Μιχαηλίδης και Κλεάνθης στην omada: Έτσι απαντούν στον Γενικό Ελεγκτή

Οι αθλητές πληρώνονταν νόμιμα και όχι παράνομα από τον ΚΟΑ ξεκαθάρισε στην omada.com.cy ο πρόεδρος του Οργανισμού, Αντρέας Μιχαηλίδης με αφορμή την τοποθέτηση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη στη Βουλή ότι τέσσερις πρώην αθλητές λαμβάνουν μισθό, χωρίς να εργάζονται στο πλαίσιο του Σχεδίου Επαγγελματικής Αποκατάστασης.
 
 
Ο πρόεδρος του ΚΟΑ σημείωσε ότι αυτό που είπε ουσιαστικά ο Γενικός Ελεγκτής είναι ότι αυτό είναι παράτυπο και Οργανισμός δεν έπρεπε να το κάνει...

Αναλυτικά:
«Οι αθλητές δεν πληρώνονταν παράνομα, ο ΚΟΑ δεν πλήρωνε παράνομα τους αθλητές. Ο Γενικός Ελεγκτής είπε ουσιαστικά ότι αυτό είναι παράτυπο και ότι δεν έπρεπε να το κάνει ο Οργανισμός. Από τους τέσσερις αθλητές που αναφέρονται στην έκθεση ο ένας έχει ήδη βρει εργασία και σύντομα αναμένεται να συμβεί το ίδιο και με τους άλλους τρεις.

Το Σχέδιο επαγγελματικής αποκατάστασης του ΚΟΑ είναι ένα πάρα πολύ καλό σχέδιο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των αθλητών-πρωταθλητών μας. Ο Γενικός Ελεγκτής ανάμεσα στις παρατηρήσεις του αναφέρθηκε σε τέσσερις αθλητές οι οποίοι είναι στο συγκεκριμένο σχέδιο αλλά δεν εργάζονται.
 
Ενημερώθηκα ότι ένας αθλητής από τους τέσσερις έχει ήδη αποκατασταθεί επαγγελματικά και τώρα απομένουν τρεις περιπτώσεις πρώην αθλητών οι οποίοι δεν εργάζονται σύμφωνα και με την έκθεση αλλά ανήκουν στο συγκεκριμένο σχέδιο του ΚΟΑ και πληρώνονται κανονικά.

Ο ΚΟΑ έχει αναλάβει να μελετήσει το θέμα αυτό και να εισηγηθεί τρόπους επίλυσης-διόρθωσης του. Ο Οργανισμός θεωρεί την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή ως ένα καλό εργαλείο για να διορθώσει τα του οίκου του. Μπορεί να είναι παλιό θέμα, όμως, είναι σοβαρό και θα το δούμε.»

Η omada.com.cy επικοινώνησε και με τον πρώην πρόεδρο του ΚΟΑ, Κλεάνθη Γεωργιάδη ο οποίος δήλωσε ότι ουδεμία παρατυπία υπάρχει στο θέμα με το Σχέδιο Επαγγελματικής Αποκατάστασης αθλητών και τόνισε ότι ο Οργανισμός εφάρμοσε αυτό το Σχέδιο Επαγγελματικής Αποκατάστασης μετά από σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου πριν από χρόνια και είναι ότι καλύτερο μπορεί να προσφέρει η πολιτεία προς τους αθλητές που κάνουν περήφανη την πατρίδα.

Αναλυτικά:
«Καθ’ όλα νόμιμο εφόσον είναι απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου που λήφθηκε μέσα στο πλαίσιο των εξουσιών που δίνει το Σύνταγμα. Ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να κάνει η πατρίδα προς τους ανθρώπους που την τιμούν και την κάνουν περήφανη.

Θεωρώ το Σχέδιο Επαγγελματικής Αποκατάστασης ως το καλύτερο κίνητρο και επιβράβευση των αθλητών που κάνουν περήφανη την Κύπρο μας.

Είναι λυπηρό να έχουν αυτή την αντιμετώπιση οι αθλητές μας…Όταν φέρνουν επιτυχίες, όλοι τρέχουν για τις φωτογραφίες, αλλά φωνάζουμε όταν δίνουμε το κίνητρο για τις επιτυχίες αυτές».

Δειτε Επισης

Αρης: Πέθανε ο Ντράγκαν Λάμποβιτς
«Δεν τελείωσε η σεζόν για μένα» ούρλιαζε ο Λεσόρ
ΑΕΚ-Μάλαγα: Με όπλο την έδρα για την πρόκριση στον τελικό του BCL η Ένωση
Στο Qingdao για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Παύλος Κοντίδης
BCL: Ώρα Final-4 για την ΑΕΚ κόντρα στην πανίσχυρη Μάλαγα στην «καυτή» Sunel Arena
Πρωτάθλημα και άνοδος στη Basket League για την Μύκονο, 86-76 τη Μεγαρίδα
Ολυμπιονίκης του ράγκμπι έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο του παρασύρθηκε από τρένο
Το σενάριο που βάζει φωτιά στο ΝΒΑ: Μετά το φιάσκο στα πλέι οφ, οι Λέικερς ονειρεύονται τριάδα Λεμπρόν, Ντόντσιτς και Αντετοκούνμπο
Euroleague: Ανακοινώθηκαν οι οκτώ διαιτητές που θα «σφυρίξουν» στο Final Four του Άμπου Ντάμπι
Στην τελική φάση των πλέι οφ για όγδοη διαδοχική χρονιά ο Κεραυνός