Ο Πίττας το άρχισε και ο Ουντόζι με γκολάρα διέλυσε την Ανόρθωση

Σπουδαία νίκη που της δίνει ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Coca-Cola, πέτυχε η Ένωση που κέρδισε την Ανόρθωση με 3-2 στο Αντώνης Παπαδόπουλος. 

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ο Ιωάννης Πίττας ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του αλλά και ισοφάρισε στη συνέχεια για να πετύχει στα τελευταία λεπτά ένα υπέροχο τέρμα ο Ουντόζι που διαμόρφωσε και το τελικό 3-2.

Η ομάδα της Αμμοχώστου δε, παρά του ότι κατάφερε να φέρει... τούμπα το παιχνίδι με τους Βίκτορ και Μικελτάντζε, δεν κατάφερε να επιβάλει τον δικό της ρυθμό στον αγώνα και να δέχεται την ήττα, αφήνοντας την... τύχη της πρόκρισης στον επαναληπτικό αγώνα. 

Το προφίλ του αγώνα:

Την κατοχή και τον έλεγχο της μπάλας από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχε η Ανόρθωση, ωστόσο η ομάδα της Ένωσης ήταν αυτή που εκμεταλλεύτηκε την πρώτη της επίσκεψη στην αντίπαλη εστία, με τον Πίττα στο 14’ εκτός περιοχής με δυνατό σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Άμεση απάντηση κυνήγησε στα επόμενα λεπτά η ομάδα του Γιούργκεν Στρέπελ, όπου και τα κατάφερε στο 22’ με τον Βίκτορ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πράνιτς, με δυνατή κεφαλιά να κερδίζει τον Κλέιμαν και να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα για το 1-1.

Στην ολική ανατροπή έφθασε τέσσερα λεπτά αργότερα η γηπεδούχος ομάδα, με τον Μικελτάντζε αυτή τη φορά από κοντά να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα της Ένωσης για το 2-1.

Την τεράστια ευκαιρία στο παιχνίδι για να πετύχει το τρίτο της τέρμα απώλεσε στο 55’ η Ανόρθωση, με τον Μικελτάντζε από τα πλάγια να δοκιμάζει το δυνατό σουτ και την μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πέτρου.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η ομάδα της Αμμοχώστου είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι, ο Πίττας στο 67’ από κοντά κέρδισε για δεύτερη φορά τον Δημητρίου για το 2-2.

Τον τελευταίο λόγο στην αναμέτρηση ωστόσο είχε ο Ουντόζι, ο οποίος με ένα τρομερό σουτ στο 92' έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2. 

 
Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Ανόρθωση: Δημητρίου, Στρούνα, Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Μπεσάτ, Βίκτορ, Ράγιος (41'Οικονομίδης), Πράνιτς (81'Λαβόρδε), Κοφί, Μικελτάντζε, Κατσιαράβα (72'Κυριάκου).

ΕΝΠ: Κλέιμαν (46'Πέτρου), Ριέρα, Ενόχ, Ουντότζι, Αμπαρτζουμιάν, Αγγελής, Βαλλιάνος (86' Ολίβα), Ρασμούσεν (37'Ζάρατε), Κυριάκου, Μαϊσουράντζε, Πίττας.

Δειτε Επισης

Η προκήρυξη του κυπέλλου-Διπλοί αγώνες μόνο στην ημιτελική φάση
Ανακοίνωσε τον Μπρούνο Λάνγκα η Πάφος
Πώς σχολιάζει τις διαφοροποιήσεις στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ ο Τάκης Αντωνίου
Εικοσιένα χρόνια από το θαύμα της Εθνικής Ελλάδος στην Πορτογαλία
Πιστοποιήθηκε με ISO 37001 κατά της δωροδοκίας και της διαφθοράς η Ομόνοια-«Η πρώτη ομάδα στον κόσμο»
Λοϊζίδης: Πηγή έμπνευσης για κάθε νέο Κύπριο ποδοσφαιριστή o Μιχάλης Κωνσταντίνου
Ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Μποάκι στη Νόα ο Άρης
Πότε θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος
Νέος αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ ο Θεόδωρος Θεοδούλου
Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Φετφατζίδης-«Στο τέλος μένει ο σεβασμός και η αγάπη του κόσμου»