ΈΠΟΣ! Η Sabbianco Ανόρθωση στους «8» της Ευρώπης

Πετυχαίνοντας μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του υπεραιωνόβιου σωματείου και γράφοντας την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία του κυπριακού χάντμπολ, η Sabbianco Ανόρθωση - μόλις στον τρίτο χρόνο ζωής της - προκρίθηκε στους «8» του EHF European Cup, τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Με τρομερή εμφάνιση, μεστή και ολοκληρωμένη και τεράστια ψυχραιμία, η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα κέρδισε το Σάββατο (20/2) με 26-23 στο Α.Τ.Ι. την Αυστριακή SC Κelag Ferlach και ανέτρεψε την ήττα της Παρασκευής (19/2) όταν είχε χάσει με 29-28 και πάλι στο Α.Τ.Ι. αλλά ως τυπικά φιλοξενούμενη. Η ομάδα της Αμμοχώστου κράτησε χαμηλά τους Αυστριακούς και όπως εξελίχθηκε ο αγώνας της αρκούσε και νίκη με ένα γκολ, καθώς είχε σκοράρει 28 εκτός έδρας γκολ την προηγούμενη ημέρα.

Συγκλονιστικός ο Μάριος Μωραΐτης για έναν ακόμα αγώνα, πέτυχε 8 γκολ, με τον Χρίστο Αργυρού να προσθέτει 5. Από 3 οι Τότος, Κανδύλας και Ι. Αργυρού.

Η Sabbianco Ανόρθωση μπήκε πολύ αποφασιστικά και στα δύο ημίχρονα. Στο πρώτο έχτισε νωρίς διαφορά πρόκρισης (+3), όμως οι Αυστριακοί ροκάνισαν τη διαφορά και πέρασαν πρώτη – και μοναδική φορά – μπροστά με 12-13, που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Το 12-13 έγινε 16-13 και η ομάδα του Ζαραβίνα δεν κοίταξε ξανά πίσω. Προηγήθηκε 20-15, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν 21-19, όμως με ολύμπια ψυχραιμία οι κυανόλευκοι έφτασαν στη νίκη – πρόκριση.

Σε δηλώσεις μετά τον αγώνα ο Χρίστος Αργυρού στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του έχασε μόλις με ένα γκολ διαφορά στον πρώτο αγώνα, παρότι δεν έπαιξε καλά και ανέφερε ότι στ’ αποδυτήρια ήταν πεπεισμένοι ότι το Σάββατο θα έπαιζαν πολύ καλύτερα. Ο πρόεδρος και δημιουργός της ομάδας Ανδρέας Ανδρέου στάθηκε στη δυναμική του αντιπάλου, ενώ δεν έκρυψε πως ελπίζει η ομάδα του φτάσει ακόμα πιο μακριά στη διοργάνωση!

Sabbianco Ανόρθωση (Γ. Ζαραβίνας) : Μωραΐτης 8, Κάνδυλας 3, Τότος 3, Ι. Αργυρού 3, Χρ. Αργυρού 5, Καραμπουρνιώτης 1, Κεσίδης 1, Κρητικός 1, Ασβεστάς 1, Ροντρίγκες, Μιμίκος, Κοτανίδης, Φωτίου, Μπάρμπας, Μιχαήλ, Ιωάννου

Δειτε Επισης

Αντετοκούνμπο: O τραυματισμός, η Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό
BINTEO: Τήρησε την υπόσχεσή του ο Ντόντα Χολ και κέρασε ζελεδάκια την Τουρκάλα δημοσιογράφο
Έγιναν... καπνός μέσα σε λίγες ώρες τα εισιτήρια του Game 5 του Παναθηναϊκού με τη Μακάμπι
Το άλμα του Τεντόγλου πάνω από τη Φοντάνα ντι Τρέβι στη Ρώμη
Αποκλείονται εθελοντές Ρώσοι-Λευκορώσοι από το Παρίσι 2024 για λόγους ασφαλείας
Φενέρμπαχτσε-Μονακό: Εισιτήριο για Βερολίνο ή για… Πριγκιπάτο
Νοκ-άουτ και από το Game 6 με τους Ιντιάνα Πέισερς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο
Με Σλούκα αρχηγό και Ναν «καυτό», ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Μακάμπι στο παιχνίδι της
Ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων για το Παρίσι 2024
O Λεχέτσκα έβαλε «stop» στον Ναδάλ στη Μαδρίτη