Ο κανονισμός για την ανταρσία... του Κεπά

Το... μπάχαλο που δημιουργήθηκε στα τελευταία λεπτά της παράτασης, στον τελικό του Carabao Cup μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι, δεν είχε προηγούμενο.

Δεν συμβαίνει άλλωστε και κάθε μέρα να βλέπεις έναν γκολκίπερ να αισθάνεται ενοχλήσεις και την ώρα που ο προπονητής του έχει σηκώσει παίκτη και είναι έτοιμος να τον αλλάξει, εκείνος να διαπραγματεύεται την παραμονή του και τελικά να την επιβάλλει με το "έτσι θέλω".

Κάπως έτσι λειτούργησε ο Κέπα Αριθαμπαλάγκα με αποτέλεσμα να γίνει "talk of the town", με πολλούς μάλιστα να φτάνουν στο σημείο να απαιτούν από τη διοίκηση της Τσέλσι να μην του επιτρέψει ξανά να εκπροσωπήσει το σύλλογο.

Το εντυπωσιακό όμως στο όλο story είναι πως αν και φαντάζει ως απόλυτο unfair η ενέργειά του να αγνοήσει την απόφαση του προπονητή του, είναι "καλυμμένος" όσον αφορά στους κανονισμούς του ποδοσφαίρου.

Τι λένε οι κανονισμοί της IFAB (International Football Association Board) σε μία τέτοια περίπτωση; "Εάν ένας παίκτης που είναι να αντικατασταθεί αρνείται να αποχωρήσει, το παιχνίδι συνεχίζεται", αναφέρεται ρητά σε σχετικό άρθρο.

Ό,τι δηλαδή έγινε και στον τελικό μεταξύ της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Σίτι. Ούτε κίτρινη κάρτα, ούτε τίποτα. Ο διαιτητής είδε τον Κεπά να αρνείται, το παιχνίδι συνεχίστηκε και έτσι ο Καμπαγέρο περιμένει... ακόμα για να περάσει στο ματς και να κάνει τα θαύματά του στα πέναλτι όπως το 2016.

ΠΗΓΗ: sport24.gr

Δειτε Επισης

Προσφορά μαμούθ από Αλ Χιλάλ για τον Μπρούνο Φερνάντες
Παριζιάνικη υπεροχή και ραντεβού με την Ίντερ στον τελικό του Μονάχου
Ο Μαρτσίνιακ απαντά στην Μπαρτσελόνα-«Αυτά είναι βλακείες, δεν αδίκησα κανέναν»
Η Έβερτον κατέθεσε πρόταση για τον Ριτσάρλισον, επιθυμεί να αποχωρήσει ο Βραζιλιάνος
Γιαμάλ: Δεν θα σταματήσω μέχρι να φέρουμε το Champions League στην Βαρκελώνη
Κοντά σε ανανέωση με τη Στεάουα ο Ηλίας Χαραλάμπους
Φραντσέσκο Ατσέρμπι... Από τη μάχη με τον καρκίνο, στην κορυφή της Ευρώπης
Παρί Σεν Ζερμέν-Άρσεναλ: Προβάδισμα οι Παριζιάνοι, όλα για όλα οι Λονδρέζοι!
Ο Βιρτς απορρίπτει Ρεάλ και Σίτι για να υπογράψει στην Μπάγερν
Μετά το clasico χωρίζουν οι δρόμοι Ρεάλ και Αντσελότι