Έθεσε Κυπριακό και προκλήσεις στον Ερντογάν ο Μισέλ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο, "η κλήση προγραμματίστηκε κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας" και ο Πρόεδρος Μισέλ εξήγησε στον Πρόεδρο Ερντογάν τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την Ανατολική Μεσόγειο και τόνισε την ανάγκη η αποκλιμάκωση να διατηρηθεί και να εμβαθυνθεί".

Επίσης, ανέφερε ο αξιωματούχος, ο κ. Μισέλ τόνισε την ανάγκη να ξεκινήσουν και πάλι οι διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα. Τέλος, τόνισε ότι "οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού υπό την αιγίδα του ΟΗΕ θα πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν".

Οι Πρόεδροι συμφώνησαν να διατηρήσουν τους μεταξύ τους διαύλους επικοινωνίας ανοιχτούς. Κληθείς να εξηγήσει τι σημαίνει "να εμβαθυνθεί η  αποκλιμάκωση", ο κοινοτικός αξιωματούχος εξήγησε ότι, "τους τελευταίους μήνες έχουμε δει εχθρικά σχόλια και ενέργειες. Αυτά αναφέρονται με σαφήνεια στα συμπεράσματα της περασμένης εβδομάδας, επομένως απαιτείται αποκλιμάκωση".
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η απάντηση Ιταλού δημοσιογράφου στον Αταμάν για τους Έλληνες του Ολυμπιακού
Tα ρεκόρ που έσπασαν στον ασύλληπτο αγώνα του Αλκαράθ με τον Σίνερ
Δεν ξεχνά την τέχνη του ο Τότι-Πέτυχε γκολ από το κέντρο του γηπέδου σε φιλικό παλαιμάχων
Φτωχότερο το κυπριακό ποδόσφαιρο-Έφυγε ο μεγάλος Πανίκος Κρυστάλλης
Διεκδικεί την Προεδρία της ΚΟΠ ο Χάρης Λοϊζίδης-Ανακοινώνει τις αποφάσεις του την Πέμπτη
Η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό-Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιους ψάχνουν
Είπε το «ναι» ο Γκρεγκ Τέιλορ- Tι αναφέρουν τα μέσα της Σκωτίας
Ανανεώνει με τη Ρεάλ και βάζει... στην τσέπη 100 εκατ. ευρώ o Βινίσιους
Στο μύλο της ονοματολογίας και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης-Βροχή τα ονόματα για τον νέο πρόεδρο της ΚΟΠ
«Ο Μιλουτίνοφ συμφώνησε με την Αρμάνι, κλείνει Μπούκερ ο Ολυμπιακός»