Ένας «κάττος» χωρίς νύχια και μουστάκια

Τέσσερις συναπτές ήττες από τον έτερο μνηστήρα του τίτλου είναι πολλές. Πέντε ήττες στα τελευταία έξι παιχνίδια είναι αχώνευτες. Τέσσερις ήττες με ανατροπή (και βαθμολογικό προσπέρασμα) απλά δεν… παλεύονται. Αρκούν όμως για να δικαιολογήσουν την πολεμική στον Σωφρόνη Αυγουστή;

Στον 42χρονο φορτώνονται ελλιπής ή ακατάλληλη προετοιμασία (τακτική και ψυχολογική) για τα ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, αδυναμία διαχείρισης αναποδιών στη διάρκεια του αγώνα, αποφάσεις που αρμόζουν περισσότερο σε οπαδό παρά σε προπονητή.

Αν ισχύει μέρος ή το σύνολο των παραπάνω κατηγοριών, ο τεχνικός του Απόλλωνα συγκαταλέγεται σ’ εκείνη τη μικρή κατηγορία προπονητών που (όχι απλώς μένουν στάσιμοι, αλλά) γίνονται χειρότεροι με το πέρασμα του χρόνου.

Διότι, απλή υπενθύμιση, πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που έχει οδηγήσει τους «κυανόλευκους» σε κύπελλο, σούπερ καπ και δύο (συναπτές) προκρίσεις στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ μέτρησε πέντε νίκες και μια ισοπαλία στα πρώτα έξι ντέρμπι απέναντι στον ΑΠΟΕΛ.

(Ξ)έχασε ο Αυγουστή τη συνταγή της επιτυχίας; Όχι. Απώλεσε όμως στην πορεία ορισμένα βασικά συστατικά της. Όπως η ποιότητα και το βάθος του ρόστερ, τα οποία του προσέφεραν σε προσωπικότητα και φρεσκάδα αντιστοίχως. Υπέστη αυτήν την απώλεια τη σεζόν που ο ανταγωνιστής του έμεινε εκτός Ευρώπης αποφεύγοντας την κόπωση και τους τραυματισμούς που κατά κανόνα συνοδεύουν τα υψηλών εντάσεων παιχνίδια στις διεθνείς διοργανώσεις.

Τα σημαντικά έσοδα από το Γιουρόπα Λιγκ έδιναν στον Απόλλωνα τη δυνατότητα να καλύψει αυτό το μειονέκτημα, αντ’ αυτού όμως το ταμπλό έγραψε 4-1 υπέρ του ΑΠΟΕΛ σε επίπεδο προσθηκών, ενώ λίγο μετά το κλείσιμο του μεταγραφικού παραθύρου ήλθε η πώληση Μάγκλιτσα να επιδεινώσει περαιτέρω τη μειονεκτική θέση των «κυανολεύκων».

Σ’ όλη τη σεζόν, και ιδίως στην κρίσιμη τελική ευθεία, ο «κάττος» δίνει τη μάχη του δίχως νύχια και δίχως μουστάκια. Δεν το επέλεξε, δεν φέρει ευθύνη γι’ αυτό, αλλά -χωρίς να γκρινιάζει ή να μεμψιμοιρεί- συνεχίζει τον αγώνα.

Και σε πείσμα όλων των προαναφερθέντων, επτά στροφές πριν το τέλος, είναι σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Ένας προπονητής με εμπειρίες και παραστάσεις μόλις 27 μηνών στους πάγκους, για όσους (επιλέγουν ή ωθούνται) να το ξεχνούν.

Τούτων δοθέντων, αν ο Απόλλωνας χάσει τον τίτλο δεν θα είναι εξ αιτίας του Αυγουστή -με όλα τα στραβά και τα λάθη του. Αν όμως στεφθεί πρωταθλητής, θα είναι πρώτα και κύρια χάρη στον Σωφρόνη που θα έχει υπερκεράσει πολύ περισσότερα και υψηλότερα εμπόδια απ’ όσα αναλογούν σ’ έναν προπονητή με το (λειψό) ρόστερ και τη (λιγοστή) εμπειρία του.

Δειτε Επισης

Γίνεται Κύπριος ο Φαμπιάνο, λαμβάνει υπηκοότητα-Σημαντικές εξελίξεις για την Εθνική Κύπρου
Conference League-ΑΕΚ: Χωρίς Ελίασον η λίστα για τα ματς με τη Χάποελ Μπερ Σεβά
Η επίσημη θέση της Πάφου για τον Νταβίντ Λουίζ
Ολοκληρώνεται σύντομα το νέο προπονητικό κέντρο της ΑΕΛ
«Ξεπεράσαμε τα 3500 εισιτήρια διαρκείας, είμαστε σε αναμονή της απόφασης για το εμπάργκο»
Ανακοίνωσε τον 21χρονο αμυντικό Πεδράο η Πάφος
Εξετάζει την περίπτωση Άβιλα για το δεξί άκρο της άμυνας ο ΑΠΟΕΛ
Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό-Ανάμεσα τους και ο ΠΑΟΚ
Ανακοινώθηκε από τη νέα του ομάδα ο Αϊτόρ
Σφράγισε την πρόκριση στο Βελιγράδι η ΑΕΚ-Πρόκριση στα πέναλτι με τρομερό Αλομέροβιτς