Έ(x)ασε τη μεγάλη του ευκαιρία ο ΑΠΟΕΛ-Πονοκέφαλος η διαιτησία

Τη μεγάλη ευκαιρία που είχε στα χέρια του πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων ο ΑΠΟΕΛ το βράδυ του Σαββάτου, καθώς κυνηγούσε την τρίτη του διαδοχική νίκη για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, αλλά δυστυχώς για τους γαλαζοκίτρινους αυτή η προσπάθεια μόνο εύκολη δεν ήταν, καθώς η Δόξα ήταν ορεξάτη και στάθηκε γερό εμπόδιο, για να καταφέρει ο ΑΠΟΕΛ να φύγει με το τρίποντο της νίκης...

Μπορεί οι γαλαζόκτρινοι να ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο Μακάρειο Στάδιο, ωστόσο η Δόξα βρήκε τον καλό της εαυτό και κατάφερε να φέρει τούμπα το παιχνίδι και να στήσει στον τοίχο τους πολυπρωταθλητές Κύπρου.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα όμως, ο Τιτζανί της Δόξας πλήγωσε την ομάδα του, καθώς με το κεφάλι του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας της δικιάς του ομάδας και διαμορφώθηκε με αυτό τον τρόπο το τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα. 

Μετά από το 2-2, ο ΑΠΟΕΛ σκαρφάλωσε στην 6η θέση με δέκα βαθμούς, ενώ η Δόξα έφτασε τους επτά όσους έχουν Ομόνοια, Πάφος και ΠΑΕΕΚ.

Που εστιάζονται τα παράπονα του ΑΠΟΕΛ

Αξιοσημείωτα είναι την ίδια ώρα τα παράπονα που εκφράζονται από την πλευρά του ΑΠΟΕΛ κατά της διαιτησίας, καθώς στις τάξεις των γαλαζοκιτρίνων, θεωρούν τις αποφάσεις του διαιτητή της αναμέτρησης, Κωνσταντίνου Φωτίου, καθοριστικές ως προς τη διαμόρφωση του αποτελέσματος. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε και δια στόματος του εκπρόσωπου Τύπου των γαλαζοκιτρίνων, Νεκτάριου Πετεβίνου, «για ακόμα μια φορά, είδαμε από ένα νέο διαιτητή μια εφεύρεση στο πέναλτι της Δόξας. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως ένας διαιτητής βλέπει μια παράβαση, την σφυρίζει μετά από δέκα δευτερόλεπτα και ενώ υπάρχει φάση σε εξέλιξη γυρίζει από την άλλη πλευρά. Βλέπουμε μετά δεύτερη προβολή, τρίτη προβολή, τέταρτη προβολή, δεν κατάλαβε κανένας τι έδωσε. Είναι πραγματικά άξιο απορίας στην εποχή του VAR να ζούμε τέτοιες καταστάσεις και να τελειώνει ένα παιχνίδι χωρίς να ξέρουμε τι σφύριξε ο διαιτητής. Κάποιοι είπαν για πάτημα, δείχνει η κάμερα ότι δεν υπάρχει κανένα πάτημα. Κάποιοι ότι η μπάλα πέρασε ήδη εκτός γηπέδου».

Παράλληλα, οι γαλαζοκίτρινοι εστιάζουν σε μια άλλη φάση, «όπου ο ποδοσφαιριστής αγγίζει τη μπάλα, ανατρέπεται από πίσω και τίποτα από τον διαιτητή. Είδαμε και τη φάση του VAR, μάθαμε πλέον και πως παίζονται τα εκατοστά από μια λοξή γωνία. Κατά τα άλλα το VAR θα ενισχυθεί, έτσι μας είπαν από την ΚΟΠ. Χτυπούν οι μπάλες ευτυχώς τόσο ευδιάκριτα που να μην μας ακυρωθεί και το γκολ και πάμε πάρα πολύ καλά, πάμε εξαιρετικά σε αυτό τον τομέα. Κάθε αγωνιστική και μια καινούρια έκπληξη και αυτό το πράγμα δεν ξέρω ως που θα μας βγάλει».

Επίσης, παράπονα εκφράστηκαν από πλευράς ΑΠΟΕΛ και για το μη πότισμα του γηπέδου από τη Δόξα, πριν τη σέντρα της αναμέτρησης, όπως επιβάλλεται να γίνεται. «Αν θέλουμε να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο πρέπει η ΚΟΠ να κάνει κανόνες που να το βοηθούν. Το γεγονός ότι η Δόξα εκμεταλλεύτηκε το δικαίωμά της να μην ποτίσει το γήπεδο μια ώρα πριν τον αγώνα με βάση τη δική της λογική, είναι απαράδεκτο να το επιτρέπει η ΚΟΠ. Όταν το 2021 συζητούμε αυτό, πραγματικά δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω».

Δειτε Επισης

Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»