«Προτεραιότητα στους αθλητές για το εμβόλιο του κορωνοϊού»

Προτεραιότητα στους αθλητές που θα συμμετάσχουν  στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο για το εμβόλιο του κορωνοϊού ζήτησε ο Ντικ Πάουντ.

Το πιο παλιό μέλος της ΔΟΕ σε συνέντευξή του στο Sky News επεσήμανε ότι με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν να γίνουν οι αγώνες.

«Θα μπορούσαμε να πάρουμε εμβόλια για τους αθλητές, ώστε να συμμετάσχουν σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση. Δεν νομίζω ότι θα υπήρχε αντίρρηση. Είναι μια απόφαση που πρέπει να υλοποιηθεί, αυτός είναι ο πιο ρεαλιστικός τρόπος για να γίνουν οι Αγώνες», είπε ο Πάουντ.

Κατά την επίσκεψή του στο Τόκιο τον Νοέμβριο, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ είπε ότι θα προτείνουν στους αθλητές να πάρουν το εμβόλιο, αλλά δεν θα είναι υποχρεωτικό για τη συμμετοχή τους στους Αγώνες.

Πάνω από 15.000 αθλητές από σχεδόν κάθε χώρα του κόσμου αναμένεται να μεταβούν στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου.

Οι φόβοι για το αν οι Αγώνες μπορούν να διεξαχθούν στο Τόκιο έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες καθώς τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονται στην Ιαπωνία και σε όλο τον κόσμο.

Ο Πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Γιοσιχάιντ Σούγκα επανέλαβε την Πέμπτη την πρόθεσή του να γίνουν Αγώνες, ακόμη και όταν κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα και τους γύρω νομούς

Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Κρίσιμο δεκαπενθήμερο για τον ΑΠΟΕΛ-Πολλές οι εκκρεμότητες, ξανά στο τραπέζι το όνομα του Ανδρέου
Ο σχεδιασμός των πρωταθλητών για την επόμενη σεζόν-Ο Μπαρτζώκας, ο Μακίσικ και ο Φαλ
«Συγγνώμη σε όλους, αλλά όχι από αυτούς τους πέντε που βριζαν τη μητέρα και τη γυναίκα μου»
Το αινιγματικό story του Ντόρσεϊ-«Συγχωρώ, αλλά δεν ξεχνώ»
Η απάντηση Ιταλού δημοσιογράφου στον Αταμάν για τους Έλληνες του Ολυμπιακού
Tα ρεκόρ που έσπασαν στον ασύλληπτο αγώνα του Αλκαράθ με τον Σίνερ
Δεν ξεχνά την τέχνη του ο Τότι-Πέτυχε γκολ από το κέντρο του γηπέδου σε φιλικό παλαιμάχων
Φτωχότερο το κυπριακό ποδόσφαιρο-Έφυγε ο μεγάλος Πανίκος Κρυστάλλης
Διεκδικεί την Προεδρία της ΚΟΠ ο Χάρης Λοϊζίδης-Ανακοινώνει τις αποφάσεις του την Πέμπτη
Η επόμενη μέρα στον Παναθηναϊκό-Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται και ποιους ψάχνουν