Η ώρα των αποφάσεων, οι ψίθυροι για αναβολή και οι πιθανές επιπτώσεις

Μεγάλος πονοκέφαλος επικρατεί σε ΚΟΠ και Υπουργείο Υγείας, μετά τα απανωτά κρούσματα στο κυπριακό ποδόσφαιρο, τα οποία ανάγκασαν τον Κωνσταντίνο Ιωάννου να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με την Κυπριακή Ομοσπονδία, ώστε να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι θα τεθούν μέτρα τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τη σύσκεψη, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν νέα κρούσματα, να υπάρχει πρόληψη και να θωρακιστεί το κυπριακό ποδόσφαιρο, αφού σε περίπτωση κρούσματος και μη τήρησης των πρωτοκόλλων, ακολουθεί ντόμινο.

Σε ότι αφορά τους ψίθυρους και τα σενάρια περί αναβολής του πρωταθλήματος, κάτι τέτοιο, όπως μας υποδεικνύουν αρμόδιες πηγές, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και σκοπός είναι η λήψη μέτρων και η τήρηση των σχετικών οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Σε περίπτωση που ούτε τα επιπρόσθετα μέτρα ομαλοποιήσουν την κατάσταση, τότε ΚΟΠ και Υπουργείο Υγείας θα επανέλθουν ώστε να εξετάσουν τα επόμενα τους βήματα.

Από πλευράς του Υπουργείου Υγείας, θεωρείται δεδομένο, όπως εξάλλου ανακοινώθηκε, πως δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα σε Νέα Σαλαμίνα και Εθνικό Άχνας, αφού αν τηρούνταν δεν θα καταγράφονταν είκοσι και δεκαεπτά κρούσματα αντίστοιχα.

Υπό τον φόβο διασποράς του ιού και σε άλλες ομάδες, ακόμη και σε μικρότερες κατηγορίες, οδήγησε το Υπουργείο Υγείας στην έκδοση απόφαση για 1500 τεστ για να διαπιστωθεί κατά ποσόν υπάρχουν και άλλα κρούσματα που δεν έχουν εντοπιστεί.

Όπως πληροφορούμαστε ανάμεσα στις ανακοινώσεις θα είναι και αυστηρές οδηγίες, οι οποίες ενδεχομένως να επιφέρουν και επιπτώσεις σε περίπτωση μη τήρησης τους, που αφορούν την εφαρμογή των πρωτοκόλλων και για τα τεστ που θα πρέπει να υποβάλλονται οι ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι ομάδες δεν είναι υποχρεωμένες να υποβάλλονται σε τεστ, πλην όσων αγωνίζονται στην Ευρώπη, λόγω υποχρεωτικής οδηγίας της UEFA.

Δειτε Επισης

Τέλος o Έκτορ Γιούστε από την Ομόνοια
Το σκεπτικό της απόφασης που καταδίκασε τον Ολυμπιακό για στημένα-«Είχαν γνώση για τουλάχιστον τρία τέρματα»
Η καμπάνα στον Ολυμπιακό για τον ύποπτο αγώνα με τη Δόξα
Η ποινή στον Warda για την προκλητική κίνηση στους ΑΠΟΕλίστες
Πώς απαντά ο Άρης στις φήμες για Ρομπέρζ
Νίκησε τη μάχη της ζωής του και επιστρέφει στα γήπεδα με νέα ομάδα ο Καπαρτής
Κουκουλοφόροι ξυλοφόρτωσαν τρία άτομα επειδή δεν υποστήριζαν την ομάδα τους
Πιάνουν δουλειά οι ερευνώντες λειτουργοί για τους κόκκινους φακέλους-Ανακοινώθηκαν τέσσερα ονόματα
Ξεσηκώνονται οι Απολλωνίστες, ετοιμάζουν μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας
Οριστική εξέλιξη στην ΑΕΛ με σημαντικές αποφάσεις