«Τέζαρε» τη φιναλίστ του Παγκοσμίου η Ουγγαρία του Μπάλογκ
21:22 - 24 Μαρτίου 2019

Η νίκη επί του Αζερμπαϊτζάν με... μόνο 2-1 πριν λίγες μέρες, ήταν τελικά καμπανάκι ότι τα πράγματα στην Κροατία δεν είναι και τόσο καλά. Κάτι που μάλλον επιβεβαιώθηκε μετά την ήττα με το ίδιο σκορ από την Ουγγαρία, η οποία πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στα προκριματικά του Euro 2020.
Μια νίκη που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη για τους Μαγυάρους λόγω του τρόπου με τον οποίο ήρθε. Με ανατροπή δηλαδή, αφού από το 13' ήταν πίσω στο σκορ μετά το γκολ του Ρέμπιτς από κοντά (0-1). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν ιδανικά και ισοφάρισαν στο 34' με το σουτ του Σαλάι από πλάγια εντός περιοχής, για να ανατρέψουν πλήρως την κατάσταση στο 76', όταν ο Πατκάι, μετά την εκτέλεση κόρνερ, νίκησε αρχικά τον Λέοβατς και στη συνέχεια τον Κάλινιτς, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 2-1 μέσα σε αποθέωση. Για τον ίδιο όμιλο νωρίτερα η Ουαλία είχε κερδίσει με 1-0 την Σλοβακία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Νόρτμπερτ Μπάλογκ έμεινε τελικά στον πάγκο και δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στη σπουδαία ανατροπή που πέτυχε η χώρα του.
Πηγή: Gazzeta.gr