της Ανόρθωσης-Ακολουθούν τα εργομετρικά
ΒΙΝΤΕΟ: Ο Νίκολα Γιόκιτς πανηγύρισε σαν τρελός τη νίκη του αλόγού του
Έξι φιλικά εντός συνόρων δίνει ο Απόλλωνας-Ξεχωρίζει ο αγώνας με τον ΑΠΟΕΛ
Αυτοί είναι οι 15 πιο περιζήτητοι παίκτες στο μεταγραφικό «παζάρι»
Ο Ντουράν άφησε πρόωρα την Αλ Νασρ του Ρονάλντο και υπέγραψε στην ομάδα του Μουρίνιο
Φίλιππος Κοκκινόφτας... Το ταλέντο που έκλεισε η ΠΑΕΕΚ για την επίθεση