To clasico στη σκιά της… επανάστασης

To clasico στη σκιά της… επανάστασης. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ κοντράρονται σήμερα, ενώ έξω από το Καμπ Νόου αναμένονται διαδηλώσεις.

Στις 26 Οκτωβρίου ήταν προγραμματισμένο να γίνει το ντέρμπι Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης για το πρωτάθλημα Ισπανίας, όμως τότε ήταν… αδύνατον. Η καταδίκη 12 Καταλανών πολιτικών σε φυλάκιση είχε κάνει έκρυθμη την κατάσταση στη Βαρκελώνη και φυσικά η επίσκεψη της Ρεάλ (που για τους Καταλανούς συμβολίζει το ισπανικό σύστημα) θα έβαζε περαιτέρω λάδι στη φωτιά.

Έπειτα από διαβουλεύσεις ημερών, το ματς ορίστηκε να γίνει σήμερα 18 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ. Κι αν τα πράγματα είναι σαφώς πιο ήρεμα απ’ ότι τον Οκτώβριο, οι Καταλανοί αυτονομιστές φρόντισαν να κάνουν το κλίμα ξανά έκρυθμο. Η ομάδα «Δημοκρατικό Τσουνάμι» έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο σε χώρο λίγο μακριά από το γήπεδο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, θα παραστούν πάνω από 20.000 άνθρωποι! Κι όλα αυτά τέσσερις ώρες πριν από την έναρξη του clasico.

Υπήρξαν σκέψεις για νέα αναβολή, αλλά δεν την ήθελε κανείς. Οι διοργανωτές λένε πως θα διαδηλώσουν ειρηνικά, η αστυνομία εγγυάται πως κανείς δεν θα πλησιάσει το γήπεδο, ενώ η διοίκηση της Μπαρτσελόνα έχει πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί τουλάχιστον η εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο.

Γι’ αυτό, είναι η πρώτη φορά που 3.000 άτομα (χίλιοι αστυνομικοί και δύο χιλιάδες σεκιούριτι) θα αναλάβουν την ασφάλεια ενός αγώνα στην Ισπανία.

Επίσης, τα πούλμαν με τις δύο ομάδες  θα πάνε μαζί στο γήπεδο, ξεκινώντας από το ξενοδοχείο Princessa Sophia, όπου μένει η Ρεάλ και απέχει 700 μέτρα από το «Καμπ Νόου».

Για να μην ξεχνάμε και το αγωνιστικό κομμάτι, οι δύο μεγάλες αντίπαλοι έχουν από 35 βαθμούς και ισοβαθμούν στην κορυφή της Πριμέρα Ντιβισιόν. 

Δειτε Επισης

Τέλος εποχής για Νάτσο στη Ρεάλ Μαδρίτης-Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί το καλοκαίρι
Προτιμάει Γιουνάιτεντ από Μπάγερν ο Ζιντάν
Στα 125 ευρώ το πιο φθηνό εισιτήριο για το Ρεάλ-Μπαρτσελόνα της Κυριακής
Πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2014-15 η Αγγλία χωρίς ομάδα στα ημιτελικά Champions ή Europa League
Ένα βήμα πριν τη συμφωνία με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Μάχη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι για τον Μουσιάλα
Η Ιταλία ονειρεύεται έξι ομάδες στο επόμενο Champions League
Οι αποδόσεις κατάκτησης του Conference League
Δεν παίζει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο Μαρτίνες
Τζέκο: Τα πέναλτι είναι μία ειδική διαδικασία, εμείς δεν ήμασταν τυχεροί