Πήρε το ζητούμενο με Περέιρα και ανεβαίνει ο Απόλλωνας

Δύσκολη, αλλά πολύτιμη νίκη πέτυχε ο Απόλλωνας στο Μακάρειο επί της Δόξας με σκορ 0-1, στο τελευταίο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Το «χρυσό» τέρμα πέτυχε ο Περέιρα, με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου του αγώνα.
 
Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ
 
Το παιχνίδι στο Μακάρειο άρχισε με αναγνωριστικούς ρυθμούς. Στη πρώτη του ευκαιρία, ο Απόλλωνας πήρε προβάδισμα στο σκορ με άψογο πλασέ του Φακούντο Περέιρα, με την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Η ομάδα της Λεμεσού συνέχισε να υπερέχει και έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 22’. Ο Γιαννιώτας βγήκε μόνος απέναντι στον Γκρεμσλ, αλλά το πλασέ του από πολύ ευνοϊκή θέση πήγε άουτ. Στο 26’, ο Πέδρο βρήκε τον Αγκίρε μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ισπανός με σουτ βρίσκει το δοκάρι και στην επαναφορά ο ίδιος με σουτ με το δεξί έστειλε την μπάλα άουτ. Η ομάδα του Αυγουστή συνέχισε να πιέζει, έφτιαξε κάποιες πολύ καλές προϋποθέσεις, όμως οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια στο 0-1.
 
Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η επανάληψη, ξεκίνησε με τη Δόξα να είναι κάπως καλύτερη και να κερδίζει κάποια μέτρα στο γήπεδο. Από την άλλη, ο Απόλλωνας δεν δημιούργησε την πολύ μεγάλη φάση, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Η Δόξα έχασε τεράστια ευκαιρία στο 69’, όταν το σουτ του Παπαφώτη με το αριστερό, χτύπησε στο δοκάρι του Μολ. Ο Απόλλωνας απάντησε στις ευκαιρίες, ένα λεπτό αργότερα, με πολύ καλό σουτ του Αγκίρε, το οποίο έφυγε λίγο άουτ. Στα τελευταία λεπτά, το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό και «άγρια» ομορφιά,  με πολύ καλές προϋποθέσεις, εκατέρωθεν. Ο Γκακπέ στις καθυστερήσεις, είχε μια τεράστια ευκαιρία, με προβολή από κοντά, όμως έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.
 
Σκόρερ: 10' Περέιρα
 
Κίτρινες κάρτες: Χαραλάμπους, Παπαφώτης / Ενσούε
 
Διαιτητής: Νικόλας Νεοκλέους
 
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
 
Δόξα: Γκρεμσλ, Μέσκα, Ντερβίτ, Χριστοφή, Μιντίκκης (35΄ Τραϊτσέφσκι), Μπόλιεβιτς, Ασαμόα, Χαραλάμπους, Ζε Βαλέντε (66’ Μπραμπίγια), Παπαφώτης, Λουίς Κάρλος (66’ Ίταλο)

Απόλλων: Μολ, Πέδρο, Γιούστε, Σάλαϊ, Αγκίρε, Κυριάκου, Σακέτι, Περέιρα (79’ Σαρντινέρο), Γιαννιώτας (69’ Πίττας), Γκακπέ, Ζελάγια (58’ Ενσούε)
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα