Η σημαία 12 χρόνων που ξεθώριασε και το τέλος που ήρθε σκοτεινά και άκομψα

Ήρθε στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2007 από την Τσέλσι. Ήταν μια από τις ιστορικές μεταγραφές του ΑΠΟΕΛ και κατόρθωσε να συνδέσει το όνομα του με τη σύγχρονη ιστορία της ομάδας.
 
Κατέρριψε όλα τα ρεκόρ, που αμφίβολο είναι αν θα μπορέσει κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής, κύπριος ή ξένος, να καταρρίψει. Θα μείνει στην ιστορία ως κορυφαίος από τους κορυφαίους. Πρόκειται για τον Νούνο Μοράις, ο οποίος είναι ένας παίκτης σύμβολο για τους γαλαζοκίτρινους και εμβληματικός αρχηγός.
 

Κατακτώντας στο σύνολο 16 τίτλους, τέσσερις ασπίδες, τρία κύπελλα και εννέα πρωταθλήματα, ο Πορτογάλος έφυγε από τους γαλαζοκίτρινους πρωταθλητής, όμως, το μεγαλύτερο τρόπαιο που κέρδισε είναι η ευγνωμοσύνη και αγάπη του κόσμου, ενώ όσες φορές κλήθηκε να αγωνιστεί με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ, διακρίθηκε και ξεχώρισε για το πάθος και την σκληρή δουλεία του.

Ένα θρύλος για τον ΑΠΟΕΛ αλλά και για το κυπριακό ποδόσφαιρο, ο οποίος στο παιχνίδι του πρωταθλήματος στο ΓΣΠ, κόντρα στην Πάφο FC, στις 2 Φεβρουαρίου 2019, συμπλήρωσε 505 συμμετοχές με τη φανέλα της ομάδας και έγινε ο πρώτος παίκτης σε συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου, ξεπερνώντας τον Γιάννο Ιωάννου στις 504, πραγματοποιώντας ένα ασυναγώνιστο επίτευγμα.
 
Πραγματοποίησε ντεμπούτο στις 17 Ιουλίου 2007, σε ένα παιχνίδι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, κόντρα στην Μπάτε, αφού ένας τραυματισμός του Μαρίνου Σατσία ήταν η αφορμή για να καθιερωθεί, ο Νούνο Μοράις, ως το πιο σημαντικό γρανάζι στη μεσαία γραμμή των γαλαζοκιτρίνων για πολλά έτη.
 
Μάλιστα, για 12 χρόνια ήταν ένας πιστός στρατιώτης στους πρωταθλητές, κάτι που αγαπήθηκε από τον κόσμο, ενώ πανηγύρισε αρκετούς τίτλους και διακρίσεις στην Ευρώπη. Ειδικότερα, την σεζόν 2011-12, όπου ο ΑΠΟΕΛ έφθασε στις «8» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ο Πορτογάλος ήταν ο μόνος ποδοσφαιριστής που βρισκόταν μέχρι πρόσφατα στο ρόστερ των πρωταθλητών.

Παρά το γεγονός πως πέρασε μια πρώτη δύσκολη σεζόν στην Κύπρο, αφού αρχικά επιθυμούσε να αποχωρήσει από τους πρωταθλητές, χρόνο με το χρόνο εξελίχθηκε σε ηγετική μορφή και σημαία του ΑΠΟΕΛ, συνδέοντας έτσι το όνομα του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας.

Το καλοκαίρι του 2019 και συγκεκριμένα τις 3 Ιουλίου, ο 35χρονος, με γραπτή του δήλωση έκανε γνωστό πως θα ολοκληρώσει την ποδοσφαιρική του καριέρα και θα παραμείνει στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας, υποδεικνύοντας παράλληλα πως η απόφαση να σταματήσει να αγωνίζεται ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, ήταν πολύ δύσκολη, παρά το γεγονός πως πίστευε ότι μπορούσε να αγωνιστεί για ακόμα ένα χρόνο και να προσφέρει ακόμη περισσότερα στην ομάδα της καρδιάς του.

