Η ώρα της ποινής στον 26χρονο με το… πάρε-δώσε για την ενέδρα στο Ροδοθέου

Ανακοινώνει την ποινή που επιβάλει στον 26χρονο κατηγορούμενο για την απόπειρα φόνου κατά του επιχειρηματία Νίκου Ροδοθέου, που διαπράχθηκε στις 26 Νοεμβρίου του 2018, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας το οποίο συνέρχεται στις 9 το πρωί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα έριξε όλα στο Σήφη-«Ήταν υπό φόβο, θα λειτουργούσαν εκδικητικά εναντίον του»

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, όπως ακούστηκαν από την Κατηγορούσα Αρχή ενώπιον του Δικαστηρίου, ο 26χρονος συνελήφθη την επόμενη μέρα της απόπειρας φόνου, στην προσπάθεια του, μαζί με άλλα πρόσωπα, να κρύψουν την μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, σε βαν όχημα.

Ωστόσο ο 26χρονος παρακολουθείτο από την ΥΚΑΝ για υπόθεση ναρκωτικών, όπως επίσης και το διαμέρισμα του όπου αργότερα μετέβη ο αδελφός του, και ως εκ τούτου συνελήφθη, ενώ δεν άργησε να ομολογήσει και να «δώσει» άλλα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, προκειμένου να ελαφρύνει τη θέση του και να χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας.   

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Μιχάλης Σταματάρης, κατά την αγόρευση του για μετριασμό της ποινής του 26χρονου, ανέφερε ότι «ο κατηγορούμενος εργαζόταν ως φρουρός ασφαλείας, όπου εκεί γνώρισε κάποια άτομα τα οποία των ενέπλεξαν στο αδίκημα που κατηγορείται, το οποίο επιφέρει ποινή φυλάκισης μέχρι τριών ετών».
O συνήγορος υπεράσπισης υπέδειξε επίσης ότι ο πελάτης του έλαβε οδηγίες από πρόσωπο (σ.σ Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης) και ότι δεν είχε κάποιο προσχεδιασμό, ενώ θέση του ήταν, ότι δεν γνώριζε για την απόπειρα φόνου.
 
«Ήταν δύσκολη η θέση του. Θα γινόταν στόχος. Ήταν επικίνδυνη κατάσταση και ένας λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει με βούληση και να καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία. Βρέθηκε να είναι παγιδευμένος και λειτούργησε υπό το φόβο να μην λειτουργήσουν εκδικητικά εναντίον του. Παρόλα αυτά συνεργάστηκε με την Αστυνομία και χωρίς τον πελάτη μου η υπόθεση δεν θα εξιχνιαζόταν. Η απόφαση του να ομολογήσει στοχοποιεί τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένεια του, για αυτό είναι και στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων», είπε ο δικηγόρος του.
 
Επίσης ανέφερε ότι εξυπηρετούσε συμφέροντα άλλου προσώπου, υπονοώντας τον Σήφη, ο οποίος όπως ισχυρίστηκε, «είχε μεγάλη επιρροή πάνω του, ενώ δεν έλαβε οικονομικό όφελος».

Όπως ισχυρίστηκε, ο 26χρονος «βρισκόταν σε αναστάτωση όταν βρέθηκε μπλεγμένος, δεν υπήρχε προσχεδιασμός», ενώ ζήτησε από το Δικαστήριο όπως εξετάσει και το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή με αναστολή.

Δειτε Επισης

Πάει για το διπλό κόντρα στον ΑΠΟΕΛ η Πάφος FC με €20 ΔΩΡΕΑΝ Στοίχημα στη Fonbet
«Όταν επέστρεψα σπίτι είδα αμέσως στην τηλεόραση το τρελό παιχνίδι μας με την Μπαρτσελόνα»
Ο Μαρτσίνιακ άρχοντας του τελικού μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ
Μήνυμα Τάισον σε Βιεϊρίνια-«Σε ευχαριστώ που μου έμαθες να αγαπώ αυτή την ομάδα»
Πυρά στον πρόεδρο της ΚΟΠ από Δημοσθένους-«Το μεγαλύτερο λάθος μου ότι τον έβαλα κουμπάρο»
Εμπλοκή της Σίτι στην τελειωμένη μεταγραφή Βιρτς στην Μπάγερν-Συμφωνία των Άγγλων με την Λεβερκούζεν
Σάλος με τους διαλόγους του VAR στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ για το χέρι του Φερμίν-«Ευτυχώς θεέ μου»! (vid)
Ξεσπάθωσε πρώην αντιπρόεδρος του ΑΠΟΕΛ κατά Πετρίδη-Αφήσαμε 1,5 εκατομμύρια χρέος, σήμερα είναι 50»
Πώς θα λειτουργήσουν οι επενδυτές στον ΑΠΟΕΛ-Ανέλυσε το πλάνο ο Νίκος Κουγιάλης
Διεξάγονται τρία μεγάλα ντέρμπι-Στόχος η δεύτερη θέση για Άρη και ΑΕΚ