Πώς επηρεάζεται το πρωτάθλημα από τη νέα τροπή της υπόθεσης Ουζόχο

Νέα δεδομένα έχουν διαμορφωθεί εδώ και λίγη ώρα στην υπόθεση Φράνσις Ουζόχο. Μετά τη σημερινή κλήση για κατάθεση του δρος Κυριακού Γιάγκου η αστυνομία έκρινε πως υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να προχωρήσει στη σύλληψη του αναπληρωτή προέδρου της Ανόρθωσης, ο οποίος αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες και αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος κράτησης του.
 
Όπως ισχύει και για οποιονδήποτε αντιμετωπίζει κατηγορίες παραβίασης του Ποινικού Κώδικα, ο δρ. Γιάγκου είναι αθώος μέχρι της αποδείξεως του εναντίου. Εάν συμβεί αυτό, τότε πέρα από τις όποιες ποινικές κυρώσεις θα υπάρξουν και συνέπειες στο αγωνιστικό κομμάτι της υπόθεσης.
 
Σύμφωνα με τη νομική αντίληψη, όταν ένα δελτίο υγείας έχει εκδοθεί παράτυπα (όπως δηλαδή συμβαίνει στην περίπτωση πλαστογραφίας εξετάσεων ή/και υπογραφών), τότε θεωρείται ότι δεν έχει εκδοθεί. Και αυτό, βάσει της προκήρυξης του πρωταθλήματος, καθιστά αντικανονική τη συμμετοχή ενός ποδοσφαιριστή σε αγώνα της διοργάνωσης.
 
Συνεπώς, εφ’ όσον αποδειχθεί ότι οι κατηγορίες πλαστογραφίας του δελτίου υγείας του Ουζόχο ευσταθούν, τότε ο παίκτης θα έχει χρησιμοποιηθεί παράνομα στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα και η Ανόρθωση βάσει των πειθαρχικών κανονισμών θα χάσει στα χαρτιά το παιχνίδι (σ.σ. θα κατακυρωθεί στον Απόλλωνα που θα πάρει τους βαθμούς της νίκης), ενώ θα της αφαιρεθούν και έξι βαθμοί.
 
Στους ζημιωμένους της υπόθεσης θα ανήκουν και οι ΑΠΟΕΛ, ΑΕΛ, οι οποίοι θα δουν τον Απόλλωνα να τους ξεπερνά στη βαθμολογία, ενώ στους κερδισμένους (πλην του συλλόγου της Λεμεσού, φυσικά) θα ανήκουν οι ΑΕΚ, Νέα Σαλαμίνα και Ομόνοια.
 
Η βαθμολογία σε περίπτωση επιτυχούς ένστασης του Απόλλωνα
1. Απόλλωνας               43
2. ΑΠΟΕΛ                    42
3. ΑΕΛ                          41
4. ΑΕΚ                          32
5. Νέα Σαλαμίνα          30
6. Oμόνοια                   26
7. Ανόρθωση                21
8. Δόξα                          18
9. Ένωση                       16
10. Αλκή                       16
11. Πάφος FC               14
12. Ερμής                      9

Δειτε Επισης

Συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Futsal για τον αγώνα με την Ουκρανία
Με στόχο το νικηφόρο αποτέλεσμα βρίσκεται στην Ανδόρα η Εθνική ομάδα Γυναικών
«Είναι ανεπιθύμητο αποτέλεσμα, θέλαμε τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ... Ο Απόλλων δεν αποτελεί εύκολη λεία»
Παραμένει στην Ομόνοια ο Σενού Κουλιμπαλί
Απεβίωσε σε ηλικία 37 ετών ο πρώην τερματοφύλακας της Ομόνοιας και της Νέας Σαλαμίνας, Κόριν Μπρουκς
Νίκη με 0-2 για Νέα Σαλαμίνα επί Ομόνοιας Αραδίππου στον Β’ Όμιλο Cyprus League
Ευθείες βολές ΑΕΚ σε Σπιλέφσκι με χαρακτηρισμούς για αλάζονεία-Αντέστρεψε τα πυρά ο Άρης
Διαψεύδει τα περί παραίτησης Χριστοφόρου ο ΑΠΟΕΛ-Δημοσίευσε γραπτή δήλωσή του
Απάντησε για τα περί διεκδίκησης της προεδρίας της ΚΟΠ ο Δημοσθένους-«Μπορεί να μπήκε μουγιούι στο μάτι του Φελλά»
Ετοιμάζει βαλίτσες για Βραζιλία ο Πετρίδης-Πληροφορίες για νέα παραίτηση από το Δ.Σ του ΑΠΟΕΛ