ΒΙΝΤΕΟ: Κατασπάραξε τα λιοντάρια του Τορναρίτη και σκαρφάλωσε δεύτερος ο Απόλλων

Διπλό που τον κρατά σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή και την πρωτοπόρο ΑΕΚ, πέτυχε ο Απόλλωνας, ο οποίος επικράτησε του Ολυμπιακού με 0-2, στο ΓΣΠ. 

Σκόρερ για τον Απόλλωνα οι Μπακαλί Νταμπό και Γιάνγκα στο 53ο και 84ο λεπτό της αναμέτρησης αντίστοιχα. Με τη νίκη του, ο Απόλλωνας ανέβηκε στους 18 βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός έμεινε στους 11.

Το προφίλ του αγώνα:

Δυνατά μπήκε στο γήπεδο ο Απόλλωνας, ο οποίος έβαλε πίεση στον Ολυμπιακό και έψαξε το γρήγορο γκολ, ώστε να πάρει το προβάδισμα και να μετατοπίσει την πίεση στην πλευρά των μαυροπρασίνων. 

Μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Πίττας βρέθηκε σε θέση βολής και έκανε το σουτ, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από την εστία του Μολ.

Στο 24ο λεπτό ο Απόλλωνας έφτιαξε μια σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, με τον Ζράντι. Ο Μαυρίας έκανε τη μπαλιά από δεξιά, ο Νταμπό έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στον Ζράντι, ο οποίος έπιασε ένα δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Μολ να αποκρούσει εντυπωσιακά.

Έξι λεπτά αργότερα, οι γαλάζιοι έχασαν άλλη μια σπουδαία ευκαιρία με τον Νταμπό, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Ζράντι, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω.

Μετά το πρώτο 30λεπτο, ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές και απείλησε τον Απόλλωνα, όμως στη μεγαλύτερή του ευκαιρία στο 40', δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο Μάντζης είδε κενό στην άμυνα των γαλάζιων της Λεμεσού, και έδωσε πάσα στον κενό χώρο για τον Γουίλσον, ο οποίος έφυγε πίσω από την πλάτη της άμυνας και βρέθηκε απέναντι στον Γιοβάνοβιτς. 

Ο επιθετικός του Ολυμπιακού πλάσαρε τον Γιοβάνοβιτς, όμως ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα είπε όχι και αποσόβησε το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος ο Απόλλωνας μπήκε και πάλι δυνατά στο γήπεδο και έψαξε ένα γρήγορο γκολ, κάτι που πέτυχε στο 53', με τον Νταμπό.

Ο Χάρης Μαυρίας έκανε τη μπαλιά από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους τους αμυντικούς του Ολυμπιακού και έφθασε στον Νταμπό, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Μολ για το 0-1.

Στη συνέχεια ο Απόλλωνας άσκησε επιπρόσθετη πίεση στον Ολυμπιακό και στο 63' έχασε ευκαιρία με τον Πίττα να διπλασιάσει τα γκολ του με τον Πίττα, ο οποίος σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μολ. 

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και να ισοφαρίσει, όμως ο Απόλλωνας ήταν αυτός που βρήκε ξανά το δρόμο προς στα αντίπαλα δίκτυα, στο 84', με τον Γιάνγκα.

Ο επιθετικός των γαλάζιων έφυγε πίσω από την πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Μολ για το 0-2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Δειτε Επισης

BINTEO: Μπήκε σε πράσινο αυτοκίνητο με τριφύλλι και σφυροδρέπανο και ετοιμάζεται για τον τελικό ο Τζον
Η Ομόνοια για να διατηρήσει τα σκήπτρα και η Πάφος για τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της
Εφραίμ: Ευχαριστώ την Ομόνοια που με ανέδειξε, προέκταση της οικογένειας μου το ΑΠΟΕΛ
Με Σεμέδο, Στεπίνσκι και Φαμπιάνο η αποστολή της Ομόνοιας για τον τελικό
BINTEO: H άφιξη Γκαγιέγο στον Αρχάγγελο και οι υπογραφές
Η επίσημη θέση του ΑΠΟΕΛ για Κβιλιτάια-Ντάλσιο και τον ρόλο του Μοράις
Εξοφλήθηκε το χρέος του Αντώνης Παπαδόπουλος-Η ανακοίνωση της Ανόρθωσης
Στις κερκίδες του ΓΣΠ ο Χριστοδουλίδης για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Νέα εποχή στον ΑΠΟΕΛ με Γκαγιέγο στον πάγκο-Η ανακοίνωση του deal
Ακύρωσε εισιτήρια του τελικού που αγοράστηκαν από άλλους οπαδούς η Πάφος