Ομόνοια: Πήρε τον αέρα και το πλεονέκτημα έδρας του ΑΠΟΕΛ!

Μια εβδομάδα μετά την επικράτησή της στον τελικό του κυπέλλου η Ομόνοια υποχρέωσε τον ΑΠΟΕΛ σε ακόμη μια ήττα, αυτή τη φορά στο πλαίσιο του πρωταθλήματος. Στο «Λευκόθεο», για τον πρώτο τελικό, οι «πράσινοι» επικράτησαν 3-2 στα πέναλτι, χάρη σε απόκρουση του Σκαμπύλη στην τελευταία εκτέλεση από τον Ράφαελ, υποχρέωσαν τους «γαλαζοκίτρινους» στην πρώτη ήττα τους και τους απέσπασαν το πλεονέκτημα έδρας.
 
Η εξέλιξη του αγώνα
Ο ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ στα 47 δευτερόλεπτα με ωραίο πλασέ του Λεάντρο, ενώ στο 4’ ο Ράφαελ από πλάγια θέση διαμόρφωσε το 2-0.
Η Ομόνοια ισοφάρισε με δύο τέρμα του Μαντέλι μέσα σε δύο λεπτά (6’, 8’) και πήρε για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ με τον Σέζαρ (29’).
Οι «γαλαζοκίτρινοι» ισοφάρισαν με τον αρχηγό Ομήρου στο 32’, ανέκτησαν το προβάδισμα στο 35’ με τον Παναγιώτου, όμως στο 40’ ο Μανόλη μετά από κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ έκανε το 4-4 στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.
 
Η εξέλιξη της παράτασης
Στο πρώτο ημίχρονό της η Ομόνοια έκανε το 5-4 με τον Ιωάννου έπειτα από τακουνάκι του Σέζαρ να σκοράρει σε κενή εστία (44’), όμως ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό του δευτέρου μέρους με (δεκάμετρο) πέναλτι του Ράφαελ.
 
Η εξέλιξη των πέναλτι
Μαντέλι          1-0
Ντάγκλας       1-1
Μανόλη          2-1
Λεάντρο         2-2
Σέζαρ  3-2
Ράφαελ           απόκρουση Σκαμπύλη
 

Δειτε Επισης

Στο τμήμα σκάουτινγκ της ΑΕΛ ο Νικόλας Εγγλέζου-Επικεφαλής ο Γιάννης Θεοδώρου
Επίσημα με το τριφύλλι στο στήθος ο Χατζηγιοβάνης-Η διάρκεια του συμβολαίου του
Αυτός είναι ο νέος σταθμός του Ντομένικο Μεσίνα
Στο στόχαστρο της Πάφου ο Γιούρι Μεδέιρος-Αναφορές για συμφωνία σε ισραηλινά μέσα
Επίσημα Απολλωνίστας ο Ανδρέας Σιήκκης
Καταρχήν συμφωνία της ΑΕΚ με τον Τζόρτζε Ιβάνοβιτς
Ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Αλέχο στον ΑΠΟΕΛ η Κάντιθ
Πάφος, ΑΕΚ, Άρης και Ομόνοια φουλάρουν ενόψει ευρωπαϊκών αγώνων-Αναλυτικά το πρόγραμμα
Χ. Λοΐζίδης: Eνίσχυση των Κύπριων διαιτητών και προσέλκυση νέων στο χώρο
Στέλνουν τον Χατζηγιοβάνη στην Ομόνοια