«Λαβωμένη» η Αϊντχόφεν, με τα «δεύτερα» στην επίθεση

Νις, Λοκομοτίβ Μόσχας, Μίντγιλαντ, Βασιλεία. Μια υπενθύμιση των προηγούμενων αντιπάλων του Απόλλωνα στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ φτάνει και περισσεύει να υπογραμμίσει το προφανές: η Αϊντχόφεν είναι το πιο υψηλό εμπόδιο που έχουν πετύχει οι «κυανόλευκοι» σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης.

Η PSV είναι το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την πρόκριση, ωστόσο ο λεμεσιανός σύλλογος -εκτός από το δικό του ιστορικό υπερβάσεων στην Ευρώπη- έχει ακόμη ένα λόγο να πιστεύει στις πιθανότητές του για την ανατροπή των δεδομένων.

Η ομάδα του Μαρκ φαν Μπόμελ, που την περασμένη περίοδο έχασε στο… τσακ το πρωτάθλημα από τον Άγιαξ, δείχνει -και μάλλον είναι- εκτός ρυθμού στα πρώτα στάδια της νέας σεζόν. Τόσο ο αποκλεισμός από τη Βασιλεία στον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (3-2 εντός, 1-2 εκτός) όσο και η φυματική πρόκριση επί της Χάουγκεσουντ στον γ’ γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (1-0 εκτός, 0-0 εντός) αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Σε αυτά τα παιχνίδια μάλιστα η Αϊντχόφεν είχε τη συνδρομή βασικότατων μονάδων, οι οποίες θα της λείψουν απέναντι στον Απόλλωνα. Όπως γράφει η τοπική εφημερίδα του Αϊντχόφεν πέραν του πωληθέντος στη Νάπολι Ίρβινγκ Λοσάνο (40 συμμετοχές, 21 γκολ και 12 ασίστ την περασμένη περίοδο σε όλες τις διοργανώσεις), ο φαν Μπόμελ δεν υπολογίζεται στον Ουρουγουανό επιθετικό Γκαστόν Περέιρο (36 συμμετοχές, 11 γκολ, 12 ασίστ) και στον Ολλανδό επιθετικό Σαμ Λάμερς (35 συμμετοχές, 19 γκολ, 5 ασίστ) που είναι τραυματίες.

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πορτογάλου αριστερού εξτρέμ Αρμίντο Μπρούμα (27 συμμετοχές, 3 γκολ και 3 ασίστ) που έχει δεχτεί χτύπημα στο πόδι.

Στο πιο πρόσφατο παιχνίδι, το 2-0 επί της Χεράκλες, η Αϊντχόφεν αγωνίστηκε με τα «δεύτερα» στη γραμμή κρούσης: δεξιός εξτρέμ ήταν ο 17χρονος Μαροκινός Μοχάμεντ Ιχατάρεν (12 συμμετοχές την περασμένη σεζόν), αριστερός ο 20χρονος Τογκολέζος Κόντι Γκάκπο (19 συμμετοχές, 2 γκολ, 6 ασίστ) και επιθετικός περιοχής ο 20χρονος Ντόνιελ Μάλεν (40 συμμετοχές, οι πλείστες ολιγόλεπτες ως αλλαγή, 11 γκολ, 5 ασίστ).
 

Δειτε Επισης

Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη