Η ώρα των αποφάσεων, οι ψίθυροι για αναβολή και οι πιθανές επιπτώσεις

Μεγάλος πονοκέφαλος επικρατεί σε ΚΟΠ και Υπουργείο Υγείας, μετά τα απανωτά κρούσματα στο κυπριακό ποδόσφαιρο, τα οποία ανάγκασαν τον Κωνσταντίνο Ιωάννου να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με την Κυπριακή Ομοσπονδία, ώστε να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για την αποτροπή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι θα τεθούν μέτρα τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τη σύσκεψη, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν νέα κρούσματα, να υπάρχει πρόληψη και να θωρακιστεί το κυπριακό ποδόσφαιρο, αφού σε περίπτωση κρούσματος και μη τήρησης των πρωτοκόλλων, ακολουθεί ντόμινο.

Σε ότι αφορά τους ψίθυρους και τα σενάρια περί αναβολής του πρωταθλήματος, κάτι τέτοιο, όπως μας υποδεικνύουν αρμόδιες πηγές, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και σκοπός είναι η λήψη μέτρων και η τήρηση των σχετικών οδηγιών του Υπουργείου Υγείας.

Σε περίπτωση που ούτε τα επιπρόσθετα μέτρα ομαλοποιήσουν την κατάσταση, τότε ΚΟΠ και Υπουργείο Υγείας θα επανέλθουν ώστε να εξετάσουν τα επόμενα τους βήματα.

Από πλευράς του Υπουργείου Υγείας, θεωρείται δεδομένο, όπως εξάλλου ανακοινώθηκε, πως δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα σε Νέα Σαλαμίνα και Εθνικό Άχνας, αφού αν τηρούνταν δεν θα καταγράφονταν είκοσι και δεκαεπτά κρούσματα αντίστοιχα.

Υπό τον φόβο διασποράς του ιού και σε άλλες ομάδες, ακόμη και σε μικρότερες κατηγορίες, οδήγησε το Υπουργείο Υγείας στην έκδοση απόφαση για 1500 τεστ για να διαπιστωθεί κατά ποσόν υπάρχουν και άλλα κρούσματα που δεν έχουν εντοπιστεί.

Όπως πληροφορούμαστε ανάμεσα στις ανακοινώσεις θα είναι και αυστηρές οδηγίες, οι οποίες ενδεχομένως να επιφέρουν και επιπτώσεις σε περίπτωση μη τήρησης τους, που αφορούν την εφαρμογή των πρωτοκόλλων και για τα τεστ που θα πρέπει να υποβάλλονται οι ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι ομάδες δεν είναι υποχρεωμένες να υποβάλλονται σε τεστ, πλην όσων αγωνίζονται στην Ευρώπη, λόγω υποχρεωτικής οδηγίας της UEFA.

Δειτε Επισης

Καταργεί το πρόγραμμα «Άτλας» η Ανόρθωση-Έκκληση προς κατόχους καρτών διαρκείας για προπληρωμή
Το βίντεο της Θύρας 9 για την επιστροφή της στο ΓΣΠ-«Το Σάββατο βουλιάζει η Λευκωσία»
Οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου-Η ανακοίνωση της ΚΟΠ
Η θέση της Καρμιώτισσας για το 6-6-«Έχουμε το μέτωπο μας καθαρό, έχουμε παντελονάτο πρόεδρο»
Η επίσημη θέση του Άρη για το μέλλον του Σπιλέφσκι-«Διαβάζουμε διάφορα, δεν ισχύει τίποτα»
Η άποψη του Χαραλαμπίδη για τη μάχη του τίτλου-«Εκτιμώ ότι είναι 50-50»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Καθορίζονται οι λεπτομέρειες για τον τελικό κυπέλλου
ΑΠΟΕΛ και Ένωση διεκδικούν το τρόπαιο του κυπέλλου Νέων Κ-19
Κυπελλούχος ο Σπάρτακος στον τελικό μικρών κατηγοριών