ΒΙΝΤΕΟ: Ο Ρούντι Φερνάντεθ ευστόχησε σε 22 σερί τρίποντα

Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης φαίνεται να αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται οι επιχειρησιακές διαδικασίες και μάλιστα, να τίθεται θέμα ασφάλειας των ίδιων των πυροσβεστών. Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, σε αρκετούς πυροσβεστικούς σταθμούς, εργάζεται μειωμένο προσωπικό και υπάρχει σοβαρή υποστελέχωση, με αποτέλεσμα σε αρκετές επιχειρήσεις, να μην υπάρχουν αρκετός αριθμός πυροσβεστών για να συμμετέχει. 

Η ασφάλεια είναι πρώτιστος αδιαπραγμάτευτο ζήτημα, καθότι καμία ανθρώπινη ζωή δεν είναι αναλώσιμη, τόνισε σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Πυροσβεστών Κύπρου, Σωτήρης Αντωνίου, ο οποίος αναφέρθηκε στους αριθμούς των κενών θέσεων που υπάρχουν στην Υπηρεσία της Πυροσβεστικής και τα προβλήματα που δημιουργούνται, αφού αρκετοί εκπαιδευόμενοι, βρίσκονται εκτός επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το υφιστάμενο προσωπικό. 

Στην παρούσα φάση, οι κενές θέσεις στην Υπηρεσία ανέρχονται στις 88, ενώ στις 737 υφιστάμενες θέσεις του προσωπικού, συμπεριλαμβάνονται και 56 Δόκιμοι Πυροσβέστες οι οποίοι τελούν σε εκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσής τους. «Άρα, στην ουσία είναι και αυτοί εκτός επιχειρήσεων. Το ίδιο πρόβλημα , δυστυχώς θα παρατηρείται με κάθε καινούργιες προσλήψεις, εφόσον οι Δόκιμοι Πυροσβέστες θα μπαινοβγαίνουν στην Αστυνομικοί Ακαδημία Κύπρου, για περίοδο τριών χρόνων περίπου, από την ημέρα της πρόσληψης τους».

Μάλιστα, την τρέχουσα περίοδο, βρίσκονται στη διαδικασία πρόσληψης νέων Πυροσβεστών, 30 με 40 ατόμων περίπου στο σύνολο, που θα υλοποιηθούν μέσω των προσλήψεων της Αστυνομίας. Οι συγκεκριμένοι νεοπροσληφθεντες, αφού θα περάσουν από ταχύρρυθμο πρόγραμμα εκπαίδευσης στη Σχολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στη συνέχεια θα ενσωματωθούν στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς, για εκτέλεση βοηθητικών καθηκόντων.

Ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών, τονίζει πως πρέπει να βρεθούν άμεσες λύσεις, «γιατί το πρόβλημα υφίσταται και ολοένα θα γίνεται πιο έντονο. Οι Πυροσβέστες, είναι στη διάθεση της εκάστοτε Διεύθυνσης της Υπηρεσίας, για εισηγήσεις και εξεύρεση λύσεων από κοινού, προς αποσυμφόρηση της πίεσης από το προσωπικό και αποτελεσματικότερη λειτουργία και διαχείριση των επεισοδίων που καλούνται τα μέλη της Υπηρεσίας να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση».

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα, οι Πυροσβέστες έμειναν ικανοποιημένοι για την απόφαση της ανέλιξης των μισθολογικών κλιμάκων των μελών της Υπηρεσίας τους, εκφράζοντας ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Σύνδεσμο Αστυνομίας Κύπρου και την Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων, που μετά από πολύχρονες προσπάθειες πέτυχαν την υλοποίηση του στόχου τους.

Ταυτόχρονα, οι Πυροσβέστες, εκφράζουν την ευαρέσκεια τους στην προσπάθεια που έχει καταβάλει η διεύθυνση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την αναβάθμιση του εξοπλισμού και την δημιουργία νέων Πυροσβεστικών σταθμών που θα έχει ως αποτέλεσμα και την αύξηση των οργανικών θέσεων στην Υπηρεσία. Σημειώνεται ότι, οι οργανικές θέσεις από 737 θα γίνουν 932, δηλαδή, θα υπάρξουν 195 νέες θέσεις, που σε βάθος χρόνου, θα συνδράμουν στην βελτίωση και αποτελεσματικότερη λειτουργία της Υπηρεσίας της Πυροσβεστικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χωρίς απουσίες η Μακάμπι στην Ελλάδα για τα ματς με τον Παναθηναϊκό
Χαμός στην Τσέλσι-Ο 39χρονος Τιάγκο Σίλβα έκλαιγε μετά τον αποκλεισμό και ο Μαντουέκε γελούσε
Μουντιάλ 2030: Απευθείας πρόκριση για Αργεντινή, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Η πολυτάραχη πορεία του βγαλμένη από ταινία του Netflix δίχως... season finale
Απεβίωσε η θρυλική μορφή της Ίντερ, Λουίς Σουάρεθ-Ο μοναδικός Ισπανός με Χρυσή Μπάλα
Η Παρί έκανε την έκπληξη και πήρε τον Λι Κανγκ-ιν
«Καθάρισε» και τον Τζέρε και... έφυγε για τους «16» του Wimbledon ο Τσιτσιπάς!
Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική ο Φαν ντερ Σαρ
Βαριές καμπάνες σε ΑΕΚ-Ποινή για σοβαρά επεισόδια, αποκλεισμός Ρόκα
Αυτή είναι η ποινή του Αθλητικού Δικαστή στον Ουάρντα για την καταγγελία για χειρονομία