Επίσημο: Σε δίκη για απάτη Μισέλ Πλατινί και Σεπ Μπλάτερ!

Μετά από έρευνα 6 ετών, η ελβετική δικαιοσύνη απήγγειλε κατηγορίες για απάτη στον τέως πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ και τον τέως πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν τους προσεχείς μήνες ο  τέως πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ και ο τέως πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, αφού η ελβετική δικαιοσύνη μετά από έρευνα 6 ετών τους απήγγειλε κατηγορίες για απάτη.

Η υπόθεση αφορά την πληρωμή 2 εκατομμυρίων φράγκων το 2011 σε λογαριασμό του Γάλλου παράγοντα, ο οποίος από την πρώτη ημέρα υποστηρίζει ότι επρόκειτο για αμοιβή για συμβουλευτικές υπηρεσίες που είχε δώσει στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Εκείνη την εποχή, οι δυο τους ήταν οι βασικοί υποψήφιοι για την προεδρία της FIFA, με διάφορες αναφορές να υποστηρίζουν ότι τα 2 εκατομμύρια φράγκα ήταν ένα ποσό που δόθηκε κάτω από το τραπέζι, ώστε ο Πλατινί να αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπλάτερ θα τεθεί αντιμέτωπος με την ελβετική δικαιοσύνη, αφού εις βάρος του εκκρεμούν υποθέσεις για πιθανή υπεξαίρεση, αλλά και παράνομη δραστηριότητα σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, αλλά και την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της διοργάνωσης, ενώ  σε ότι αφορά τον Πλατινί ερευνάται η συμμετοχή του σε πιθανή συμμετοχή σε υποθέσεις υπεξαίρεσης και πλαστογραφίας.

Η δίκη αναμένεται τους προσεχείς μήνες με τεράστιο ενδιαφέρον, αφού η εξαετής έρευνα των ελβετικών αρχών ενδέχεται να έχει αποκαλύψει ατράνταχτα στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν στην καταδίκη τους και να οδηγήσουν στην άκρη του νήματος και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.

Δειτε Επισης

Οριστική συμφωνία Λίβερπουλ-Μπάγερν για Ντίαζ-Στα 75 εκατομμύρια ευρώ το deal
Ο Σον απευθύνει έκκληση για δωρεά τροφίμων στην Παλαιστίνη-«Μπορείτε να σώσετε ζωές»
«Αισθάνθηκα ότι η Άρσεναλ είναι το σωστό κλαμπ για εμένα, ανυπομονώ να σκοράρω με αυτή τη φανέλα»
Φουλάρει για Σεβαλιέ η Παρί-Στην έξοδο ο Ντοναρούμα που γυάλισε στο Μάντσεστερ
FIFPro κατά FIFA και Ινφαντίνο-«Θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ποδοσφαιριστών, όχι σε… αυτοκράτορες»
Αυτές είναι οι 10 πιο ακριβές μεταγραφές του καλοκαιριού-Πρωτιά για τη Λίβερπουλ
Αναμονή τέλος... O Γκιόκερες ντύθηκε “Κανονιέρης”
Δίνει νέο συμβόλαιο ο Γκιμπς-Γουάιτ μέχρι το 2028 η Νότιγχαμ
Τέλος στον εφιάλτη για τον Λούκας Πακετά-Αθωώνεται από τις κατηγορίες για στοιχηματισμό
Αμορίμ: Αν δεν ικανοποιηθούμε οικονομικά, οι υπό παραχώρηση παίκτες θα επιστρέψουν