Εγκρίθηκαν μέτρα στήριξης των μη κερδοσκοπικών αθλητικών Οργανισμών

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σε συνεδρία του στις 27 Ιανουαρίου 2021, μετά από Πρόταση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Ειδικό Σχέδιο με στόχο τη στήριξη των εργαζομένων σε Μη Κερδοσκοπικούς Αθλητικούς Οργανισμούς που είναι εγγεγραμμένοι στο Αθλητικό Μητρώο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ).

Στόχος του Σχεδίου είναι η ενίσχυση των Αθλητικών Οργανισμών,  προκειμένου να καταβάλουν εισοδηματική ενίσχυση στους εργαζομένους, συμφώνα με τα Ειδικά Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.  

Συγκεκριμένα, το Σχέδιο θα καλύψει την περίοδο 1η μέχρι 31η Ιανουάριου 2021, μέσω της καταβολής πρόσθετης χορηγίας σε Αθλητικούς Οργανισμούς εγγεγραμμένους στην Κυπριακή Δημοκρατία σύμφωνα με τον περί Σωματείων και Ιδρυμάτων και για Άλλα Συναφή Θέματα Νόμο του 2017 (Ν. 104(I)/2017), καθώς και στο Αθλητικό Μητρώο του ΚΟΑ και είναι μέλη των Αθλητικών Ομοσπονδιών που επιχορηγούνται σε τακτική βάση από τον ΚΟΑ.  

Έχει εγκριθεί δαπάνη, η οποία κατ’ αρχάς ανέρχεται σε €600.000. Οι λεπτομέρειες και οι διαδικασίες για την εφαρμογή του Σχεδίου θα ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα από τον ΚΟΑ.

Δειτε Επισης

Το Ρολάν Γκαρός μοιράζει 56 εκατ. ευρώ-«Ζαλίζουν» τα ποσά που θα πάρουν οι νικητές
Τρεις Έλληνες και ένας Ισπανός: Οι παίκτες με τα περισσότερα Game 5 στην ιστορία της Ευρωλίγκας
Σε εξέλιξη τα έργα για το Eurobasket 2025-Στελέχη της FIBA στο Σπύρος Κυπριανού (pic)
Αποφάσισε τον διορισμό Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή ο ΚΟΑ
Πενταψήφιος αριθμός επισκεπτών αναμένεται στη Λεμεσό για το EuroBasket 2025
Για υψηλή γιορτή των αξιών του αθλητισμού μίλησε η ΥΠΑΝ στην τελετή έναρξης των Παγκύπριων Ειδικών Ολυμπιακών
Κυπελλούχος ο ΑΠΟΕΛ στην υδατοσφαίριση ανδρών
Γιώργος Μπαρτζώκας: Ο «σκακιστής» που θέλει να οδηγήσει τον Ολυμπιακό ξανά στην κορυφή της Ευρώπης
Νίκη με ανατροπή για τη Σάκκαρη (2-1)
Μπαρτζώκας: «Αποκλειστικά δική μου ευθύνη, έβαλα αυτούς που δεν έπαιξαν με Ρεάλ και βρεθήκαμε σε κίνδυνο»