Ο προπονητής της Ομόνοιας που έμεινε στην ιστορία

Ο Μποζίλ Κόλεφ κάθισε στον πάγκο της Ομόνοιας την αγωνιστική περίοδο 1989-1990 και κατάφερε να κερδίσει ένα τίτλο, αυτό της ασπίδας.

Γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1949 στο Τσόνεβο της Βουλγαρίας και έκανε καριέρα ως αμυντικός αγωνιζόμενος στις Τσέρνο Μόρε και ΤΣΚΑ Σόφιας κατακτώντας αρκετούς τίτλους. Ο διεθνής Βούλγαρος μάλιστα, τη σεζόν 1981-1982 αγωνίστηκε και έκλεισε την ποδοσφαιρική καριέρα του στους πράσινους καταγράφοντας τέσσερις συμμετοχές και κερδίζοντας το νταμπλ.

Το καλοκαίρι του 1989 ήρθε στην Κύπρο αυτή τη φορά ως προπονητής των «πρασίνων» και στα πρώτα του παιχνίδια το «τριφύλλι» γνώρισε αποκλεισμό στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου πρωταθλητριών από την Αυστριακή Σβαρόφσκι Τίρολ. Ακολούθως κέρδισε το Σούπερ Καπ επικρατώντας της ΑΕΛ με 3-1 στην παράταση (1-1 κανονική διάρκεια).

Στο πρωτάθλημα αν και είχε την καλύτερη επιθετική γραμμή (53 γκολ) και την καλύτερη διαφορά τερμάτων (+32), έμεινε στη 2η θέση με 36 βαθμούς. Έφτασε μέχρι τον τελικό κυπέλλου όπου απώλεσε το τρόπαιο στο Τσίρειο με 3-2 από τη Νέα Σαλαμίνα. Είχε μείνει στην ιστορία καθώς λίγες μέρες μετά τον τελικό αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στους «ερυθρόλευκους» της Αμμοχώστου.

Στη συνέχεια επέστρεψε στη χώρα του και προπόνησε Τσέρνο Μόρε και ΤΣΚΑ Σόφιας πριν διατελέσει βοηθός προπονητής στην Εθνική Βουλγαρίας.

Δειτε Επισης

Τα ζευγάρια της κλήρωσης του πρώτου προκριματικού και οι υποψήφιοι αντίπαλοι για ΑΕΚ και Άρη
Η Επιτροπή Διαιτήτων διέγραψε τον Ντέιβιντ Κόουτ για το VIDEO εις βάρος του Κλοπ και της Λίβερπουλ
Καρέ καρέ η δράση της εγκληματικής οργάνωσης οπαδών της ΑΕΚ
Παρελθόν και επίσημα από τον Απόλλωνα ο Χάμπος Κυριάκου
Στα βαθιά η ΑΕΚ-Κληρώθηκε με την Παρτιζάν στον πρώτο προκριματικό του Europa League
Θέλει να κάνει το μπαμ με Ελ Αραμπί και Αϊτόρ ο Πανιώνιος
Αποχωρεί από τον Απόλλωνα ο Χάμπος Κυριάκου
«Η αξία του ΑΠΟΕΛ αυτή τη στιγμή είναι στα 60 εκατομμύρια, μακάρι να μας αφήσει άφωνους ο Πετρίδης»
Η ΑΕΚ μαθαίνει αντίπαλο στον πρώτο προκριματικό του Europa League
Αρχίζουν τα έργα ανακαίνισης του οικήματος του ΑΠΟΕΛ