Σε παράλληλο σύμπαν... οι κυβερνητικοί βουλευτές στην Τουρκία-«Δεν υπάρχει φτώχεια στη χώρα, αλλά αφθονία»

Την ώρα που στην Τουρκία η οικονομική κρίση και η φτώχεια χτυπούν … «κόκκινο», βουλευτές του κυβερνώντος AKP φαίνεται πως ζουν σε παράλληλο σύμπαν, σε σχέση με όσα βιώνουν οι πολίτες εξαιτίας της υποτίμησης της τουρκικής λίρας και τους περιορισμούς στην αγορά βασικών προϊόντων, όπως καφές, λάδι και ζάχαρη.

Ο κυβερνητικός βουλευτής, Ζουλφί Ντεμιρμπάγ, μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες για την κρίση που αντιμετωπίζει η Τουρκία, παρότρυνε τους πολίτες να… τρώνε λιγότερο.

«Πράγματι έχουμε προβλήματα στην οικονομία» παραδέχθηκε ο Ντεμιρμπάγ, προτείνοντάς … λύση στους συμπατριώτες του: «Αντί να τρώμε 1-2 κιλά κρέας το μήνα, ας τρώμε τότε μισό. Να αγοράζουμε δύο ντομάτες αντί για δύο κιλά, η χρήση πρώιμων λαχανικών το χειμώνα δεν είναι ούτως ή άλλως πολύ ωφέλιμη για την υγεία» δήλωσε, με μεγάλη μερίδα των χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα να σχολιάζει έντονα τη συλλογιστική του.

Ο βουλευτής Ικονίου του ΑΚP Χαλίλ Ετιμέζ από την πλευρά του απέδωσε την κακή πορεία της τουρκικής οικονομίας σε εξωτερικές δυνάμεις, υποστηρίζοντας πως: «Δεν υπάρχει φτώχεια στη χώρα», αλλά … «αφθονία» σε όλα».

«Τώρα προσπαθούν και επιτίθενται στα χρήματα των ανθρώπων στην τσέπη τους, στο ψωμί τους και στην κουζίνα τους Δείτε το δηλώνουμε ξεκάθαρα. Στην χώρα δεν υπάρχει φτώχεια. Υπάρχει αφθονία απ’ όλα» δήλωσε, την ίδια ώρα που χιλιάδες Τούρκοι έχουν βγει στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για την δραματική πτώση της συναλλαγματικής αξίας της τουρκικής λίρας, που έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά η αγοραστική τους δύναμη.

 

Δειτε Επισης

Αυτό είναι το πρόγραμμα του πρωταθλήματος-Οι ημερομηνίες των ντέρμπι φωτιά
Την Πέμπτη η κλήρωση της Cyprus League by Stoiximan
Από τον Κεραυνό στο Κόσοβο ο Μιχάλης Κακιούζης
Ο λόγος που η Κρουζ Αζούλ έβαλε τον διεθνή Έλληνα επιθετικό να προπονείται μόνος του
Ανάμεσα στους υποψήφιους στόχους της Μπαρτσελόνα ο Μπράιαν Σαραγόσα
Εκτός αποστολής για την προετοιμασία της Ανόρθωσης Παρούτης και Αμποάγκιε-Πρόβλημα με τη βίζα του Αφρικανού
Συνεχίζεται το θρίλερ με Βαλαντσιούνας-Ποιος είναι ο δρόμος για να πάει στον Παναθηναϊκό
Απαντά για το επεισόδιο με Ενρίκε ο Ζοάο Πέδρο-«Δεν ξέρουν να χάνουν»
Κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ Γ' Κατηγορίας η Κύπρος
Σάλος με Λαμίν Γιαμάλ-Καταγγελία ότι πλήρωσε άτομα με νανισμό για ψυχαγωγία στο πάρτι γενεθλίων του