Θορυβήθηκαν οι ΥΚΕ από τα αυξημένα κρούσματα σε γηροκομεία-Προειδοποιούν με καταγγελίες

Θορύβησαν τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας τα αυξημένα κρούσματα σε κλειστές δομές και κυρίως σε γηροκομεία, όπου διαμένουν άτομα από ευπαθείς ομάδες, με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι έλεγχοι στους συγκεκριμένους χώρους, ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων που λαμβάνονται για περιορισμό της πανδημίας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ΥΚΕ, «οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, με στόχο την προστασία των ηλικιωμένων και άλλων ευπαθών ομάδων που διαμένουν στις Στέγες Ηλικιωμένων και Αναπήρων και στις Δομές 24ωρης Φροντίδας ΑΜΕΑ, πραγματοποιούν επιθεωρήσεις σε όλες τις Στέγες/Δομές σε τακτά χρονικά διαστήματα στα πλαίσια των οποίων, πραγματοποιείται μεταξύ άλλων, έλεγχος ως προς την τήρηση των οδηγιών προφύλαξης από την λοίμωξη κορωνοϊού COVID – 19 (π.χ. χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων κ.λπ.)».

Σημειώνουν εξάλλου πως οι ΥΚΕ, στα πλαίσια της συνεργασίας τους, έχουν εξαρχής προωθήσει  σε όλους τους ιδιοκτήτες/διαχειριστές/διευθύνοντα πρόσωπα των Στεγών Ηλικιωμένων και Αναπήρων καθώς και των Δομών 24ωρης Φροντίδας ΑΜΕΑ, οδηγίες αναφορικά με την προφύλαξη των ατόμων που διαμένουν σε Στέγες/Δομές από την λοίμωξη κορωνοϊού COVID–19, οι οποίες αναθεωρούνται ανάλογα με την εκάστοτε επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί στη χώρα μας».

Καταλήγοντας, αναφέρεται πως «για τα μέτρα τα οποία προκύπτουν από τα εκάστοτε Διατάγματα, Ανακοινώσεις και Οδηγίες, προσωπική ευθύνη έχει ο εκάστοτε ιδιοκτήτης/διαχειριστής/διευθύνον πρόσωπο της Στέγης/Δομής, ως προς την πιστή εφαρμογή και τήρησή τους, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια και η υγεία των ατόμων που διαμένουν στη Στέγη/Δομή.

Λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα στις Στέγες/Δομές, τα οποία οφείλονται ως επί το πλείστο στην έλλειψη πλήρους συμμόρφωσης της τήρησης των οδηγιών προφύλαξης από την λοίμωξη κορωνοϊού COVID–19, αναφέρεται ότι, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και διευκρινίζεται ότι εκεί που διαπιστώνεται οποιαδήποτε παραβίαση ως προς την τήρηση τους, οι αρμόδιοι Λειτουργοί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, θα προβαίνουν σε άμεση καταγγελία στην Αστυνομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Την Πέμπτη η κλήρωση της Cyprus League by Stoiximan
Από τον Κεραυνό στο Κόσοβο ο Μιχάλης Κακιούζης
Ο λόγος που η Κρουζ Αζούλ έβαλε τον διεθνή Έλληνα επιθετικό να προπονείται μόνος του
Ανάμεσα στους υποψήφιους στόχους της Μπαρτσελόνα ο Μπράιαν Σαραγόσα
Εκτός αποστολής για την προετοιμασία της Ανόρθωσης Παρούτης και Αμποάγκιε-Πρόβλημα με τη βίζα του Αφρικανού
Συνεχίζεται το θρίλερ με Βαλαντσιούνας-Ποιος είναι ο δρόμος για να πάει στον Παναθηναϊκό
Απαντά για το επεισόδιο με Ενρίκε ο Ζοάο Πέδρο-«Δεν ξέρουν να χάνουν»
Κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ Γ' Κατηγορίας η Κύπρος
Σάλος με Λαμίν Γιαμάλ-Καταγγελία ότι πλήρωσε άτομα με νανισμό για ψυχαγωγία στο πάρτι γενεθλίων του
«Η Φιορεντίνα θέλει να ανανεώσει με τον Κεν»