Σημαντικό ρόλο στην απόφαση του Πορτογάλου έπαιξε η πρόταση του πρόεδρου, Πρόδρομου Πετρίδη, αφού του πρόσφερε μια θέση στο επιτελείο της ομάδας, κάτι το οποίο είχε πάντα στο μυαλό του ο ποδοσφαιριστής, αφού επιθυμούσε να συνεχίσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.
 
Ωστόσο, η αρχή αυτής της νέας επαγγελματικής σελίδας για τον ΑΠΟΕΛ αλλά και για τον ίδιο τον Νούνο Μοράις, δεν έγινε ποτέ...

Όλα ξεκίνησαν με το τέλος της περασμένης σεζόν, όπου ο πρώην προπονητής του ΑΠΟΕΛ, Πάολο Τραμετσάνι, έθεσε εκτός πλάνων τον 35χρονο και στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ομάδας, Πρόδρομος Πετρίδης, στη συνέντευξη Τύπου της παρουσίασης των νέων εμφανίσεων των γαλαζοκιτρίνων, ανακοίνωσε πως ο Νούνο Μοράις δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται ως ποδοσφαιριστής, αλλά αναμένεται να συνεχίσει στην ομάδα από άλλο πόστο, εάν ο ίδιος το θέλει.
 
Κάτι που μέχρι και σήμερα, δεν έχει συμβεί, αφού ο ρέκορντμαν συμμετοχών των πρωταθλητών παραμένει, όχι μόνο εκτός ρόστερ, αλλά εκτός ομάδας.

Όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να συμβεί πλέον κάτι τέτοιο, αφού θα έλεγε κανείς πως η κλεψύδρα του χρόνου έχει αδειάσει.  Ο Πορτογάλος πρώην ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να τιμηθεί όπως του αξίζει, μετά από 12 χρόνια προσφοράς, και να αγωνιστεί για τελευταία φορά με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ, η οποία θα έμενε αξέχαστη τόσο στον ίδιο όσο και στους φίλους της ομάδας, στο φιλικό με την Δόξα, που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουλίου 2019, όπου στο πλευρό των γαλαζοκιντρίνων βρίσκονταν 6400 οπαδοί.
 
Μελανό σημείο στην πολύχρονη καριέρα του, πρώην Πορτογάλου ποδοσφαιριστή, αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο αποχώρησε από τους γαλαζοκιτρίνους, αφού δεν κατάφερε να αποχαιρετήσει από τον αγωνιστικό χώρο τους φίλους της ομάδας. Μπορεί στις μέρες μας το χρήμα να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στο πως ο κάθε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής προχωρά, όμως ο Πορτογάλος σε όλα αυτά το χρόνια παρουσίας του απέδειξε πως μια ομάδα έχει στην καρδιά του... τον ΑΠΟΕΛ! 

Δειτε Επισης

Θλίψη στους πράσινους-Έφυγε από τη ζωή ο «Μιχαλάκης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ»
Επίσημη καταγγελία από την Ομόνοια για την «εισβολή» στην μπουτίκ της
Ταξίδι 24 ωρών στο Λονδίνο πραγματοποίησε ο Πρόδρομος Πετρίδης
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που μέλη της Θύρας 9 παίρνουν με το «έτσι θέλω» εισιτήρια-«Τρομοκράτησαν το προσωπικό»
Κλήση για προπονήσεις Εθνικής Κορασίδων Κ-17
Τρίτη του Πάσχα η συνέχεια στον Α' όμιλο για τη Cyprus League by Stoiximan
Έπονται εξελίξεις για το γήπεδο στην Πάφο Fc-«Είμαστε κοντά σε λύση»
Δεύτερη σερί νίκη για τις Apollon Ladies στο League Cup, θέση στον τελικό
Διπλή ποινή για τον ΑΠΟΕΛ και πρόστιμο στον Γιάννη Αναστασίου
Στο γήπεδο του Μάκη Κεραυνού η μπάλα για τα χρέη των ομάδων στο Τμήμα Φορολογίας