Απέδρασε από το Δασάκι με τον Χουράδο η ΑΕΛ

Μια δύσκολη αλλά και σημαντική νίκη πήρε η ΑΕΛ με 0-1, απέναντι στον Εθνικό Άχνας στο Δασάκι για αγώνα της 11ης αγωνιστικής. 
 
Ο Χουράδο, σκόραρε το τέρμα που έδωσε το πολύ σημαντικό τέρμα που έδωσε στο τρίποντο στους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού, που πάνε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο ντέρμπι απέναντι στην Ανόρθωση την ερχόμενη εβδομάδα.
 
Από την πλευρά του ο Εθνικός ήταν πολύ καλός και βρήκε αρκετές ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Βοζίνια, αλλά του έλειψε το... τέρμα. 
 
Α’ ημίχρονο
 
Ένα πρώτο ημίχρονο πολύ φτωχό σε φάσεις αλλά με τις δυο ομάδες να έχουν ένα πολύ ικανοποιητικό ρυθμό. Ο Εθνικός, μπήκε καλύτερα από την ΑΕΛ στο παιχνίδι αφού μπήκε με αξιώσεις σε δυο περιπτώσεις στην περιοχή της ΑΕΛ. Οι ποδοσφαιριστές του Ντούσαν Κέρκεζ, κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στην πρώτη καλή στιγμή που βρήκαν μπροστά από την εστία του Εθνικού. Στο 28’, ο Αβραάμ έκανε την σέντρα σουτ με τον Χουράδο να μπαίνει στην τροχιά της μπάλας και να ανοίγει το σκορ για τους γαλαζοκίτρινους της Λεμεσού. Ο Εθνικός, προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με τον Κονέχ να χάνει μεγάλη ευκαιρία. Στο 32’, ο άσος του Εθνικού πάτησε περιοχή από πλάγια αλλά το πλασέ του πέρασε εκατοστά από το δοκάρι του Βοζίνια. Μετά και το τέρμα της ΑΕΛ, οι δυο ομάδες ανέβασαν για λίγο στροφές. Στο 38’, ο Κυριάκου, έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Χουράδο να παίρνει το κεφάλι. Ο Μπογκατίνοφ, απομάκρυνε με τα ακροδάχτυλα πριν ο Μαέ γίνει επικίνδυνος.
 
Β’ ημίχρονο
 
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό από το πρώτο. Ο Εθνικός, πίεσε πολύ την ΑΕΛ και προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Αρκετές ήταν οι περιπτώσεις που οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού, μπήκαν με αξιώσεις στη περιοχή του Βοζίνια, αλλά χωρίς να απειλήσουν ουσιαστικά. Η ΑΕΛ, έφτασε μάλιστα πολύ κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματα της, όταν στο 58’ της αναμέτρησης ο Αγκάνοβιτς δεν κατάφερε να σκοράρει σε τετ α τετ με τον Μπογκατίνοφ. Η ΑΕΛ, έμεινε με 10 ποδοσφαιριστές στο 75’, όταν ο Γκαστανιάγα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ΑΕΛ, ήταν αυτή που δεν επέτρεψε στον Εθνικό το να σκοράρει το τέρμα της ισοφάρισης.
 
Ενδεκάδες:
 
Εθνικός: Μπογκατίνοφ, Μιγκελίτο, Ντέιβισον, Λαμπάν, Κουντόπιακ, Μαρκόσκι, Κοστόφσκι, Χριστοφή, Παπαγεωργίου, Ιωάννου, Κονέ
 
ΑΕΛ: Βοζίνια, Α. Τεϊξέιρα, Γκαστανάγια, Αβραάμ, Ζντραφκόφσκι, Μαέ, Αγκάνοβιτς, Γερολέμου, Χουράδο, Ράσο, Κυριάκου.
Σκόρερς: -/-
 
Κίτρινες: Χριστοφή/ Γερολέμου, Γκαστανιάγα (3η)
 
Κόκκινες: -/ Γκαστανιάγα 
 
Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή
 

Δειτε Επισης

Χάνει Πίζι για το Super Cup ο ΑΠΟΕΛ-Τρεις οι απουσίες των πρωταθλητών
Με νίκη της Ομόνοιας Αραδίππου ολοκληρώθηκε η 4η αγωνιστική της Cyprus League
Την Τετάρτη η μάχη για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, ΑΠΟΕΛ και Πάφος διεκδικούν το Super Cup
Με ισοπαλία 2-2 έληξε η αναμέτρηση ΑΕΚ-Εθνικού Άχνας
Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΟΕΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)