Πήρε τα… φτερά του Ερμή η Ομόνοια και πέταξε με πεντάρα

Καθάρισε την υπόθεση πρόκριση η Ομόνοια επί του Ερμή με 0-5 από τον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για την Β΄φάση του Κυπέλλου Κύπρου. Τραυματίστηκε ο Φαμπιάνο και υπάρχει αγωνία για τη συμμετοχή του κόντρα στην Ανόρθωση. Δύο γκολ πέτυχε ο Τζιωνής, ένα ο Εζρά, ένα ο Μίκου ενώ υπήρχε και ένα αυτογκόλ του Γαβριήλ.
 
Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ
 
Η Ομόνοια μπήκε φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο, βάζοντας δύο πολύ γρήγορα τέρματα κατά της αραδιππιώτικης ομάδας. Στο 3’, ο Γαβριήλ με αυτογκόλ και στο 12’, ο Μαρίνος Τζιωνής έδωσαν πολύ σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του Μπεργκ.  Στο 27’, ο Ορτέγα βρήκε με κάθετη πάσα τον Χεν Εζρά, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά για το 0-3. Στο 35’, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας των πρασίνων Φαμπιάνο αποχώρησε από το παιχνίδι με πρόβλημα τραυματισμού και τη θέση του πήρε ο νεαρός Χαράλαμπος Κυριακίδης. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, η Ομόνοια είχε τον έλεγχο του αγώνα και θα μπορούσε να πετύχουν και άλλα γκολ.
 
Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η επανάληψη άρχισε, με τους πράσινους να έχουν τον έλεγχο του παιχνιδιού και να σημειώνουν και τέταρτο γκολ στο 51’. Το γύρισμα του Λέσιακς βρήκε τον Τζιωνή, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 0-4. Η Ομόνοια συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα, χάνοντας πολύ καλή ευκαιρία στο 61’ με πλασέ του Μίκου, το οποίο έφυγε παράλληλα με την εστία του Πάρντο. Στο 71΄, ο Ορτέγα πέρασε όλη την άμυνα του Ερμή, αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ. Το πέμπτο γκολ της Ομόνοιας σημείωσε ο Μίκου σε κενή εχτία με πλασέ, μετά από πάσα του Κούσουλου.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Ερμής: Πάρντο, Γαβριήλ, Μπελά, Μάρλον, Κυριάκου, Κύπρου (56’ Μπουλά), Σαρ, Λοϊζίδης, Ντεβέσα (46’ Καϊσερλίδης), Γεωργίου (61’ Ορφανίδης), Ποπίν

Ομόνοια: Φαμπιάνο (35’ Κυριακίδης), Περέιρα, Λέσιακς, Λανγκ, Λούφτνερ, Β. Γκόμες (58’ Κούσουλος), Ζ. Γκόμεθ, Ορτέγα, Τζιωνής, Εζρά, Κακουλλής (59’ Μίκου)

Σκόρερ:-/ 3’ Γαβριήλ (αυτογκόλ), 12’, 51’ Τζιωνής, 27’ Εζρά, 90' Μίκου

Κίτρινες: -/-

Kόκκινες: -/-

Διαιτητής: Ιωάννης Αναστασίου
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

Δειτε Επισης

Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»
Αποθεώνουν Βιτάλ στη Σκωτία-«Είναι αυτό που χρειάζεται η Ρέιντζερς»
Τα δεδομένα για την πέμπτη σερί παρουσία της Ομόνοια στην Ευρώπη
ΒΙΝΤΕΟ: Η ανάρτηση της ΑΕΚ με διπλό στο ΓΣΠ με προπονητή τον Μπεν Σιμόν