Βρυχήθηκαν και... κούφαναν τον ΑΠΟΕΛ οι Λέοντες-Πλησίασαν την κορυφή

Σπουδαία νίκη με σκορ 2-0, πέτυχε η ΑΕΛ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, στο Τσίρειο στάδιο, σε εξ΄αναβολής αγώνα για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 

Οι γαλαζοκίτρινοι της Λεμεσού, σκόραραν με τον Τεσέιρα στο 4' και τον Μαέ στο 54'. Με τη νίκη της, η ΑΕΛ ανέβηκε στους 45 βαθμούς και τη δεύτερη θέση, ενώ ο ΑΠΟΕΛ έμεινε στους 24 και την δέκατη θέση της βαθμολογίας.

Το προφίλ του αγώνα:

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο πρώτο λεπτό έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Λουντέμο, το σουτ του οποίου πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βοζίνια.

Στο τέταρτο λεπτό, η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ με τον Τεϊσέιρα. Ο Σάντος εκτέλεσε κόρνερ στο τέταρτο λεπτό και μετά από κεφαλιά παίκτη της ΑΕΛ, η μπάλα έφθασε στο πόδι του Τεϊσέιρα, ο οποίος φάνηκε να ξαφνιάζεται, όμως προ κενής εστίας άνοιξε το σκορ.

Μετά το γκολ της, η ΑΕΛ επέβαλε τον ρυθμό της στο γήπεδο και έψαξε για δεύτερο γκολ, όμως δεν τα κατάφερε. Από την άλλη ο ΑΠΟΕΛ επηρεάστηκε από το γρήγορο γκολ και δεν κατάφερε να βρει ρυθμό.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να βάλει πίεση ψηλά και ανάγκασε την ΑΕΛ να κάνει λάθη στην άμυνα, τα οποία ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε.

Τελικά, στο 54ο λεπτό, η ομάδα της Λεμεσού κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ζόρζ στην περιοχή.

Η φάση έγινε στο 50ο λεπτό, όμως ο αγώνας συνεχίστηκε κανονικά, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να ενημερώνεται από το VAR, μόλις η μπάλα πέρασε εκτός γηπέδου.

Αφού συμβουλεύτηκε το VAR, ο Λούκας Σωτηρίου έδειξε την άσπρη βούλα, με τον Μαέ να νικά τον Σίλβα, για το 2-0.

Στο 88ο λεπτό, ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι, για ανατροπή του Εφραίμ από τον Μπουνόζα, με τον Λούκα Σωτηρίου να δείχνει την άσπρη βούλα. 

Κατά την εξέταση της φάσης από το VAR, διαπιστώθηκε ότι ο Εφραίμ ήταν σε θέση οφσάιντ, με αποτέλεσμα ο διαιτητής να πάρει πίσω την αρχική του απόφαση.

Τελικά, το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους, με την ΑΕΛ να πανηγυρίζει μια τεράστια νίκη.

Η ταυτότητα του αγώνα:

ΑΕΛ: Βοζίνια, Χ. Κυριάκου, Τεϊσέιρα, Κέρκεζ, Σάντος, Μ. Αντωνίου, Ζντραφκόσκι, Αντάμοβιτς (74′ Μπουνόζα), Τόρες, Μεντόγεβιτς (83′ Έουλερ), Εμαέ (74′ Μπάμπιτς)

ΑΠΟΕΛ: Σίλβα, Νσούε, Ζορζ, Σιέλης, Γαβριήλ (82′ Αποστολάκης), Λουντέμο, Ανουάρ (82′ Σατσιάς), Ζαχίντ, Κλωναρίδης (60′ Κατσαντώνης), Εφραίμ, Μπεν Σαχάρ (73′ Νούχιου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στο ΓΣΠ τον Σεπτέμβριο το Κύπρος-Ρουμανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2026
Δρομολογείται η αναβάθμιση του Μακαρείου-Masterplan ΚΟΑ για στάδιο πέντε χιλιάδων θεατών
Η Πάφος σύντομα θα αποκτήσει το δικό της σύγχρονο ποδοσφαιρικό γήπεδο
Στον Απόλλωνα μέχρι το 2027 ο Γκάρι Ροντρίγκες-Η επίσημη ανακοίνωση
Το προεδροκεντρικό μοντέλο στην ΚΟΠ, η δημιουργία λίγκας και ο αριθμός των ομάδων στο πρωτάθλημα
Ανανέωσε στρατηγική χορηγική συνεργασία με την IC Markets μέχρι το 2027 η ΑΕΛ
Την Young Boys αντιμετωπίζει η Apollon Ladies στα προκριματικά του Women's Champions League
Προανήγγειλε νέα Συνέλευση ο Πετρίδης εφόσον υπάρξει ολοκληρωτική συμφωνία-«Υπερβολική η εμπάθεια και η στοχοποίηση»
Η τοποθέτηση Πετρίδη για το περιστατικό με δημοσιογράφο-«Δεν υπήρξε χειρονομία, αν παρεξηγήθηκε απολογούμαι»
Ανέλυσε το πλάνο με τους Βραζιλιάνους ο Πετρίδης-Απάντησε με αιχμές στους «οκτώ»