Εμπόδιο στο δρόμο του Τσιτσιπά ο ανώτερος Μεντβέντεφ-Τον απέκλεισε στα ημιτελικά

Το όνειρο του πρώτου τελικού σε Γκραν Σλαμ έσβησε για τον Στέφανο Τσιτσιπά στον ημιτελικό του Australian Open. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του εκπληκτικού Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος επικράτησε με 3-0 σετ (6-4, 6-2, 7-5) και πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο μεγάλο τελικό της καριέρας του (2019 στο US Open), όπου θα αντιμετωπίσει το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νο. 6 στον κόσμο, έδειξε καταβεβλημένος από την υπερπροσπάθεια που έκανε στον προημιτελικό των πέντε σετ με τον Ναδάλ, δεν είχε φρεσκάδα, ενώ δεν βρήκε και λύσεις στο αλάνθαστο παιχνίδι του Ρώσου (νο.4) που έμοιαζε βγαλμένος από... κομπιούτερ. Μάλιστα διατήρησε το εντυπωσιακό αήττητο σερί των 20 αγώνων που έχει στη διάρκεια του 2020, ενώ διεύρυνε και το ρεκόρ του απέναντι στον Τσιτσιπά σε 6-1 σε επτά αγώνες. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας που έφτασε στον τρίτο ημιτελικό Γκραν Σλαμ της καριέρας του (Australian Open 2019, 2021, Roland Garros 2020) δεν μπόρεσε να κάνει πραγματικότητα το όνειρο ενός τελικού αλλά είναι βέβαιο πως αργά ή γρήγορα θα φτάσει στην κορυφή.

Ήδη προτού συμπληρώσει τα 23 του ανήκει στην ελίτ του παγκόσμιου τένις και σύμφωνα με αναλυτές του αθλήματος θεωρείται ένας από τους διαδόχους των τριών θρύλων Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς. Το παιχνίδι στο ξεκίνημά του ήταν ισορροπημένο με τους δύο παίκτες να προσπαθούν να διαφυλάξουν το σερβίς τους δίχως να πάρουν επιθετικά ρίσκα. Για πρώτη φορά στο πέμπτο γκέιμ του πρώτου σετ ο Μεντβέντεφ έφερε σε δύσκολη θέση τον Τσιτσιπά κάνοντας μπρέικ για το 3-2, κι αφού διατήρησε μέχρι τέλους το δικό του σερβίς, πήρε το σετ με 6-4 έπειτα από 39 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ο Μεντβέντεφ συνέχισε στο ίδιο υψηλό επίπεδο και πολύ γρήγορα έκανε και δεύτερο μπρέικ στον Τσιτσιπά στο 2-1, ενώ ακολούθησε και τρίτο μπρέικ του Ρώσου για το 5-2 προτού κλείσει και το δεύτερο σετ υπέρ του με 6-2 σε 36 λεπτά. Ο Μεντβέντεφ παίζοντας σαν... κομπιούτερ άρχισε με μπρέικ και το τρίτο σετ. Ωστοσο ο Τσιτσιπάς αναπτέρωσε το ηθικό του και ανέκτησε τις ελπίδες του έπειτα από το εκπληκτικό παιχνίδι που έκανε στο έκτο γκέιμ επιτυγχάνοντας και το πρώτο του μπρέικ στο παιχνίδι (3-3), πάλεψε μέχρι το τέλος του σετ αλλά λύγισε και έχασε την ευκαιρία για να μείνει στο ματς και στο τουρνουά.

Πηγή: Έθνος 

Δειτε Επισης

F1 - Όλοι οι βαθμοί του Φερστάπεν στο point system (vid)
Νέα... Βασίλισσα στο Roland Garros η Κόκο Γκοφ με επική ανατροπή επί της Σαμπαλένκα
Ο Αταμάν απάντησε στον Λεπενιώτη: Κανείς δεν μπορεί να αποκαλεί «ζώα» τους οπαδούς του Παναθηναϊκού
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Ο αθλητικός δικαστής αποφασίζει πριν από το Game 4 για Φουρνιέ-Ναν
Σε τελικούς στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής Τουκολούκοβα και Αυγουστή
«Τρελάθηκε» ο Μίλερ και η οικογένεια του στο νικητήριο καλάθι του Χαλιμπέρτον
Η Μάλαγα «τσάκισε» τη Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ απέκλεισε τη Μπασκόνια του Ρογκαβόπουλου
Ο Τεντόγλου κατέκτησε την 3η θέση στο Diamond League της Ρώμης
Γιαννακόπουλος: Ο Μπαρτζώκας είπε στην κόρη μου «άσε μας κοριτσάκι μου»-Είσαι τυχερός που δεν είμαι εκεί
Ο Ολυμπιακός νίκησε 99-88 τον Παναθηναϊκό AKTOR στο ΟΑΚΑ και βρίσκεται μια ανάσα από τον τίτλο