Η τόλμη του Τιμούρ, η παραδοχή του Κέρκεζ και το… καρπούζι στα χέρια της ΚΟΠ

Μπορεί  να μην  αγωνίστηκαν οι τρεις πρώτοι του περσινού πρωταθλήματος, αλλά η πρεμιέρα του φετινού είχε τα αξιοσημείωτά της.

Τα πέντε που ξεχώρισα είναι…

  1. Η τόλμη του Τιμούρ
    Στη χώρα όπου το «κρύψε να περάσουμε» είναι το εθνικό μας μότο και τρόπος ζωής, υπάρχει ένας τρελός Γεωργιανός που μέσα – μέσα δεν αντέχει άλλο και τα λέει χύμα και τσουβαλάτα. Γλαφυρά μεν, αλλά άκρως ρεαλιστικά. Σε ένα πρωτάθλημα 12 ομάδων και 8 γηπέδων, είναι ζήτημα εάν 3-4 είναι αντάξια της 15ης θέσης της Κύπρου στην Ευρώπη. Υπάρχουν μάλιστα ορισμένα που αποτελούν προσβολή για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.
 
Το μαχαίρι και το καρπούζι κρατά η ΚΟΠ – ούτε οι ομάδες, ούτε οι διαχειριστές των σταδίων. Επιβάλλεται η ΚΟΠ να θέσει αυστηρότητες προϋποθέσεις και να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή αγώνων σε γήπεδα – τρώγλες. Μόνο έτσι θα υποχρεωθούν να τα βελτιώσουν. Και δεν είναι μόνο τα αποδυτήρια αλλά και οι εξέδρες και τα δημοσιογραφικά.
 
  1. Ο κόσμος της Ομόνοιας και της Ανόρθωσης
    Είχαν από 3.5-4 χιλιάδες σε εκτός έδρας αγώνες, χωρίς τους Οργανωμένους μάλιστα. Η δίψα επιστροφής στις πρωταγωνιστικές θέσεις φάνηκε από το πρώτο ματς.
     
  2. Το ντέρμπι των Κοκκινοχωρίων και των Κύπριων προπονητών (Κοσμά v Εγκωμίτης)
    Πολλοί είδαν καχύποπτα το 3-4 αλλά όποιος παρακολούθησε τον αγώνα είδε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις, γρήγορες και γκολ που δεν προήλθαν από λάθη και καραμπόλες αλλά από όμορφες επιθέσεις. Ο Εθνικός προηγήθηκε τρεις φορές: τις δύο ισοφάρισε η Ένωση.
     
  3. Η Πάφος
    Η ομάδα που όλοι έλεγαν πως πέρσι δικαιούτο να ήταν στην πρώτη 6αδα, κέρδισε εκτός έδρας τη Νέα Σαλαμίνα (1-2), την έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος που είχε μπει στην 6αδα.
     
  4. Η δήλωση του Κέρκεζ
    Πέρασε στο ντούκου η αποκάλυψη πως θα μπορούσε να είχε φύγει από την ΑΕΛ το καλοκαίρι και έμεινε για τη χάρη των παικτών του. Φαίνεται ότι για φέτος όχι μόνο η Ευρώπη θα είναι δύσκολη, αλλά και η 6αδα.

Και να θυμάστε, το πραγματικό πρωτάθλημα ξεκινάει μετά τη διακοπή για την Εθνική, μέσα Σεπτέμβρη δηλαδή, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί και οι μεταγραφές.

Στις δύο πρώτες αγωνιστικές, όσοι παίξουν έχουν πολλά να χάσουν εάν στραβοπατήσουν και σχεδόν τίποτα να κερδίσουν, αφού τις όποιες επιτυχίες λίγοι θα τις θυμούνται μετά τις διακοπές.

Δειτε Επισης

Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα