Η απάντηση του Σίλντενφελντ για τον πρωταθλητή Κύπρου και Ελλάδας

Τη μεταγραφή του συμπατριώτη του Γιόζιπ Μίσιτς στον ΠΑΟΚ, κλήθηκε να σχολιάσει ο κεντρικός αμυντικός της Ανόρθωσης, Γκόρντον Σίλντενφελντ στο Arena FM 89.4.

Ο έμπειρος στόπερ αναφέρθηκε στην εποχή που τέθηκε αντιμέτωπος με τον Μίσιτς, σκιαγράφισε τα χαρακτηριστικά του, ενώ σημείωσε ότι ο 24χρονος χαφ θα βρει τον... εαυτό του στον ΠΑΟΚ, μετά το ανεπιτυχές πέρασμα του από την Σπόρτινγκ.

Για το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα σε Ελλάδα και Κύπρο, ο Γκόρντον ανέφερε χαρακτηριστικά, «στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ, που έχει και τη καλύτερη ομάδα. Στη Κύπρο η Ανόρθωση έχει μείνει πίσω, διεκδικούν το πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλων. Αν δεν το πάρουμε εμείς, δεν με ενδιαφέρει ποιος θα το πάρει».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν έχει δεθεί με την Ελλάδα:

«Πραγματικά έτσι είναι. Το έλεγα και όταν ήμουν και στον ΠΑΟΚ και στον Παναθηναϊκό, ότι μου αρέσουν πολύ και οι άνθρωποι και ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα. Έπαιξα πιο πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό, ίσως είμαι λίγο πιο κοντά γιατί και η γυναίκα μου είναι από Αθήνα, αλλά έχω βιώσει πολύ όμορφες στιγμές και στις δυο ομάδες. Έχω φίλους και στα δυο σωματεία».

Για τον Μίσιτς: 

«Φυσικά τον ξέρω. Έχουμε παίξει αντίπαλοι όταν έπαιζε στη Ριέκα, ήμασταν μαζί και στην εθνική ομάδα. Ήταν στη Πορτογαλία, δεν μπόρεσε να καθιερωθεί εκεί. Πιστεύω ότι θα βρει τον καλό του εαυτό στον ΠΑΟΚ. Είναι πολύ καλός παίκτης, δυσκολεύτηκα πολύ όταν τον αντιμετώπισα. Νομίζω ότι και αυτός και ο ΠΑΟΚ έχουν κάνει μια καλή κίνηση με τη συνεργασία τους».

Γιατί ήταν δύσκολο να τον αντιμετωπίσει: 

«Όταν ήμουν στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ είχαμε χάσει δυο φορές από τη Ριέκα, γι αυτό το είπα. Χάσαμε από αυτούς το πρωτάθλημα».

Για το αν είναι αμυντικός ή δημιουργικός μέσος: 

«Θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσει και στα δυο. Τον διακρίνει η ηρεμία όταν έχει τη μπάλα στη κατοχή του. Ίσως να τον χαρακτήριζα περισσότερο αμυντικό χαφ. Το μεγαλύτερο προσόν του είναι ότι μπορεί να κρατάει τη μπάλα και το αδιάκοπο τρέξιμο όταν η ομάδα του αμύνεται».

Για το αν ήταν έκπληξη ότι δεν καθιερώθηκε στη Πορτογαλία: 

«Δεν είναι εύκολο να παίξεις σε μια ομάδα όπως η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Αν δεν προσαρμοστείς άμεσα, έχουν λεφτά και μπορούν πολύ εύκολα να σε αλλάξουν. Αυτά συμβαίνουν. Μου έτυχε και εμένα κάτι ανάλογο. Δεν σημαίνει κάτι για μένα. Θεωρώ ότι η εμπειρία του εκεί θα τον βοηθήσει να γίνει καλύτερος παίκτης».

Για το βασικό του προτέρημα: 

«Είναι πολύ ήρεμος με την μπάλα στην κατοχή του, ακόμα και κάτω από πίεση. Βρίσκει τη καλύτερη λύση για να τη μεταβιβάσει».

Για το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα σε Ελλάδα και Κύπρο: 

«Στην Ελλάδα ο ΠΑΟΚ, που έχει και τη καλύτερη ομάδα. Στη Κύπρο η Ανόρθωση έχει μείνει πίσω, διεκδικούν το πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ και ο Απόλλων. Αν δεν το πάρουμε εμείς, δεν με ενδιαφέρει ποιος θα το πάρει».

Πηγή: Arena FM 89.4

Δειτε Επισης

Στην Cablenet η Ομόνοια 29ης Μαΐου-Κοιτάζουν Γαρπόζη για τον πάγκο
«Είμαστε άψογοι στην οικονομική διαχείριση, δεν χρωστούμε σε τρίτους και η ομάδα μας αποτελεί πόλο έλξης»
Αποχαιρέτησε την Ομόνοια 29ης και συνεχίζει στη Λάρισα ο Πετράκης
Αποχωρεί από την Ομόνοια Αραδίππου και μετακομίζει στο Δασάκι ο Μαρτίνς
Νεοφυτίδης: Στο πίσω μέρος του μυαλού μου η προεδρία της ΚΟΠ
ΒΙΝΤΕΟ: Πέτυχε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της ΑΙΚ ο Κακουλλής
Μοίρασε πρόστιμα ο Αθλητικός Δικαστής-Ποινή και στον Παπασταύρου
Ανακοίνωσε τα πακέτα για τον τελικό η ΑΕΚ-Πότε αρχίζει η προπώληση
Η άποψη του Νεόφυτου Λάρκου για την Ομόνοια, τι είπε για Πάφο και τελικό κυπέλλου
Ενδιαφέρον από Σαουδική Αραβία για Ηλία Χαραλάμπους-Κοστολογείται τρία εκ. από Μπεκάλι