Χάρτης: H ακτίνα των επτά χιλιομέτρων που σκoρπούσε τα θύματα του ο Ορέστης

Σε δύο σημεία συνεχίζονται σήμερα οι έρευνες των Αρχών για εντοπισμό των πτωμάτων των δύο παιδιών και των δύο γυναικών που έπεσαν θύματα του serial killer.
 
Η δράση του 35χρονου έλαβε χώρα σε μια ακτίνα 12 χιλιομέτρων στην οποία περιλαμβάνονται το πεδίο βολής της Ξυντούς στην Ορούντα, η Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, η Λίμνη Κοκκινοπεζούλα στο Μιτσερό, το φρεάτιο του μεταλλείου του Μιτσερού αλλά και το στρατόπεδο που υπηρετούσε ο 35χρονος.
 
Μάλιστα η απόσταση από τη λίμνη της Κοκκινοπεζούλας μέχρι το πηγάδι του πεδίου βολής Ξυντούς είναι μόλις 6,5 χιλιόμετρα.
 
Δείτε στον χάρτη που ετοίμασε ο REPORTER τα δεδομένα με βάση τις έρευνες των Αρχών.

Το φρεάτιο
Συγκεκριμένα το γεγονός ότι γνώριζε την ύπαρξη του φρεατίου το οποίο έχει βάθος 130 μέτρα και στο οποίο κανείς δεν θα έμπαινε ποτέ δείχνει πόσο καλά μελέτησε τον χώρο. Το φρεάτιο είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο με διάφορα τμήματα, δυτικό, κεντρικό και ανατολικό, το οποίο χρησιμοποιείτο την περίοδο που το μεταλλείο, ως ανελκυστήρας, για να βγάζουν έξω τα μεταλλεύματα. Μετά την εγκατάλειψη του μεταλλείου, αυτό γέμισε νερό μετατρέποντας τον σε ένα χώρο πλήρως εγκαταλελειμμένο και απομονωμένο που ποτέ κανείς δεν θα ανακάλυπτε τι περιέχει.

Το πηγάδι 
Το πηγάδι όπου εντοπίστηκε το έβδομο θύμα του serial killer είναι ένα σημείο κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά. Το πεδίο βολής Ξυντούς, μπορεί να το επισκέπτονται αρκετοί στρατιωτικοί κάθε χρόνο, ωστόσο το πηγάδι ήταν κρυμμένο κάτω από χόρτα και ήταν αδύνατο να το δει κανείς. Σημειώνεται πως και το πηγάδι είχε αρκετό βάθος.

Οι λίμνες 
Τόσο η Κοκκινοπεζούλα στο Μιτσερό, όσο και η λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο είναι λίμνες με πολύ ψηλά επίπεδα σε οξύ.

Ειδικά η Κοκκινοπεζούλα ή Κόκκινη Λίμνη, όπως είναι γνωστή σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει πρόσφατα έχει ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα σε οξύ (ασίτ) που δεν αφήνει κανένα οργανισμό να αναπτυχθεί εντός της και αναμένεται να κάνει ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των Αρχών για έρευνες, αφού θεωρείται επικίνδυνο να εισέλθει μέσα άνθρωπος.

Το μεταλλείο της Κοκκινοπεζούλας σταμάτησε να λειτουργεί το 1968. Η καταστροφή όμως υπήρξε δραματική και στο περιβάλλον της περιοχής. Η οξύτητα και η μόλυνση της λίμνης και του χώματος είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιβιώσουν τα πουλιά, τα ζώα αλλά και τα περισσότερα από τα δέντρα στην περιοχή γύρω από τη λίμνη.

Το νερό της λίμνης είχε χρωματιστεί κόκκινο από τα μεταλλεύματα και η υψηλή οξύτητα, κυρίως τον σιδηροπυρίτη,  δεν επιτρέπει οποιοδήποτε ζωντανό οργανισμό να αναπτυχθεί. Αξιοπρόσεκτο αποτελεί όταν, έπειτα από μια νεροποντή, δημιουργούνται ρυάκια αλλάζοντας το κόκκινο χρώμα της λίμνης και δημιουργώντας κίτρινες και πορτοκαλί αποχρώσεις.

Το γεγονός ότι ο 35χρονος επέλεξε τις συγκεκριμένες λίμνες δεν φαίνεται να είναι καθόλου τυχαίο αφού η υψηλή περιεκτικότητα τους σε οξύ πέραν από το γεγονός ότι κάνει πολύ δύσκολο το έργο των Αρχών, θεωρείται δεδομένο πως επηρέασε και την κατάσταση των πτωμάτων που ενδεχομένως να εντοπιστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Acid κάνει αρκετά δύσκολο και το έργο των ιατροδικαστών που ενδεχομένως κληθούν να εξετάσουν τα άψυχα σώματα των θυμάτων του Ορέστη, αφού δύσκολα θα μπορέσουν να επέμβουν και να τα εξετάσουν όπως προβλέπεται.

Δειτε Επισης

Αυτός είναι ο νέος σταθμός του Ντομένικο Μεσίνα
«Δυσαρεστημένος ο Αντετοκούνμπο με την απόφαση των Μπακς να αποδεσμεύσουν τον Λίλαρντ»
Αυτό είναι το νέο μυθικό συμβόλαιο του Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ
Η μέρα που ο Δέλλας έστειλε στον τελικό την Ελλάδα-Πώς ο «Κολοσσός» έβγαλε νοκ άουτ την Τσεχία
Aνανέωσε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα και πήγε δανεικός στη Μονακό ο Άνσου Φατί
Πίο Εσπόζιτο: Ένα ονειρεμένο ντεμπούτο στην 11άδα, το «ναι» του Κίβου και το μπλόκο στον… Χόιλουντ!
Αυτή είναι η νέα ομάδα του Ζίβκο Ζίβκοβιτς
Ο Φερμίν Λόπεθ αρνείται να πάρει μεταγραφή-Yπαρκτή η ανάγκη για πωλήσεις στη Μπαρτσελόνα
Στο στόχαστρο της Πάφου ο Γιούρι Μεδέιρος-Αναφορές για συμφωνία σε ισραηλινά μέσα
Ο Ολυμπιακός πληρώνει το buy-out για Γουόρντ και τον παίρνει στην Αθήνα