Ομόνοια: Κυπελλούχος με εξάρα επί του ΑΠΟΕΛ! (pics)

Τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο θεσμό υπερασπίστηκε με επιτυχία η Ομόνοια/Αραράτ, η οποία στον παρθενικό τελικό κυπέλλου απέναντι στον ΑΠΟΕΛ επικράτησε 4-2 στο «Κίτιον» και στέφθηκε εκ νέου κυπελλούχος φούτσαλ.

Το παιχνίδι ήταν μια διαφήμιση του αθλήματος και σημαδεύτηκε από δύο ανατροπές, η μία πιο εντυπωσιακή από την άλλη. Κορυφαίοι των θριαμβευτών ήταν οι Μαντέλι και Σκαμπύλης, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Ραφαέλ και Ντάγκλας.

Η ανατροπή του ΑΠΟΕΛ
Η Ομόνοια προηγήθηκε στο δεύτερο λεπτό με τον Περέιρα, ο οποίος νίκησε τον Ψηλογένη σε τετ α τετ. Ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε στο 11' με τον Ραφαέλ, σε μια φάση που οι «πράσινοι» διαμαρτυρήθηκαν έντονα για φάουλ. Το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου στον τελικό.

Στο δεύτερο μέρος ο ΑΠΟΕΛ πλήρωσε την Ομόνοια με το ίδιο νόμισμα, αφού έφτασε στην ολική ανατροπή με γκολ του Ντάγκλας στο δεύτερο λεπτό (22'). Πέντε λεπτά αργότερα οι «γαλαζοκίτρινοι» απέκτησαν για πρώτη φορά προβάδισμα δύο τερμάτων, καθώς με ωραία εκτέλεση φάουλ ο Ραφαέλ πέτυχε το 3-1 (27').

Η ανατροπή της Ομόνοιας
Το «τριφύλλι» τα έριξε όλα στην επίθεση και στο 33' μείωσε με πλασέ του Μανώλη. Τρία λεπτά αργότερα ισοφάρισε με ψύχραιμο πλασέ του Μαντέλι (36'), ο οποίος στο 37' διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και ολοκλήρωσε την ανατροπή της ομάδας του ευστοχώντας σε πέναλτι!

Ύψωσε stop ο Σκαμπύλης!
Στο 38' ο Σκαμπύλης απέκρουσε το πέναλτι του Ραφαέλ και στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Μαντέλι αξιοποιώντας λάθος του ΑΠΟΕΛ βγήκε μόνος του σε κενή εστία και με πλασέ έφτασε τα τρία προσωπικά τέρματα διαμορφώνοντας το 5-3!

Δεκαπέντε δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Ντάγκλας με πέναλτι μείωσε σε 5-4, όμως με τη σέντρα η Ομόνοια μ' έναν υπέροχο συνδυασμό έφτασε και σε έκτο τέρμα με τον Σέζαρ να βάζει την τελευταία πινελιά σ' ένα συναρπαστικό παιχνίδι.

Ομόνοια (Κώστας Χριστοδούλου): Σκαμπύλης, Μαντέλι, Περέιρα, Βάντερσον, Μανώλη.
ΑΠΟΕΛ (Γιάννος Μυλωνάς): Ψηλογένης, Ομήρου, Ράφαελ, Λεάντρο, Ντάγκλας.
 

 

Δειτε Επισης

Ενδιαφέρον από Σαουδική Αραβία για Ηλία Χαραλάμπους-Κοστολογείται τρία εκ. από Μπεκάλι
Η επίσημη θέση της ΑΕΛ για Τραμετσάνι και η εμπλοκή Τρισκόφσκι στην εξεύρεση προπονητή
Καταδικάζει τον εμπρησμό στο όχημα του Πριέτο η Ανόρθωση-«Ελπίζουμε να υπάρξει γρήγορη διαλεύκανση»
Με διεθνή καλλιτέχνη η φιέστα της Πάφου-Αναμένεται ανακοίνωση
Νέος πρόεδρος της Σαλαμίνας ο Πάρις Ανδρέου
Οι λεπτομέρειες για τη γενική συνέλευση της ΑΕΛ και ο απολογισμός Κωνσταντίνου
Στόχος εμπρηστών ο σκάουτερ της Ανόρθωσης (pics)
Σπιλέφσκι: Ελπίζω η Πάφος να κατακτήσει το κύπελλο και ο Άρης να πάει στο Europa League
Μίλησε για το μέλλον του στην Ομόνοια ο Αναστασίου-«Είπαμε κάποια πράγματα με τη διοίκηση»
Καρσέδο: Θέλω να ευχαριστήσω τον ΑΠΟΕΛ, εύχομαι να ορθοποδήσει την επόμενη σεζόν