Βασιλικό βήμα εξάδας για Σαλαμίνα στο Μακάρειο

Έκλεισε ιδανικά το ημερολογιακό έτος η Νέα Σαλαμίνα, επικρατώντας του Ολυμπιακού στο Μακάρειο Στάδιο με 0-3 για την 14η αγωνιστική. Σκόρερ και των τριών τερμάτων της ομάδας του Σάββα Πουρσαϊτίδη, ο Κίνγκσλεϊ Ονουέκμπου στο 56',στο 77' και στο 90+4'. Στους 17 βαθμούς έφθασαν οι ερυθρόλευκοι, οι οποίοι κάνουν κρυφά όνειρα για είσοδο στην πρώτη εξάδα.
 
Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Αναγνωριστικά άρχισε στο Μακάρειο, με παιχνίδι κέντρου στα πρώτα λεπτά. Στο 6’, ο Ντουβεντρού με ωραίο γυριστό σουτ έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Κίσσα. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στις ευκαιρίες στο 18’,με τον Ρέινολτς να κάνει το πλασέ εντός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Στο 26’, ο Κίκο εκτέλεσε ένα κόρνερ επικίνδυνα προς στην εστία του Κίσσα, με τον Κύπριο τερματοφύλακα να αποκρούει με γροθιές. Στο 31’, ο Κύπριος τερματοφύλακας των ερυθρολεύκων της Αμμοχώστου κυριολεκτικά απογειώθηκε στο γυριστό σουτ του Ντουβεντρού εντός περιοχής και έδιωξε σε κόρνερ. Λίγο αργότερα, ο Αγιτέ είχε ένα καλό σουτ που έφυγε λίγο άουτ από την εστία του Κίσσα. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, δεν σημειώθηκε κάτι άλλο αξιόλογο από πλευράς ευκαιριών, και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια στο ισόπαλο 0-0.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό, να έχει την πρώτη καλή ευκαιρία στο 49’. Ο Ζαχαρίου έκανε το γύρισμα, με τον Λαμπό να διώχνει σε κόρνερ. Η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη είχε πολύ καλή ευκαιρία στο 53΄, όταν ο Σαν Ρομάν έκανε μια πολύ ωραία ατομική ενέργεια, αλλά το σουτ του με το αριστερό κατέληξε άουτ από την εστία του Μπάιζα. Λίγο αργότερα, οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν. Ξεδιπλώθηκαν πολύ ωραία στην επίθεση, η μπάλα έφθασε στον Σίμπσον, ο οποίος έδωσε απευθείας στον σκόρερ, ο οποίος τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 0-1. Στην επόμενη φάση, ο Σίμπσον με ωραίο πλασέ, λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα γκολ της ομάδας του. Ο Ελουντού, λίγο αργότερα, βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε ένα πολύ ωραίο και δυνατό σουτ, το οποίο ανάγκασε τον Μπάιζα σε απόκρουση με διπλή προσπάθεια. Στο 73’, οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Αγιτέ, η οποία έφυγε λίγο άουτ. Στο 77΄, η υπεροχή των ερυθρολεύκων καρποφόρησε για δεύτερη φορά, όταν η κεφαλιά του Κίνγκσλεϊ νίκησε τον Μπάιζα για το 0-2, μέσα σε αποθέωση. Στην τελευταία φάση του αγώνα, ο ίδιος παίκτης σκόραρε και το τρίτο γκολ με ωραία κεφαλιά, και πάλι από ασίστ του Κορέια.
 
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Μπάιζα, Ψάλτης, Σαμπίνια, Κίκο, Ακόστα (67’ Οικονομίδης), Βινίσιους, Ζαχαρίου , Σωτηρίου (80’ Ροτζέριο), Μπιλάλ (67’ Κα), Ντουβεντρού, Αγιτέ

Νέα Σαλαμίνα: Κίσσας, Φουστάρ, Νουρ (46’ Σίμπσον), Κίνγκσλεϊ, Σαν Ρομάν, Κωστή, Λαμπό, Ρέινολντς (68’ Μαριάνοβιτς), Χριστοφόρου, Κορέια, Ελουντού (88' Σιαθάς)

Σκόρερ: -/ 56, 77'’, 90+4' Κίνγκσλεϊ

Κίτρινες: Βινίσιους/ Ρέινολτς, Χριστοφόρου

Kόκκινες: -/-

Διαιτητής: Τιμόθεος Χριστοφή
 

Δειτε Επισης

Άλλος ένας τίτλος για τον ΑΠΟΕΛ-Κέρδισε την Πάφο και κατέκτησε το Super Cup
Ενδεχομένως αύριο η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για το Απόλλων-ΑΕΛ, που δεν άρχισε ποτέ
Επικράτησε εύκολα του Οθέλλου και πέρασε στην επόμενη φάση ο Απόλλωνας
Οι ενδεκάδες ΑΠΟΕΛ και Πάφου για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς
Οι ενδεκάδες Οθέλλου και Απόλλωνα για τον αγώνα Κυπέλλου
Στον Άρη μέχρι το 2026 ο Μποάκι
Άνοιξε μέτωπο με την ΚΟΠ ο ΑΠΟΕΛ-Συγκρίνει την απόφαση για κόκκινη σε Ντράζιτς με φάση της Ομόνοιας
ΑΠΟΕΛ και Πάφος φορτσάρουν για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς-Μοιρασμένες οι αποδόσεις στη Fonbet
Αυτά είναι τα μέτρα της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικός αγώνα ΑΠΟΕΛ – ΠΑΦΟΣ
Οθέλλος-Απόλλωνας ανοίγουν την αυλαία της Α΄φάσης του Κυπέλλου ποδοσφαίρου