Θριαμβευτής Μπότας στη Σουζούκα, πρωταθλήτρια η Mercedes (pics)

Τι κι αν ξεκινούσε με 1-2 η Ferrari και τους Φέτελ-Λεκλέρκ στην πρώτη σειρά εκκίνησης; Ο Βάλτερι Μπότας πραγματοποίησε εκπληκτική εκκίνηση, πέρασε στην πρώτη θέση από την τρίτη στην οποία ξεκίνησε και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω του. Πήρε την τρίτη του νίκη στη σεζόν και σε συνδυασμό με την τρίτη θέση του Λιούς Χάμιλτον η Mercedes στέφθηκε πρωταθλήτρια των κατασκευαστών για έκτη φορά στην ιστορία της. Στη δεύτερη θέση ο Σεμπάστιαν Φέτελ που άντεξε στην πίεση του Βρετανού.

Ο αγώνας ήταν επεισοδιακός στην εκκίνηση με τους Λεκλέρκ και Φερστάπεν να έχουν επαφή και τον δεύτερο να εγκαταλείπει τελικά μετά από 15 γύρους. Το περιστατικό θα εξεταστεί από τους αγωνοδίκες αν και στην αρχή αποφάσισαν ότι το συμβάν ήταν αγωνιστικό.

Γιατί ΔΕΝ δίνει τους διαλόγους του VAR ο Περέιρα;

Ο Λεκλέρκ συνέχισε παρά το ότι είχε σπάσει μέρος της μπροστά αεροτομής του το οποίο χτύπησε το μονοθέσιο του Χάμιλτον με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να διαμαρτύρεται επειδή ο Μονεγάσκος δεν μπήκε στα πιτ κάτι που τελικά έγινε και τον έριξε στην 18η θέση.

Από κει και πέρα το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην «μάχη» για τη δεύτερη θέση με τον Χάμιλτον να «κολλάει» πίσω από τον Φέτελ λόγω του ότι υπολόγιζε σε ένα πιτ στοπ αλλά λόγω φθοράς ελαστικών αναγκάστηκε να κάνει και δεύτερο, με τον Γερμανό όμως να αντέχει δίνοντας ρεσιτάλ στους πέντε τελευταίους γύρους και να τερματίζει δεύτερος στο φινάλε.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο εξαιρετικός Άλμπον πέμπτος ο Σάινθ και ακολούθησαν Λεκλέρκ, Ρικιάρντο, Γκασλί, Πέρεζ και Χούλκενμπεργκ που έκλεισαν τη δεκάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον τίτλο αυτό η Mercedes ισοφάρισε και το ρεκόρ της Ferrari με έξι σερί κατακτήσεις (1999-2004).

Επόμενος αγώνας είναι το Grand Prix του Μεξικού.

Δειτε Επισης

Τρίτη μέρα χωρίς κούρσα στο Παγκόσμιο του Qingdao, όπου βρίσκεται ο Κοντίδης
Η Εθνική Κύπρου στο δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIBA 2027
Αρχίζουν οι τελικοί στην Basket League ανάμεσα σε ΑΕΚ και Κεραυνό
Απίθανος Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Θέλω πιο σκληρό παιχνίδι στο NBA και περισσότερο... bullying» (vid)
Για δεύτερη μέρα δεν έγιναν ιστιοδρομίες στο Qingdao λόγω καιρού
Ξεπουλήθηκαν τα εισιτήρια για τον αγώνα Ελλάδας-Ιταλίας για το FIBA EuroBasket
Ιστορική συμμετοχή της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του FIBA World Cup 2027
Αρχίζουν οι πρώτες προκριματικές ιστιοδρομίες στο Qingda-Στη μάχη και ο Κοντίδης
Η Ιντιάνα ισοπέδωσε το Κλίβελαντ και έκανε το 3-1 στην σειρά
Νεκρός σε τροχαίο 17χρονος αθλητής της Μονακό