Το κτύπημα Ριέρα χάρισε «χρυσό» τρίποντο παραμονής στην Ένωση

Δύσκολη αλλά συνάμα σημαντική νίκη πέτυχε η Ένωση σε βάρος του Ερμή με 2-1, στον πρώτο χρονικά αγώνα της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος Cyta. 
 
Με την επικράτησή της η ομάδα του Παραλιμνίου ανέβηκε στους 24 βαθμούς και στη δεύτερη θέση του Β' γκρουπ αυξάνοντας τη διαφορά από τον τελευταίο Ερμή, ο οποίος έχει 13 και δείχνει ότι δύσκολα θα προλάβει το τρένο του υποβιβασμού. 
 
Το προφίλ του αγώνα:
 
Πολύ καλό ρυθμό είχε η αναμέτρηση στο πρώτο ημίχρονο, με τις δύο ομάδες να χάνουν τις δικές τους ευκαιρίες για γκολ.
Στο 7’ της αναμέτρησης ο Ερμής έχασε μεγάλη ευκαιρία μετά από προσωπική ενέργεια του Κατσιατή, του οποίου το σουτ κατέληξε στο δοκάρι του Πέτρου.
 
Η Ένωση απάντησε άμεσα αξιοποιώντας την πιο μεγάλη ευκαιρία που βρήκε στον αγώνα με τον Μηνά Αντωνίου να κάνει την κοντινή προβολή και να δίνει προβάδισμα στην ομάδα του, μετά από παράλληλο γύρισμα του Ουντόζι στο 12’.
 
Η ομάδα του Χρύση Μιχαήλ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 24’ όταν το πλασέ του Φυλακτού σταμάτησε πάνω στη γραμμή ο Αμπαρτζουμιάν.
 
 

Η ομάδα της Αραδίππου κατάφερε να ισοφαρίσει στην πρώτη ουσιαστικά ευκαιρία της στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Μπουλά να πιάνει το πλασέ από το ύψος της περιοχής του Πέτρου μετά από ασίστ του Ψάλτη.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για γκολ, με την Ένωση να ψάχνει περισσότερο το γκολ στα τελευταία λεπτά και να κυνηγά τη νίκη. 

Το γκολ που έδωσε το πολύ σημαντικό τρίποντο ήρθε για τους φιλοξενούμενους στο 81' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ριέρα, ο οποίος άφησε... άγαλμα τον Φιρινίδη. 

Το τελικό σφύριγμα βρήκε την ομάδα του Κάριτ Φελκ να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη, ενώ για το σύλλογο της Αραδίππου έγιναν ακόμη πιο δύσκολα τα δεδομένα παραμονής στη μεγάλη κατηγορία. 
 
Η ταυτότητα του αγώνα:

Ερμής (Χρύσης Μιχαήλ): Φιρινίδης, Ψάλτης, Ταραλίδης, Γκατζίκα, Πηλέας, Μπουλά, Λαγός, Κατσιατής, Μπανούσης, Φυλακτού (51′ Ντεβέσα), Μακρίεφ (72′ Ντε Μέλο)

Ένωση (Κάριτ Φελκ): Πέτρου, Αμπαρτζουμιάν, Αγγελή, Α. Κυριάκου, Βαλλιάνος (46′ Ολίβα), Ουντότζι, Ενόχ, Ριέρα, Μ. Αντωνίου, Σάρατε (74′ Πίττας), Γκοζλάν (63′ Μαϊσουράντζε)

Σκόρερ: 55′ Μπουλά / 12′ Aντωνίου, 81' Ριέρα 
 
Κίτρινες: Mπανούσης, Φυλακτού, Λαγός / Βαλλιάνος, Πέτρου

Δειτε Επισης

Από το ισπανικό πρωτάθλημα στο κυπριακό και στην Ομόνοια Αραδίππου
Καλωσόρισε τον Πάμπλο Γκαρσία ο ΑΠΟΕΛ
Επιμένουν για Ελ Αραμπί στην Ελλάδα
Στο στόχαστρο Φερεντσβάρος και Ντεπορτίβο Λα Κορούνια ο Κουλιμπαλί
Τη Δευτέρα η συνάντηση ομάδων και ΚΟΑ για την κάρτα φιλάθλου-Το πλάνο του ΚΟΑ για το Μακάρειο
Παραχωρεί γη και κλειστό χώρο για τις ανάγκες της ΑΕΛ ο Budzinski
Πρώτα Κυπερούντα και μετά Πολωνία η προετοιμασία της ΑΕΛ-Ανακοίνωσε τέσσερα φιλικά
«Κάποιοι έλαβαν διαφορετικά μηνύματα, ένας πρόεδρος μου είπε ότι είμαι εναντίον της ομάδας του»
Ανακοίνωσε πέντε φιλικά στην Αυστρία ο Άρης
Οι πρώτες δηλώσεις του Γκάρι Ροντρίγκες ως Απολλωνίστας-«Στόχος μου να διεκδικήσω το πρωτάθλημα»