Αστρονομικά ποσά για ένα μονοθέσιο του Σουμάχερ

Στο Αμπού Ντάμπι μάθαμε ποια είναι η αξία ενός μονοθεσίου που είχε κατακτήσει το 2002 το πρωτάθλημα της Formula 1 με οδηγό τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Είναι γνωστό, ότι στα Αραβικά Εμιράτα ρέει εκτός από πετρέλαιο και άφθονο χρήμα. Εξάλλου αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που πραγματοποιούνται στο Αμπού Ντάμπι Γκραν Πρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Formula 1. Μάλιστα αυτή τη χρονιά έγινε στο πλαίσιο του τελευταίου αγώνα της εφετινής σεζόν και μία δημοπρασία πανάκριβων σπορ μοντέλων και πρώην αγωνιστικών μονοθεσίων της F1.

Μεταξύ των αυτοκινήτων που έβγαλε ο γνωστός οίκος Sotheby’s στο σφυρί ήταν μία Ferrari F2002, με την οποία είχε χριστεί για πέμπτη φορά στην καριέρα του παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 ο Μίκαελ Σουμάχερ. Το κόκκινο μονοθέσιο πωλήθηκε τελικά στην εξαιρετική τιμή των 5,9 εκατ. δολαρίων, που αντιστοιχούν σε περίπου 5,3 εκατ. ευρώ. O Γερμανός είχε κατακτήσει το 2002 με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο 11 νίκες στο πρωτάθλημα της Formula 1.

Πολύ φτηνότερα πουλήθηκε αντίθετα στην ίδια δημοπρασία μία Benetton B192. Το συγκεκριμένο μονοθέσιο οδήγησε ο Μίκαελ Σουμάχερ το 1992 και άλλαξε ιδιοκτήτη για «μόνον» 750.000 δολάρια. Μία Ferrari 126C του 1982 και με οδηγούς εκείνη τη σεζόν τους Μάριο Αντρέτι και Πατρίκ Ταμπάι έπιασε με τη σειρά της 1,9 εκατομμύρια δολάρια. Να διευκρινίσουμε, ότι ένα μέρος των εσόδων της συγκεκριμένης δημοπρασίας πήγε στα ταμεία του φιλανθρωπικού ιδρύματος ‘’Keep Fighting’’, που έχει ιδρύσει η οικογένεια του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1.

Πάντως, ο απόλυτος σταρ στη δημοπρασία του Αμπού Ντάμπι δεν ήταν η Ferrari F2002 του Σούμι αλλά ένα άλλο υπεραυτοκίνητο που κόστισε ακόμη ακριβότερα στον νέο ιδιοκτήτη του από το νικηφόρο μονοθέσιο του Γερμανού πολυπρωταθλητή. Τη μπάνκα τίναξε συγκεκριμένα στον αέρα μία εξωτική και σπάνια Pagani Zonda Aether του 2017, η οποία πωλήθηκε τελικά στην υψηλότατη τιμή των 6,05 εκατ. δολαρίων!

Πηγή:gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Για πρώτη φορά trade 7 ομάδων στο NBA με... φόντο τον Ντουράντ στους Ρόκετς
F1, Μ. Βρετανία: Ο Νόρις νικητής εντός έδρας στο Σίλβερστον μετά την ποινή στον Πιάστρι
Στον Χατσάνοφ το πρώτο εισιτήριο για τους «8» του Wimbledon
Ομπράντοβιτς για Ιτούδη: «Κάποιες φορές νόμιζαν ότι θα πιαστούμε στα χέρια»
Η Κιπιέγκον «κατέρριψε» την... Κιπιέγκον με 3:48.68 στα 1.500μ. στο Γιουτζίν (vid)
Στους Γκρίζλις ο Λαντέιλ
Έτρεξε μαραθώνιο ντυμένος John Cena και του απάντησε ο ίδιος ο θρύλος του WWE-Η συγκινητική ιστορία του Matthew
Βόμβα του Μαρκ Στάιν: «Οι Νάγκετς είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν τον Βαλαντσιούνας»
Η Κύπρος ξεκίνησε προετοιμασία για το EuroBasket 2025 και αποφασίζει άμεσα για Ράιτ
Ξαναχτύπησε ο Ιβανίσεβιτς για τον Τσιτσιπά-«Είναι σαν ένα μωρό, πρέπει ν' αλλάξει πράγματα εκτός γηπέδου»