Αυστηρότερα μέτρα στη Γερμανία μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων

Τα μέτρα κατά του κορωνοϊού γίνονται αυστηρότερα. Κανένα σημάδι χαλάρωσης στον ορίζοντα. H καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων αποφάσισαν ότι σε περιοχές με συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων άνω των 200 ανά 100.000 κατοίκους η ακτίνα κίνησης πρέπει να περιορίζεται σε 15 χιλιόμετρα γύρω από τον τόπο κατοικίας. Οι υφιστάμενοι περιοριστικοί κανόνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, ενώ γίνονται αυστηρότεροι σε ορισμένα σημεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL, η καγκελάριος Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφώνησαν κατά τη σημερινή τους τηλεδιάσκεψη ότι σε περιοχές με συχνότητα εμφάνισης άνω των 200 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός 7 ημερών, τα ομοσπονδιακά κρατίδια θα παίρνουν τοπικά μέτρα. Αυτά περιλαμβάνουν ιδίως τον περιορισμό του εύρους κίνησης στα 15 χιλιόμετρα γύρω από τον τόπο κατοικίας. Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο εάν υπάρχει σοβαρός λόγος. Οι ημερήσιες τα εκδρομές δεν είναι αποτελούν ρητά τέτοιο λόγο.

Επιπλέον, τα μέτρα που έχουν εγκριθεί από κοινού από την ομοσπονδία κατά κρατίδια θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται και μετά τις 10 Ιανουαρίου έως τις 31 Ιανουαρίου 2021. Αυτό προκύπτει από σχέδιο ψηφίσματος για τη τηλεδιάσκεψης, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του SPIEGEL.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Πάει για το διπλό κόντρα στον ΑΠΟΕΛ η Πάφος FC με €20 ΔΩΡΕΑΝ Στοίχημα στη Fonbet
«Όταν επέστρεψα σπίτι είδα αμέσως στην τηλεόραση το τρελό παιχνίδι μας με την Μπαρτσελόνα»
Ο Μαρτσίνιακ άρχοντας του τελικού μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ
Μήνυμα Τάισον σε Βιεϊρίνια-«Σε ευχαριστώ που μου έμαθες να αγαπώ αυτή την ομάδα»
Πυρά στον πρόεδρο της ΚΟΠ από Δημοσθένους-«Το μεγαλύτερο λάθος μου ότι τον έβαλα κουμπάρο»
Εμπλοκή της Σίτι στην τελειωμένη μεταγραφή Βιρτς στην Μπάγερν-Συμφωνία των Άγγλων με την Λεβερκούζεν
Σάλος με τους διαλόγους του VAR στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ για το χέρι του Φερμίν-«Ευτυχώς θεέ μου»! (vid)
Ξεσπάθωσε πρώην αντιπρόεδρος του ΑΠΟΕΛ κατά Πετρίδη-Αφήσαμε 1,5 εκατομμύρια χρέος, σήμερα είναι 50»
Πώς θα λειτουργήσουν οι επενδυτές στον ΑΠΟΕΛ-Ανέλυσε το πλάνο ο Νίκος Κουγιάλης
Διεξάγονται τρία μεγάλα ντέρμπι-Στόχος η δεύτερη θέση για Άρη και ΑΕΚ