Η ώρα της ποινής στον 26χρονο με το… πάρε-δώσε για την ενέδρα στο Ροδοθέου

Ανακοινώνει την ποινή που επιβάλει στον 26χρονο κατηγορούμενο για την απόπειρα φόνου κατά του επιχειρηματία Νίκου Ροδοθέου, που διαπράχθηκε στις 26 Νοεμβρίου του 2018, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας το οποίο συνέρχεται στις 9 το πρωί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα έριξε όλα στο Σήφη-«Ήταν υπό φόβο, θα λειτουργούσαν εκδικητικά εναντίον του»

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, όπως ακούστηκαν από την Κατηγορούσα Αρχή ενώπιον του Δικαστηρίου, ο 26χρονος συνελήφθη την επόμενη μέρα της απόπειρας φόνου, στην προσπάθεια του, μαζί με άλλα πρόσωπα, να κρύψουν την μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, σε βαν όχημα.

Ωστόσο ο 26χρονος παρακολουθείτο από την ΥΚΑΝ για υπόθεση ναρκωτικών, όπως επίσης και το διαμέρισμα του όπου αργότερα μετέβη ο αδελφός του, και ως εκ τούτου συνελήφθη, ενώ δεν άργησε να ομολογήσει και να «δώσει» άλλα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, προκειμένου να ελαφρύνει τη θέση του και να χρησιμοποιηθεί ως μάρτυρας κατηγορίας.   

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Μιχάλης Σταματάρης, κατά την αγόρευση του για μετριασμό της ποινής του 26χρονου, ανέφερε ότι «ο κατηγορούμενος εργαζόταν ως φρουρός ασφαλείας, όπου εκεί γνώρισε κάποια άτομα τα οποία των ενέπλεξαν στο αδίκημα που κατηγορείται, το οποίο επιφέρει ποινή φυλάκισης μέχρι τριών ετών».
O συνήγορος υπεράσπισης υπέδειξε επίσης ότι ο πελάτης του έλαβε οδηγίες από πρόσωπο (σ.σ Ιωσήφ Ιωσήφ άλλως Σήφης) και ότι δεν είχε κάποιο προσχεδιασμό, ενώ θέση του ήταν, ότι δεν γνώριζε για την απόπειρα φόνου.
 
«Ήταν δύσκολη η θέση του. Θα γινόταν στόχος. Ήταν επικίνδυνη κατάσταση και ένας λογικός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει με βούληση και να καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία. Βρέθηκε να είναι παγιδευμένος και λειτούργησε υπό το φόβο να μην λειτουργήσουν εκδικητικά εναντίον του. Παρόλα αυτά συνεργάστηκε με την Αστυνομία και χωρίς τον πελάτη μου η υπόθεση δεν θα εξιχνιαζόταν. Η απόφαση του να ομολογήσει στοχοποιεί τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένεια του, για αυτό είναι και στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων», είπε ο δικηγόρος του.
 
Επίσης ανέφερε ότι εξυπηρετούσε συμφέροντα άλλου προσώπου, υπονοώντας τον Σήφη, ο οποίος όπως ισχυρίστηκε, «είχε μεγάλη επιρροή πάνω του, ενώ δεν έλαβε οικονομικό όφελος».

Όπως ισχυρίστηκε, ο 26χρονος «βρισκόταν σε αναστάτωση όταν βρέθηκε μπλεγμένος, δεν υπήρχε προσχεδιασμός», ενώ ζήτησε από το Δικαστήριο όπως εξετάσει και το ενδεχόμενο να του επιβληθεί ποινή με αναστολή.

Δειτε Επισης

Την Πέμπτη η κλήρωση της Cyprus League by Stoiximan
Από τον Κεραυνό στο Κόσοβο ο Μιχάλης Κακιούζης
Ο λόγος που η Κρουζ Αζούλ έβαλε τον διεθνή Έλληνα επιθετικό να προπονείται μόνος του
Ανάμεσα στους υποψήφιους στόχους της Μπαρτσελόνα ο Μπράιαν Σαραγόσα
Εκτός αποστολής για την προετοιμασία της Ανόρθωσης Παρούτης και Αμποάγκιε-Πρόβλημα με τη βίζα του Αφρικανού
Συνεχίζεται το θρίλερ με Βαλαντσιούνας-Ποιος είναι ο δρόμος για να πάει στον Παναθηναϊκό
Απαντά για το επεισόδιο με Ενρίκε ο Ζοάο Πέδρο-«Δεν ξέρουν να χάνουν»
Κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ Γ' Κατηγορίας η Κύπρος
Σάλος με Λαμίν Γιαμάλ-Καταγγελία ότι πλήρωσε άτομα με νανισμό για ψυχαγωγία στο πάρτι γενεθλίων του
«Η Φιορεντίνα θέλει να ανανεώσει με τον Κεν»