Λιονέλ Μέσι, ο άνθρωπος που άλλαξε την ιστορία του clasico

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σήμερα η ισπανική εφημερίδα As, o διάσημος Αργεντινός, είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της κορυφαίας αναμέτρησης που απόψε θα φιλοξενηθεί στο Καμπ Νόου (21:00), μπροστά από θρύλους όπως ο Χέντο ή ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο. 

Ο Μέσι σημείωσε 26 γκολ στα 41 παιχνίδια στα οποία αντιμετώπισε με τη Μπαρτσελόνα τη Ρεάλ Μαδρίτης. Είναι ο πρώτος σκόρερ αυτών των αγώνων, είτε στο Kαμπ Νόου, είτε στο Μπερναμπέου.

Η σειρά σκοραρίσματος ενάντια στους Μαδριλένους, άρχισε την σεζόν 2006-07, με ένα γκολ όταν ήταν μόλις 19 ετών, γεγονός που τον κάνει και τον νεαρότερο παίκτη που σκόραρε σε Clasico.

Από τότε έχουν υπάρξει -πολύ σπάνια- και σεζόν κατά τις οποίες ο Μέσι δεν έχει σκοράρει. Μόλις πέντε από τις 15 που έχει παίξει στην κορυφαία κατηγορία.
 
Μία από τις σεζόν που ο Μέσι δεν μπόρεσε να σκοράρει απέναντι στους Μαδριλένους ήταν η περασμένη, παρ΄ όλο που και οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τέσσερις φορές: στα δύο παιχνίδια της LaLiga και στους δύο ημιτελικούς του Copa del Rey.
 
Η Μπαρτσελόνα κέρδισε τρία από αυτά τα τέσσερα παιχνίδι (10-2 τα γκολ), όμως κανένα γκολ δεν πέτυχε ο διάσημος Αργεντινός. Ο Σουάρες σημείωσε πέντε και τα υπόλοιπα οι Κουτίνιο, Βιδάλ, Μάλκομ, Ράκιτιτς και Βαράν (αυτογκόλ).

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί