Με τριάρα πήρε το ντέρμπι η Ομόνοια

Μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΕΛ διεξάγεται στο στάδιο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του παγκύπριου πρωταθλήματος.

Οι πράσινοι, μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό Πειραιώς, που τους έστειλε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, θέλουν τη νίκη για να κρατήσουν επαφή με την κορυφή, ενώ από την άλλη η ΑΕΛ, θέλει να επιστρέψει στις νίκες, μετά την ήττα από την ΑΕΚ, την προηγούμενη αγωνιστική.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ομόνοια ήταν καλύτερη και είχε το μεγαλύτερο διάστημα τον έλεγχο του αγώνα, ωστόσο οι ευκαιρίες που δημιούργησε ήταν ελάχιστες. Μεγαλύτερη, αυτή του Ντούρις στο 39', ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Βοζίνια, με τον Καποβερντίνο τερματοφύλακα της ΑΕΛ να κερδίζει στον Σλοβάκο στο τετ α τετ και να κρατά το μηδέν παθητικό.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι άνοιξε, με τις δύο ομάδες να παίζουν πιο επιθετικά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ευκαιρίες για γκολ.

Σε μια από αυτές στο 64', η Ομόνοια βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα με τον Ασαντέ. Μετά από εξαιρετική ενέργεια του Τζιωνή από αριστερά και αφού μπήκε εντός περιοχής, έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Ασάντε, ο οποίος χωρίς να λαθέψει, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. 

Στο 88ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Κακουλλής βρέθηκε σε θέση βολής και με ένα εξαιρετικό πλασέ, πέρασε την μπάλα πάνω από τον Βοζίνια και έγραψε το τελικό 2-0.

Στο 90ο λεπτό η Ομόνοια κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Λοΐζου από τον Παπαφώτη, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μποτεάκ, γράφοντας το τελικό 3-0.

Οι ενδεκάδες:

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λανγκ, Λούφτνερ, Λέτσιακς, Βίτορ, Κούσουλος, Τζιωνής, Ασάντε, Μποτεάκ και Ντούρις.

ΑΕΛ: Βοζίνια, Τεϊξέιρα, Μεντόγεβιτς, Ριέρα, Μαέ, Αντωνίου, Παπαφώτης, Ράσο, Σάντος, Κυριάκου και Ντανίλο
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κρίσιμο δεκαπενθήμερο για τον ΑΠΟΕΛ-Πολλές οι εκκρεμότητες, ξανά στο τραπέζι το όνομα του Ανδρέου
Ο σχεδιασμός των πρωταθλητών για την επόμενη σεζόν-Ο Μπαρτζώκας, ο Μακίσικ και ο Φαλ
«Συγγνώμη σε όλους, αλλά όχι από αυτούς τους πέντε που βριζαν τη μητέρα και τη γυναίκα μου»
Το αινιγματικό story του Ντόρσεϊ-«Συγχωρώ, αλλά δεν ξεχνώ»
Ο Κρίστιαν Κίβου είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Ίντερ
Η απάντηση Ιταλού δημοσιογράφου στον Αταμάν για τους Έλληνες του Ολυμπιακού
Tα ρεκόρ που έσπασαν στον ασύλληπτο αγώνα του Αλκαράθ με τον Σίνερ
Δεν ξεχνά την τέχνη του ο Τότι-Πέτυχε γκολ από το κέντρο του γηπέδου σε φιλικό παλαιμάχων
Φτωχότερο το κυπριακό ποδόσφαιρο-Έφυγε ο μεγάλος Πανίκος Κρυστάλλης
Διεκδικεί την Προεδρία της ΚΟΠ ο Χάρης Λοϊζίδης-Ανακοινώνει τις αποφάσεις του την Πέμπτη