Επίθεση για τις ποινές Βρυωνίδη και την... ανομία στα γήπεδα

Ξεσπάθωσε η Θύρα 3, με αφορμή τις ποινές που επιβλήθηκαν από τον Αθλητικό Δικαστή, για άναμμα πυρσών και καπνογόνων, σε αγώνες πρώτης κατηγορίας, αφού όπως τονίζουν, δεν υπήρξαν συλλήψεις για οποιαδήποτε από αυτές τις ενέργειες.

Σε ανακοίνωσή τους, οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΛ «για ακόμα μια βδομάδα ο Αθλητικός Δικαστής της ΚΟΠ ανακοίνωσε τις διάφορες ποινές που επιβάλλει στις ομάδες για μια σειρά από “παραπτώματα”. Το ενδιαφέρον στοιχείο -και αυτή τη βδομάδα- ότι επιβάλλονται ποινές για μια σειρά από “κατηγορίες” χωρίς να υπάρχουν οι οποιαδήποτε ένοχοι».

Σημειώνουν επίσης πως «επιβλήθηκαν ποινές για ρίψεις αντικειμένων ή άναμμα φωτοβολίδων, ενώ δεν έχει γίνει καμία σύλληψη για τις εν λόγω κατηγορίες, την ίδια ώρα μάλιστα που τα αδικήματα που τιμωρούνται από τον Δικαστή της ΚΟΠ είναι παράλληλα και ποινικά αδικήματα με βάση τον νόμο Ιωνά. Οι ομάδες θα αναγκαστούν να πληρώσουν πρόστιμα την ίδια ώρα που υπάρχει νόμος του κράτους που επιβλήθηκε με το πρόσχημα ότι τέτοιες συμπεριφορές θα τιμωρούνται. Πως λειτούργησε αυτή τη φορά ο νόμος; Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε υπέρ της αντίληψης ότι τα πιο πάνω είναι αδικήματα για τα οποία θα πρέπει κάποιος να συλληφθεί και να τιμωρηθεί. Αντιθέτως, οι πυρσοί είναι μέρος της οπαδικής κουλτούρας και της ατμόσφαιρας, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ δεν σημαίνει πάντα ότι είναι αίτιο για επεισόδια στα γήπεδα, υπάρχουν επίσης και επιλογές χωρίς αλκοόλ τις οποίες οι αρμόδιοι προφανώς και αγνοούν».

Επισημαίνουν ακόμα ότι «αυτό όμως που εμείς θέλουμε να θίξουμε είναι πως για ακόμα μια φορά -χάσαμε το μέτρημα- ο πολυδιαφημισμένος νόμος και κάρτα τους δεν δουλεύει ή ακόμα χειρότερα, δουλεύει όποτε θέλουν και όποτε τους καπνίσει. Ξέρουμε γιατί εφαρμόζεται ο νόμος όποτε θέλουν, γιατί πολύ απλά ούτε οι ίδιοι δε αποδέχονται ότι θα πάει κόσμος φυλακή γιατί άναψε ένα πυρσό στην κερκίδα ή γιατί έριξε ένα ποτήρι νερό την όση ώρα περίμενε τον βαρίστα να αποφασίσει αυτό που όλοι είδαμε από την 1η προβολή. Αν όμως ήταν οργανωμένος, μια χαρά θα τον μάζευαν. Ξέρουμε επίσης ότι στην προσπάθεια τους να πείσουν κόσμο να επιστρέψει στα γήπεδα κάνουν τα στραβά μάτια στις παραβιάσεις έτσι ώστε να μην αντιληφθεί η μεγάλη μερίδα του κόσμου την αθλιότητα του νόμου τους».

Καταλήγοντας, η Θύρα 3 αναφέρει πως «υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε όλους αυτούς που δεν εφαρμόζουν τον νόμο ενώ είναι η δουλειά τους. Είναι καιρός κάποιοι να τις αναλάβουν για να σταματήσει το θέατρο του παραλόγου που βιώνουμε εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια».

Δειτε Επισης

Επίσημη καταγγελία από την Ομόνοια για την «εισβολή» στην μπουτίκ της
Ταξίδι 24 ωρών στο Λονδίνο πραγματοποίησε ο Πρόδρομος Πετρίδης
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που μέλη της Θύρας 9 παίρνουν με το «έτσι θέλω» εισιτήρια-«Τρομοκράτησαν το προσωπικό»
Κλήση για προπονήσεις Εθνικής Κορασίδων Κ-17
Τρίτη του Πάσχα η συνέχεια στον Α' όμιλο για τη Cyprus League by Stoiximan
Έπονται εξελίξεις για το γήπεδο στην Πάφο Fc-«Είμαστε κοντά σε λύση»
Δεύτερη σερί νίκη για τις Apollon Ladies στο League Cup, θέση στον τελικό
Διπλή ποινή για τον ΑΠΟΕΛ και πρόστιμο στον Γιάννη Αναστασίου
Στο γήπεδο του Μάκη Κεραυνού η μπάλα για τα χρέη των ομάδων στο Τμήμα Φορολογίας
Σε τρείς μήνες αναμένεται το πόρισμα για Ομόνοια 29Μ–ΑΕΛ και Καρμιώτισσα–Ανόρθωση