Ο Μπουφόν ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ του Μαλντίνι

Ο τραυματισμός του Βόιτσιεχ Στσέσνι τον άφησε εκτός αποστολής της Γιουβέντους από τον αποψινό εκτός έδρας αγώνα με την Σαμπντόρια για την 17η αγωνιστική της Serie A και το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Τζανλουίτζι Μπουφόν να γράψει ιστορία.

Και αυτό γιατί ο Μαουρίτσιο Σάρι του έδωσε φανέλα βασικού για 7η φορά στη φετινή Serie και έτσι έχει πλέον 647 συμμετοχές στην κορυφαία κατηγορία της Ιταλίας (479 με την Γιουβέντους - 168 με την Πάρμα), ισοφαρίζοντας τον μέχρι πρότινος ρέκορντμαν όσον αφορά σε αριθμό αγώνων στην Serie A, Πάολο Μαλντίνι.

Ο καπιτάνο της Μίλαν έφτασε σε αυτό το επίτευγμα παίζοντας για 25 σεζόν στην Μίλαν (1984-2009), ενώ ο 41χρονος πλέον Μπουφόν διανύει την 23η σεζόν του στη μεγάλη κατηγορία (1995-2006, 2007-2018, 2019-) έχοντας παίξει ενδιάμεσα για μία σεζόν στην Serie B με την Γιουβέντους και για άλλη μία στην Γαλλία με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Μπουφον έκανε ντεμπούτο στην Serie A στις 19 Νοεμβρίου 1995, σε ηλικία 17 ετών και 295 ημερών (σε Πάρμα-Μίλαν που έληξε ισόπαλο χωρίς γκολ) και από τότε πέρασαν 24 χρόνια, 1 μήνας και 5 ημέρες.

Σημειώνεται πως έχει το ρεκόρ απαραβίαστης εστίας για τερματοφύλακα στην Serie A, κρατώντας το μηδέν στην εστία του για 974 λεπτά ενώ είναι και ο Ιταλός με τις περισσότερες συμμετοχές στο Champions League, έχοντας αγωνιστεί σε 118 ματς στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Πηγή:sport24.gr

Δειτε Επισης

Υποβιβάστηκε μετά από 35 χρόνια η Φίτεσε-Δεν πληρούσε τις απαιτήσεις των κανονισμών αδειοδότησης
Η Γιουβέντους «έσωσε» στο φινάλε το βαθμό στη Σαρδηνία, νίκη για Λάτσιο
Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League