Απόλλων: Μεταγραφές για... φίλημα! (vids)

Με απόλυτη επιτυχία έστεψε την πρόβα τζενεράλε του εν όψει Μαρσέιγ ο Απόλλωνας, ο οποίος στην εξ αναβολής αναμέτρηση της πρεμιέρας θριάμβευσε στο… ρελαντί της Ένωσης με 5-0 στο «Τσίρειο».

Ο Σωφρόνης Αυγουστή είδε την ομάδα του -με την πρέπουσα σοβαρότητα και καλό ποδόσφαιρο-να σημειώνει τη δεύτερη εντός έδρας πεντάρα της, να φτάνει τους εννέα βαθμούς σε τρία παιχνίδια και να του προσφέρει την άνεση για σημαντικό ροτέισον.

Συνέβαλαν σε αυτό τόσο η εκπληκτική απόδοση των νεοφερμένων Μπρου, Καραγιόλ και Περέιρα που σημείωσαν συνολικά τέσσερα τέρματα όσο και η εμφανής αδυναμία αντίστασης των φιλοξενουμένων, για τους οποίους δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής 18 ποδοσφαιριστές.
 
Έμπνευση Μουσταφά
Η υπεροχή του Απόλλωνα ήταν καθηλωτική από τα πρώτα λεπτά, στα οποία το ποσοστό κατοχής έφτασε το 90%(!) και η Ένωση αδυνατούσε να… ξεμυτίσει από την περιοχή της. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, δεν ήταν αποτελεσματικοί στα τελειώματά τους και λίγο μετά το 20λεπτο η φιλοξενούμενη έδειχνε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο ο Καραγιόλ έκοψε το «γόρδιο δεσμό» της αντίπαλης άμυνας μ’ ένα εξαίσιο -σε σύλληψη και εκτέλεση- εκτός περιοχής σουτ (27’), το οποίο έφερε και την κατάρρευση των «βυσσινί».

 
Τέσσερα λεπτά αργότερα, από κλέψιμο στο χώρο του κέντρου ο Παπουλής βρήκε στα πλάγια τον Μάγκλιτσα, ο Κροάτης γύρισε με τη μία στο κέντρο της μικρής περιοχής, όπου ο Περέιρα με προβολή διπλασίασε το προβάδισμα της ομάδας του.

 
Κέβιν ο τρομερός!
Το νερό είχε μπει στο αυλάκι πλέον, ο Απόλλων ήλεγχε το παιχνίδι κατά το δοκούν και στο 40’ έφτασε στο 3-0 με ζυγισμένο, εκτός περιοχής σουτ του Μπρου έπειτα από απομάκρυνση του Κλέιμαν.

 
Το ημίχρονο έκλεισε για τους οικοδεσπότες με 14 τελικές (οι μισές εντός στόχου) έναντι μίας της Ένωσης και ποσοστό κατοχής 72%-28%! Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε, όπως είχε ολοκληρωθεί το πρώτο, δηλαδή με γκολ του Μπρου.

Ο άσος από τη Μαυριτανία διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα με υπέροχη εκτέλεση φάουλ που άφησε… άγαλμα τον Κλέιμαν.

 
Το κερασάκι ο Φώτης
Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, ακόμη και σε σαφώς πιο χαμηλές στροφές, εξακολούθησε να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 79’ έφτασε στο 5-0 έπειτα από όμορφη κάθετη του Μάγκλιτσα και ψύχραιμο πλασέ του Παπουλή.

ΑΠΟΛΛΩΝ (3-4-2-1): Βάλε - Στυλιανού, Μπρου, Ρομπέρζ, Σουμά - Σατσέτι (46’ Ουεντραόγκο), Μάρκοβιτς (46’ Σκέμπρι) - Περέιρα (46’ Ψύχας), Παπουλής, Καραγιόλ - Μάγκλιτσα.
ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ (4-3-3): Κλέιμαν - Κουμής, Μέρτακκας, Νικολάου, Ολίβα - Κοσμάς - Φράγκος (78’ Θ. Κολοκούδιας), Παύλου (87’ Ξιούρος) - Σάρατε (67’ Ελευθερίου), Ουντόζι - Γ. Κολοκούδιας.
 

Δειτε Επισης

Ηττήθηκε από την ΑΕΛ και υποβιβάστηκε η Καρμιώτισσα
Πρωταθλήτρια Ρουμανίας η Στεάουα Βουκουρεστίου του Ηλία Χαραλάμπους
Αντίδραση για οφειλόμενα-Απείχαν από το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ
«Συμφώνησαν Στεπίνσκι και Widzew Łódź»-Δημοσίευμα στην Πολωνία για τον επιθετικό της Ομόνοιας
Ενημέρωση Απόλλωνα για τα εισιτήρια του αγώνα με την ΑΕΚ
Αποχαιρέτησαν τη χρονιά με μια χορταστική αναμέτρηση Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα
Οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της σεζόν 2024-2025
Επαφές ΓΣΠ με εταιρεία από τη Μ. Ανατολή για κατασκευή επιπλέον κερκίδας με σκέπαστρο
Όλες οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου
Κύπριοι διαιτητές σε όλα τα παιχνίδια του Β ομίλου