Για «ασυδοσία» με εικονικούς φοιτητές κάνει λόγο το ΥΠΕΣ, πέραν των 3.000 μετατράπηκαν σε αιτητές ασύλου

Οι αριθμοί των αιτητών ασύλου στην Κύπρο είναι «τραγικοί» λέει το Υπουργείο Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι «μεγάλη ευθύνη φέρουν και τα κολλέγια». Αναφέρει ακόμη ότι αφήνει στην κρίση της κοινής γνώμης «εάν έπρεπε ή δεν έπρεπε να τεθεί φραγμός στην ασυδοσία και μετεξέλιξη 3.214 εικονικών φοιτητών σε αιτητές ασύλου, αλλά και άλλους 2.239 «γαμπρούς» και «νύφες» προερχόμενους από τα κολλέγια, που την τελευταία τριετία, συνήψαν εικονικούς γάμους».
 
Απαντώντας σε ανακοίνωση του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑΣΙΣΤΕ) με τίτλο «Ο ΥΠΕΣ παραπληροφορεί και αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη σε βάρος των κολλεγίων», το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι θα ανέμενε κάποιος από τον Σύνδεσμο «που ασχολείται με τη διαπαιδαγώγηση των νέων και εκπροσωπεί τα Ιδιωτικά Κολέγια Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να επιδεικνύει τουλάχιστο στοιχειώδη σεβασμό προς τους ανεξάρτητους θεσμούς του κράτους και πιο συγκεκριμένα προς το Διοικητικό Δικαστήριο».  
 
«Ο Σύνδεσμος εξέδωσε ανακοίνωση στις 23 Νοεμβρίου 2020, χαρακτηρίζοντας τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τον περιορισμό της μετεξέλιξης των εικονικών φοιτητών σε αιτητές ασύλου, λανθασμένες, καταστροφικές και ισοπεδωτικές. Η ανακοίνωση του Συνδέσμου προφανώς περιφρονεί προκλητικά την υπ. αρ. 862/2020 απορριπτική απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου που εκδόθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2020 και με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή του Συνδέσμου κατά της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου», προσθέτει.
 
Το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει, επίσης, ότι οι χαρακτηρισμοί για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, τις οποίες επαναλαμβάνουν στην ανακοίνωση τους οι εκπρόσωποι των Κολλεγίων, κρίθηκαν με πολύ συγκεκριμένο τρόπο από το ίδιο το Δικαστήριο, το οποίο στην απόφαση του αναφέρει «ότι το ζήτημα της ανεπανόρθωτης ζημιάς και ο ισχυρισμός περί πρόκλησης δυσμενέστατων και ανεπανόρθωτων συνεπειών που ανάγονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αλλά και οικονομικής κατάρρευσης έμεινε στο στάδιο της γενικότητας και της αοριστίας κατά τρόπο που καθιστά την προβολή περί ανεπανόρθωτης ζημιάς, μετέωρη».
 
Και συνεχίζει η απόφαση του Διοικητικού Δικαστηρίου ότι «οι προβαλλόμενοι ισχυρισμοί κρίνονται ανεπαρκείς για να στοιχειοθετήσουν έστω και εκ πρώτης όψεως την ύπαρξη των κινδύνων που ισχυρίζονται οι αιτητές», λέει το ΥΠΕΣ.
 
«Ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε στη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας στις 18 Νοεμβρίου 2020 με στοιχεία, αριθμούς και γεγονότα στις αστήρικτες κατηγορίες που του αποδόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου και δεν προτίθεται να επανέλθει. Αφήνουμε όμως την κοινή γνώμη να κρίνει εάν έπρεπε ή δεν έπρεπε να τεθεί φραγμός στην ασυδοσία και μετεξέλιξη 3214 εικονικών φοιτητών σε αιτητές ασύλου, αλλά και άλλους 2239 «γαμπρούς» και «νύφες» προερχόμενους από τα κολλέγια, που την τελευταία τριετία, συνήψαν εικονικούς γάμους διεκδικώντας με αυτό τον τρόπο την παράνομη παραμονή τους στη Δημοκρατία», σημειώνει.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εσωτερικών στην ανακοίνωση του, «τραγικές δεν είναι οι επιπτώσεις στα κολλέγια. Τραγικοί είναι οι αριθμοί αιτητών ασύλου στη χώρα μας, για τη διαμόρφωση των οποίων, μεγάλη ευθύνη φέρουν και τα κολλέγια», ενώ λέει ότι δεν προτίθεται να επανέλθει επί του θέματος.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Τα βάζει με Κακουλή που αρνείται να παίξει στην Τουρκία ο Πολυκάρπου-«Υπέγραψε θανατική ποινή του ως ποδοσφαιριστής»
Συνελήφθη ο κυβερνήτης του πολυτελούς γιοτ του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Ελλάδα
Nέα βασίλισσα η Σβιόντεκ στο Wimbledon-Πήρε τον τίτλο δίχως να χάσει game από την Ανισίμοβα
Ξεκάθαρο μήνυμα της Ανόρθωσης μετά τη Γενική Συνέλευση-«Δεν την αφήσαμε μόνη ποτέ»
Μεταγραφή από το... πάνω ράφι-Παίρνει τον Σέρβο διεθνή, Ούρος Ράτσιτς ο Άρης
Διπρόσωπος ξανά ο Παναθηναϊκός-Αποχαιρέτησε με ήττα την Αυστρία
Ο ΛεΜπρόν ψάχνεται αφού αρχίζει να βλέπει τον εαυτό του εκτός Λέικερς
Αποσύρει την προσφορά της στον Μίτσιτς η Φενέρ
Ο Κάστρο δεν υπολογίζει τον Λαφόντ και τον άφησε εκτός αποστολής-Περιμένει ο Παναθηναϊκός
Πωλήθηκε στην στην Κράσνονταρ ο Αουγκούστο-Το ποσό που θα λάβει ο ΠΑΟΚ