Παραιτήθηκε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ισπανία-Εμβολιάστηκε «κατ’ εξαίρεση»

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ισπανίας, πτέραρχος Μιγκέλ Άνχελ Βιγιαρόγια, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, αφού κατηγορήθηκε ότι εμβολιάστηκε «κατ’ εξαίρεση» για την Covid-19.

«Με σκοπό τη διαφύλαξη της εικόνας των ενόπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Βιγιαρόγια υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του στην υπουργό Άμυνας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο. Σύμφωνα με μια πηγή του Γενικού Επιτελείου, η παραίτησή του έγινε δεκτή από την υπουργό Μαργκαρίτα Ρόμπλες.

Την Παρασκευή, το υπουργείο Εσωτερικών απέλυσε έναν αντισυνταγματάρχη, τον «σύνδεσμο» της Πολιτοφυλακής με το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς από εσωτερική έρευνα που διενήργησε διαπιστώθηκε ότι είχε εμβολιαστεί χωρίς να ανήκει στις ομάδες που έχουν προτεραιότητα. Η Ισπανία έχει επιλέξει να εμβολιάσει αρχικά το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τους ηλικιωμένους που διαμένουν σε οίκους ευγηρίας. Στην έκθεση αυτή κατονομάζονται και άλλα μέλη του Γενικού Επιτελείου που έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά παρέκκλιση των οδηγιών.

Ο πτέραρχος Βιγιαρόγια, 63 ετών, διαβεβαίωσε ότι δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις του «να επωφεληθεί από τα προνόμιά του».

Εκτός από τους στρατιωτικούς, πολλοί πολιτικοί από διάφορα κόμματα εμβολιάστηκαν, χωρίς να ανήκουν στις ομάδες που έχουν προτεραιότητα. Ένας από αυτούς, ο περιφερειακός σύμβουλος υγείας της Μούρθια, Μανουέλ Βιγιέγκας, αναγκάστηκε επίσης να παραιτηθεί.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Πάει για το διπλό κόντρα στον ΑΠΟΕΛ η Πάφος FC με €20 ΔΩΡΕΑΝ Στοίχημα στη Fonbet
«Όταν επέστρεψα σπίτι είδα αμέσως στην τηλεόραση το τρελό παιχνίδι μας με την Μπαρτσελόνα»
Ο Μαρτσίνιακ άρχοντας του τελικού μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ
Μήνυμα Τάισον σε Βιεϊρίνια-«Σε ευχαριστώ που μου έμαθες να αγαπώ αυτή την ομάδα»
Πυρά στον πρόεδρο της ΚΟΠ από Δημοσθένους-«Το μεγαλύτερο λάθος μου ότι τον έβαλα κουμπάρο»
Εμπλοκή της Σίτι στην τελειωμένη μεταγραφή Βιρτς στην Μπάγερν-Συμφωνία των Άγγλων με την Λεβερκούζεν
Σάλος με τους διαλόγους του VAR στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ για το χέρι του Φερμίν-«Ευτυχώς θεέ μου»! (vid)
Ξεσπάθωσε πρώην αντιπρόεδρος του ΑΠΟΕΛ κατά Πετρίδη-Αφήσαμε 1,5 εκατομμύρια χρέος, σήμερα είναι 50»
Πώς θα λειτουργήσουν οι επενδυτές στον ΑΠΟΕΛ-Ανέλυσε το πλάνο ο Νίκος Κουγιάλης
Διεξάγονται τρία μεγάλα ντέρμπι-Στόχος η δεύτερη θέση για Άρη και ΑΕΚ