Καθάρισε με σβηστές μηχανές την Πάφο και βλέπει τελικό με Ντουντελάνζ

Χωρίς πολλά πολλά ο ΑΠΟΕΛ καθάρισε την Πάφο με σχετική ευκολία με το άνετο 3-0. Οι γαλαζοκίτρινοι αν και δεν χρειάστηκε να πιάσουν ψηλά στάνταρ απόδοσης κατάφεραν να φιλοδωρήσουν με τριάρα την Παφιακή ομάδα και πλέον πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στον τελικό απέναντι στην Ντουντελάνζ.
 
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους πρωταθλητές αφού μόλις στο 8', ο Χαλένιους κατάφερε να βάλει μπροστά στο σκορ τους γαλαζοκίτρινους. Η συνέχεια δεν ήταν η ανάλογη, με την Πάφο να ανεβάζει στροφές αλλά να μην μπορεί να πιέσει ουσιαστικά την εστία του Μπέλετς. Εκεί που ο η Πάφος, έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα ο Τάμαρι στο 38' ήρθε να σκοράρει και να πληγώσει για δεύτερη φορά την εστία του Ρούτκο.
 
Στην επανάληψη οι πρωταθλητές, κράτησαν μπάλα, έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και κατάφεραν να σκοράρουν και τρίτο τέρμα με τον Σάβιτς στο 58', για να σκοτώσουν τον αγώνα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Ο Μάτιτς σέρβιρε στον Σάβιτς και αποτελείωσε την Πάφο
 
Πλέον η ομάδα της Λευκωσίας βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς με 3 αγώνες λιγότερους σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, ενώ η ομάδα της Πάφου, έμεινε στην 9η θέση με 9 βαθμούς.
 
Α’ ημίχρονο

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τον αγώνα ο ΑΠΟΕΛ αφού κατάφερε ουσιαστικά στην πρώτη τελική φάση που βρήκε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Τάμαρι, βρήκε τον Χαλένιους μέσα στην περιοχή με τον Σουηδό να πλασάρει υποδειγματικά τον Ρούτκο για το 1-0. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους γαλαζοκίτρινους, αφού η Πάφος, ανέβασε στροφές και πίεσε αρκετά την εστία του Μπέλτς και τον ΑΠΟΕΛ. Στο 26’ της αναμέτρησης ο Νέμετς πήρε το κεφάλι από τον Σάβιτς που πρόλαβε και τον Μπέλετς στην έξοδο του, αλλά η μπάλα δεν του έκανε την χάρη, χτυπώντας στο δοκάρι. Στο 32’ ο Πανός, βρήκε χώρο κάνοντας ένα δυνατό σουτ. Ο Μπέλετς αν και δυσκολεύτηκε, μάζεψε την μπάλα με διπλή προσπάθεια. Στο 38’, ο Τάμαρι φρόντισε να απλοποιήσει τα πράγματα για τους πρωταθλητές. Ο Ιορδανός πάτησε περιοχή και μετά από προσποιήσεις πλάσαρε την εστία του Ρούτκο με το δεξί για το 2-0. Ο ΑΠΟΕΛ, προσπάθησε και για τρίτο τέρμα και έφτασε πολύ κοντά.  Ο Τάμαρι στο 41’και πάλι έκανε το σουτ από πλάγια θέση, ο Ρούτκο απόκρουσε ασταθώς και στην επαναφορά ο Ιωάννου δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η Πάφος απάντησε στο 43’ της αναμέτρησης. Ο Φιλιώτης έκανε το σουτ εντός περιοχής με τον Μπέλετς να αποκρούει. Ο ΑΠΟΕΛ, αν και χωρίς να πιάσει ψηλά στάνταρ απόδοσης κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 2-0, που του έδωσε άλλο αέρα στην επανάληψη.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: O Τάμαρι επέστρεψε και έχει... κέφια
 
Β΄ ημίχρονο
 
Με το ίδιο τέμπο ξεκίνησε ο ΑΠΟΕΛ το δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι, ξεκίνησαν πολύ καλά και στην επανάληψη, θέλοντας να μην αφήσουν την Πάφο να αντιδράσει. Στο 56’, ο Ντε Βινσέντι δοκίμασε σουτ από δυνατή απόσταση με τον κήπερ της Πάφου να απομακρύνει την μπάλα με δυσκολία. Δυο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 58’, ο ΑΠΟΕΛ σκόραρε και τρίτο τέρμα σκοτώνοντας στη ουσία τις όσες ελπίδες θα μπορούσε να έχει η Πάφος. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μάτιτς, ο Σάβιτς με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στην εστία του Ρούτκο.  
 
Ενδεκάδες:
 
ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σόουζα (Άλεφ 65’), Χαλένιους (Μπέζιακ 80'), Ντε Βινσέντι (Εφραίμ 65’), Τάμαρι, Βούρος, Μάτιτς, Ιωάννου, Βιντιγκάλ, Σάβιτς, Μιχαϊλοβιτς

Πάφος: Ρούντκο, Λαφράνς, Αραγιούρι, Σιρόκ, Βαλεριάνος, Πανός, Γουίλιαμς (Λεϊλούκιν 88'), Φιλιώτης, Βα (Καμπράλ 72’), Νέμετς (Κωνσταντίνου 80'), Μπεσάρα
 
Σκόρερς: Χαλένιους 8΄, Τάμαρι 38’, Σάβιτς 58’ /-
 
Κίτρινες:  Σόουζα, Βιντιγκάλ (3η) / Γουίλιαμς
 
Κόκκινες: -/-
 
Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
 
ΔΙΑΒΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
 

Δειτε Επισης

Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας
Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΟΕΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου