«Ξεμπούκωσε» με Ιδιάκεθ και μαγικό Τρισκόφσκι η ΑΕΚ!

Με χατ-τρικ του Τρισκόφσκι η ΑΕΚ επέστρεψε στις επιτυχίες και στο πρωτάθλημα. Στο ντεπούτο του Ιμάνολ Ιδιάκεθ η ομάδα της Λάρνακας συνέτριψε με 5-0 τη Δόξα Κατωκοπιάς. Πέρασαν δύο σχεδόν μήνες από την προηγούμενη νίκη της ΑΕΚ που ήταν στις 24 Νοεμβρίου 2018 με 1-0 επί του ΑΠΟΕΛ, για τη 10η αγωνιστική. Προηγήθηκε η νίκη της ομάδας της Λάρνακας επί της Νέας Σαλαμίνας την περασμένη Τετάρτη στο Κύπελλο.
 
 Η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχος στο α' ημίχρονο της αναμέτρησης με την Δόξα Κατωκοπιάς και κατάφερε να σημειώσει τρία γκολ, είχε ένα δοκάρι αλλά και την κατοχή.
 
Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανοικτά διεκδικώντας το γκολ από την αρχή. Η Δόξα προσπάθησε να αιφνιδιάσει την αντίπαλο της μόλις στο 4ο λεπτό με τον Ζατλ ο οποίος ξέφυγε των αμυντικών, από κανονική θέση, μπήκε στην περιοχή, όμως, ο Τόνιο βγήκε πρώτος στην μπάλα αποσοβώντας τον όποιο κίνδυνο πήγε να δημιουργηθεί στην εστία του. Στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ κατέγραψε την πρώτη καλή φάση στο ματς με τον Ακίνο ο οποίος σούταρε από μακριά αλλά ο Γκρεμσλ έδιωξε σε κόρνερ. 
 
Η Δόξα προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό της και στο 12΄λεπτό είχε την ευκαιρία ν' ανοίξει το σκορ, όμως, το δυνατό σουτ του Χατζιηβασίλη από πλάγια έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τόνιο. Τρία λεπτά αργότερα ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ με το πολύ όμορφο ψηλοκρεμαστό - πλασέ, εκτός περιοχής, του Ακοράν.
 
Αυτό ανέβασε ακόμη περισσότερο την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών της ομάδας της Λάρνακας οι οποίοι επέβαλαν το ρυθμό τους στο ματς και κατάφεραν να πετύχουν άλλα δύο γκολ με τον Τρισκόφσκι, με δυνατό σουτ από πλάγια μέσα στην περιοχή στο 22' και με πλασέ στο 38'.
 
Παρά υπέρ της 3-0 η ΑΕΚ δεν εφησυχάστηκε και διεκδίκησε κι άλλο γκολ, όμως, το σουτ του Λαρένα σταμάτησε στο δοκάρι στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. 
 
Στην επανάληψη η ΑΕΚ προσπάθησε να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα, είχε την κατοχή της μπάλας αλλά και τον έλεγχο. Στο 55΄το συγκρότημα του Ιμάνολ Ιδιάκεθ κατέγραψε την πρώτη καλή φάση με πλασέ του Ακίνο, εντός περιοχής, όμως τον πρόλαβε ο Αλεξάνδρου ο οποίος με κεφαλιά έδιωξε μακριά τη μπάλα και τον κίνδυνο για τη Δόξα. Η κυριαρχία της ΑΕΚ επισφραγίστηκε με χατ-τρικ του Τρισκόφσκι με κοντινό πλασέ στο 76', ύστερα από σέντρα του Ακοράν. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Κάσες ο οποίος με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 5-0 για την ομάδα της Λάρνακας.
 
Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων:

Δόξα: Γκρεμσλ, Περέιρα, Μπα, Τίνκου, Κάρλος (46'Παβλόφ), Χατζηβασίλης, Αλεξάνδρου, Ζατλ (46'Παπαφώτης), Αρτάμπε (63'Ασαμόα), Μιτρέα, Σωτηρίου.

ΑΕΚ: Τόνιο, Μοϊσόφ, Καταλά, Λαρένα (79'Τρουγιόλς), Ακοράν, Τέτε, Τρισκόφσκι (81'Ρουσιάς), Χέφελ, Γκαρσία, Κάσες, Ακίνο (73'Ασούμπρε).

Δειτε Επισης

«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα