Το τελειωτικό χτύπημα στα σχολεία οι εξετάσεις τετραμήνων, φωνάζει η ΠΣΕΜ
15:45 - 09 Φεβρουαρίου 2019
Σημείωσε ότι η Γραμματεία της ΠΣΕΜ δήλωσε από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε πως δεν πρόκειται να επιτρέψει "αυτή τη συντηρητική στροφή στην εκπαίδευση του τόπου" και ότι "αφού καταρρίψαμε όλα τα επιχειρήματα και τις προφάσεις για νομοθεσίες του Υπουργείου αντιληφθήκαμε πως είχαμε να κάνουμε με τον αυταρχισμό και τον ετσιθελισμό του τελευταίου".
"Πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι εμείς επιθυμούμε να τροποποιηθεί η νομοθεσία και να ανακληθούν οι εξετάσεις ανά τετράμηνο. Οι νόμοι μπορούν να αλλάξουν και να τροποποιηθούν. Αν το Υπουργείο δεν είναι έτοιμο να αλλάξει τη νομοθεσία τότε σημαίνει ότι κάνει διάλογο μόνο για τα μάτια του κόσμου", συνέχισε.
Πρόσθεσε ότι "αντικρούσαμε επίσης με επιτυχία τις προσπάθειες επίρριψης ευθυνών που επιχείρησε το Υπουργείο να μας προσάψει ενώ δεν επιτρέψαμε στις απεγνωσμένες προσπάθειες παραπληροφόρησης να πιάσουν τόπο".
"Μας κατηγορούν ότι δεν θέλουμε τα τετράμηνα ως θεσμό. Τους προκαλούμε να βρουν έστω και μια δήλωση μας εναντίον των τετραμήνων. Εμείς δεν διαφωνούμε με το θεσμό των τετραμήνων που ούτως ή άλλως εφαρμόζεται εδώ και χρόνια. Εμείς διαφωνούμε με τις εξετάσεις ανά τετράμηνο. Ας σταματήσουν λοιπόν να παραπληροφορούν τους μαθητές", είπε.
Έτσι, μετά την προειδοποιητική δίωρη αποχή, έχοντας χρέος απέναντι στην μαθητική εντολή που είχαμε λάβει και στο όραμα μας για ανθρωποκεντρικό και δημοκρατικό σχολείο προχωρήσαμε στην μαζική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Παιδείας", ανέφερε.
Είπε ότι μπήκαν σε διάλογο με όλους τους εκπαιδευτικούς εταίρους και το Υπουργείο για μια σειρά φλέγοντων ζητημάτων και ότι από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν τα αιτήματά τους, όπως "η τροποποίηση των αντιτετανικών, αντιδημοκρατικών κανονισμών λειτουργίας των σχολείων που ψηφίστηκαν το 2017", ενώ επιπρόσθετα απαίτησαν από την πρώτη στιγμή την επαναφορά των δωρεάν κομίστρων στα λεωφορεία για τις διαδρομές των μαθητών από και προς το σχολείο αλλά και για άλλες σχολικές και μαθητικές δραστηριότητες.
"Διαφωνούμε κάθετα με τις προθέσεις του Υπουργείου για εισαγωγή καμερών, ψηλών κιγκλιδωμάτων και περιφράξεων και γενικά με την διαμόρφωση σχολείων φυλακών καθώς έτσι δεν επιλύεται το πρόβλημα της παραβατικότητας αλλά απλά μεταφέρεται εκτός σχολείων και ενισχύεται.
Τέλος, ανέφερε ότι έχουν πολλές φορές εκφράσει αγανάκτηση για τις προσπάθειες φίμωσης του μαθητικού κινήματος, με πιο πρόσφατο παράδειγμα "την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό που εξαπέλυσε το Υπουργείο Παιδείας για τη συμμετοχή μαθητών στην κινητοποίηση τις 7ης Φεβρουαρίου".